Οταν η γερμανική Gigaset, διάσημη από τα premium DECT της, αποφασίζει να λανσάρει ένα smartphone, το μόνο σίγουρο είναι πως η άρτια ποιότητα κατασκευής και η ισορροπημένη αντιστοιχία των χαρακτηριστικών με την τιμή είναι αδιαπραγμάτευτα.

Oταν το ζητούμενο είναι ένα αξιόπιστο «all-around» smartphone με βάρος και μέγεθος που δεν θυμίζουν tablet, το φιλικό προς την τσέπη σας (μεταφορικά και κυριολεκτικά!) Gigaset GS370 θα σας συνοδεύει άκοπα παντού. Τα μόλις 145 γρ. του βάρους του και η 5.7 ιντσών οθόνη του, μας υπενθυμίζουν πως μία φορητή συσκευή οφείλει να είναι κατασκευασμένη για να μεταφέρεται με άνεση παντού. Υπακούοντας στην 18:9 αναλογία, το GS370 προσφέρει άνετο κράτημα, με 2,5D ανθεκτικό γυαλί να προστατεύει την πρόσοψη από γρατζουνιές και σασί από αλουμίνιο να προσυπογράφει την γερμανική φιλοσοφία στην ποιότητα της κατασκευής. Το αξιοπρεπές οκταπύρηνο chipset της MediaTek αξιοποιεί τα 3GB RAM προκειμένου να μην βιώσετε κολλήματα και «αργοπορίες» στην καθημερινότητά σας. Ο αποθηκευτικός χώρος των 32GB μπορεί να επεκταθεί έως και τα 128GB με κάρτα microSD, η οποία μάλιστα δεν θα σπαταλήσει κάποια από τις δύο παρεχόμενες θέσεις SIM της συσκευής.

Η διπλή κύρια κάμερα (13+8MP) υπόσχεται εντυπωσιακά bokeh εφέ σε λειτουργία πορτρέτου, ενώ χάρη στην τεχνολογία PDAF, η αυτόματη εστίαση πραγματοποιείται άμεσα και με εξαιρετική ακρίβεια. Ο ευρυγώνιος φακός επιτρέπει λήψεις γωνίας 120ο για να χωράει όλη σας η παρέα στο πλάνο. Η εμπρόσθια κάμερα 5MP δυστυχώς είναι fixed focus, αλλά αν δεν είστε social media junkie, η απουσία της αυτόματης εστίασης στη selfie camera δεν θα σας στοιχίσει πολύ!

Η μπαταρία των 3.000mAh αποδεικνύεται επαρκής για τις σχετικά λιτές ενεργειακές απαιτήσεις του Gigaset GS370. Αλλωστε, ας μην ξεχνάμε πως χάρη στον δυνατό 5V/2A φορτιστή μπορεί να φτάσει το 100% μέσα σε μόλις 2,5 ώρες.

Θετικότατες ήταν και οι εντυπώσεις μας από τον σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων, ο οποίος όχι μόνο ξεκλειδώνει αυτοστιγμεί τη συσκευή, αλλά μπορεί να επωμιστεί και επιπρόσθετους ρόλους, όπως σκρολάρισμα μίας σελίδας, αποδοχή κλήσεων, απενεργοποίηση του ξυπνητηριού, άμεση λήψη φωτογραφίας κ.ά. Εως και 5 διαφορετικά δακτυλικά αποτυπώματα μπορούν να αντιστοιχηθούν με ισάριθμα διαφορετικά προφίλ. Τέλος, στα πλεονεκτήματά του, προσθέστε και την υποστήριξη dual band WiFi και έχετε μία εξαιρετική mid πρόταση.

Mας άρεσε

-Ελαφρύ και κομψό

-Ισορροπημένα τεχνικά χαρακτηριστικά

-Ποιοτική κατασκευή

Δεν μας άρεσε

-Θα θέλαμε λίγο καλύτερη selfie-cam

SPECS

Οθόνη: 5.7 ιντσών HD+ IPS LCD, αναλογίας 18:9, ανάλυσης 1440×720 pixel, 16 εκατ. χρωμάτων • Επεξεργαστής: Octa-core MediaTek MTK6750T με Cortex-A53@1.5GHz, ARM Mali-T860 MP2 GPU • Μνήμη: 3GB RAM • Αποθηκευτικόςχώρος: 32GB επεκτάσιμος με κάρτα MicroSD (έως 128GB) • Κάμερα: Dual κύρια κάμερα με LED flash, 13MP (PDAF)+8MP (120οευρυγώνιος), f/2.0, 5 layer lens και selfie camera 5MP • Συνδεσιμότητα: WiFi 802.11b/g/n, dual band 2.4GHz & 5GHz, Bluetooth 4.2 • Extras: GPS/A-GPS/GLONASS, σαρωτής δακτυλικών αποτυπωμάτων, FM radio, microUSB 2.0 OTG, 3,5mm υποδοχή ακουστικών, Dual SIM και επιπλέον υποδοχή για microSD • Δίκτυο: 4G • Μπαταρία: 3.000mAh • Λειτουργικό: Android 7.0 Nougat • Διαστάσεις: 152x72x8,2 χιλ. • Βάρος: 145 γρ.