Δοκιμάσαμε τη ναυαρχίδα της Samsung και σας καταθέτουμε τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματά της, χαρακτηριστικά που μας έπεισαν πως το S10+ δύσκολα θα εγκαταλείψει την κορυφή.

1. Ανυπέρβλητη ποιότητα λήψης βίντεο

Η σταθεροποίηση εικόνας κατά τη λήψη βίντεο στο Samsung Galaxy S10+ ήδη τείνει να γίνει… μύθος. Ο λόγος; Πολύ απλά επειδή το αξίζει! Οσο τρεμάμενο και αν είναι το χέρι σας, όσο δύσκολα και αν είναι τα πλάνα, το S10+ βιντεοσκοπεί λες και βρίσκεται πάνω σε τρίποδο! Συνυπολογίστε και τη δυνατότητα λήψης σε 4Κ ανάλυση στα 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο και έχετε το αντικείμενο πόθου κάθε επίδοξου σκηνοθέτη… δρόμου! 

2. Καθηλωτική οθόνη 

H 6.4 ιντσών Dynamic AMOLED οθόνη του Samsung Galaxy S10+ πραγματικά δεν έχει ανταγωνισμό. Με ανάλυση 3040×1440 pixels, 19:9 αναλογία, προστασία από Corning Gorilla Glass 6 και υποστήριξη HDR10+ περιεχομένου, δεν θα ξεκολλάτε τα μάτια σας από πάνω της!

3. Ποιοτικός ήχος 

Μπορεί η μόδα να θέλει τον εξοστρακισμό οποιουδήποτε χαρακτηριστικού παρεμβαίνει στην πρόσοψη της συσκευής, η Samsung ωστόσο βρήκε τον τρόπο να μας χαρίσει δύο εξαιρετικά ηχεία για μεστό στερεοφωνικό ήχο στην πάνω και την κάτω πλευρά του S10+. Η υπογραφή της AKG εγγυάται το ποιοτικό αποτέλεσμα, ενώ υποστηρίζεται φυσικά και η Dolby Atmos τεχνολογία.

4. Η dual selfie cam αξίζει κάθε χιλιοστό που καταλαμβάνει

Οσο και αν δεν συμπαθούμε τα notches, τις οπές ή οτιδήποτε άλλο παρεμβαίνει στην εμπειρία θέασης του αγαπημένου μας περιεχομένου στην οθόνη, η διπλή κάμερα στην πρόσοψη, χάρη στον RGB αισθητήρα βάθους, εξασφαλίζει πραγματικά ασφαλές ξεκλείδωμα μέσω αναγνώρισης προσώπου, επιτρέποντας παράλληλα εξαιρετικά bokeh εφέ στα πορτρέτα μας, διατηρώντας πάντα τη δυνατότητα autofocus. Και ναι, υποστηρίζεται selfie video σε ανάλυση 4K UHD.

5. Εμμονή στη λεπτομέρεια 

Η προσπάθεια για τη δημιουργία του απόλυτου «future proof» κινητού, μίας συσκευής που μπορεί να σταθεί επάξια στο πλευρό του χρήστη της για δύο ή και ακόμη και τρία χρόνια, αντικατοπτρίζεται στις λεπτομέρειες. Μία από αυτές, η υποστήριξη της τελευταίας γενιάς ασύρματων δικτύων ax, γνωστών και ως WiFi 6. Μπορεί το router σας ακόμη να μην είναι αρκετά σύγχρονο για να συμβαδίσει με αυτές τις ταχύτητες, όταν όμως συμβεί αυτό, το S10+ θα είναι η πρώτη σας συσκευή που το υποστηρίζει! 

6. Αχαλίνωτη ισχύς

Το chipset Exynos 9820 της Samsung απαρτίζει μαζί με το ανταγωνιστικό του Snapdragon 855 της Qualcomm το δίδυμο των κορυφαίων επεξεργαστών αυτήν τη στιγμή στον πλανήτη. Οι gamers θα λατρέψουν την GPU Mali-G76 MP12 και τα 8GB RAM ενισχύουν την αίσθηση άμεσης απόκρισης του S10+ σε κάθε σας πρόσταγμα. Για τους… «μερακλήδες», ας μην ξεχνάμε πως υπάρχει και έκδοση με 12GB RAM και 1TB αποθηκευτικού χώρου!

7. Αδιάβροχο με 3,5mm υποδοχή

Τελικά μήπως ήταν μύθος πως οι υποδοχές ακουστικών 3,5 χιλιοστών εξαφανίζονται από τα smartphones γιατί δεν είναι συμβατές με την αδιαβροχοποίηση; Προφανώς ναι, αποδεικνύει η Samsung, συνοδεύοντας την 3.1 USB Type-C υποδοχή της με μία «παραδοσιακή», πολυαγαπημένη θύρα 3,5mm, διατηρώντας τις IP68 αντοχές σε νερό και σκόνη. 

8. Επιτέλους μπαταρία! 

Η Samsung επιτέλους εφοδιάζει τη σειρά S με μία πραγματικά αξιόμαχη μπαταρία 4.100mAh, επουλώνοντας την πληγή της αυτονομίας που παρατηρούνταν για αρκετά χρόνια στα flagship μοντέλα της. Το S10+ μπορεί να φορτιστεί τόσο ενσύρματα όσο και ασύρματα ταχύτατα στα 15W, ενώ μπορεί να λειτουργήσει και ως power bank ή ασύρματος φορτιστής για τα αξεσουάρ σας στα 9W.

9. Με UltraSonic σαρωτή 

Ο… υπερηχητικός (UltraSonic) σαρωτής δακτυλικών αποτυπωμάτων βρίσκεται τοποθετημένος κάτω από την οθόνη και παρά τις ατέλειές του, αποτελεί μία από τις πιο αξιόπιστες λύσεις αυτού του είδους (in-display). Με τη βοήθεια εκπομπής ήχου υψηλών συχνοτήτων, χαρτογραφείται το δακτυλικό σας αποτύπωμα και δημιουργείται ένα 3D μοντέλο του, σαφώς ασφαλέστερο σε σύγκριση με τις 2D λύσεις των συνηθισμένων capacitive fingerprint scanners. 

10. Βγαίνει και σε κεραμικό!

Η έκδοση του S10+ με την κεραμική πλάτη αποτελεί το… κερασάκι στην τούρτα της υψηλής αισθητικής με την οποία έχει περιβάλει τη νέα της ναυαρχίδα η Samsung. Η χρήση του κεραμικού υλικού αντί του γυαλιού εγγυάται μεγαλύτερη ανθεκτικότητα σε γρατσουνιές, ενώ σε αντίθεση με τη χρήση μετάλλου, δεν εμποδίζει την ασύρματη φόρτιση. Λίγοι μπορούν να αποκτήσουν τη συγκεκριμένη έκδοση, όλοι μας όμως μπορούμε να τη θαυμάσουμε!