Η Canon ανακοινώνει την κυκλοφορία της σειράς εκτυπωτών imagePRESS C910, η οποία είναι σχεδιασμένη για να ανταποκρίνεται στις ανάγκες χαμηλού τιράζ, τόσο των εμπορικών, όσο και των μεγάλων εταιρικών τμημάτων εκτύπωσης, αλλά και των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που επιθυμούν να παράγουν εσωτερικά, σε προσιτό κόστος, μια σειρά από υψηλής ποιότητας, εξατομικευμένα συμπληρωματικά υλικά marketing.

Βασισμένη στην επιτυχία του προκατόχου της, τη σειρά imagePRESS C850, η νέα γκάμα εκτυπωτών διαθέτει τη δοκιμασμένη, υψηλής απόδοσης επαγγελματική τεχνολογία εκτύπωσης που είναι συνυφασμένη με την πλατφόρμα imagePRESS, παρέχοντας αυξημένη παραγωγικότητα σε ακόμη μεγαλύτερο εύρος εφαρμογών.  

Η σειρά των νέων εκτυπωτών με γραφίτη αποτελείται από τρία μοντέλα, τα imagePRESS C910, C810 και C710, που προσφέρουν κορυφαίες ταχύτητες παραγωγής, μέχρι και 90ppm, 80ppm και 70ppm αντίστοιχα, σε μέσα εκτύπωσης βάρους μέχρι και 220gsm. Οι εκτυπωτές είναι σχεδιασμένοι για τυπικό μηνιαίο όγκο παραγωγής που ανέρχεται στις 500.000 σελίδες A4 και η συνολική παραγωγικότητα βελτιστοποιείται με ελάχιστα μεσοδιαστήματα συντήρησης, ενώ η διαισθητική τους σχεδίαση και ευχρηστία, τους καθιστά κατάλληλους για όλους τους τύπους πελατών, ακόμη και για εκείνους που δεν έχουν εμπειρία στη διαχείριση χρώματος, ή στο φινίρισμα.

Η νέα σειρά δίνει στους πελάτες τη δυνατότητα να εργαστούν με περισσότερα υλικά εκτύπωσης βάρους μέχρι και 350gsm, αλλά και μια μεγάλη ποικιλία από υποστρώματα με υφή, υποστηρίζοντας έτσι μια ποικιλομορφία εφαρμογών εκτύπωσης. Οι συσκευές μπορούν επίσης να τυπώνουν πανό μέχρι 1300mm, σχεδόν διπλάσιο από ό,τι ήταν πριν εφικτό, και επεκτείνουν ακόμη περισσότερο το χαρτοφυλάκιο προϊόντων που μπορούν να προσφέρουν οι πελάτες, από καλύμματα βιβλίων, μέχρι πόστερ και αναδιπλούμενα φυλλάδια. 

Μια σειρά επιλογών φινιρίσματος αυξάνουν ακόμη περισσότερο  την ευελιξία των εφαρμογών. Αυτές περιλαμβάνουν ένα μηχανισμό στοίβας πολλαπλών χρήσεων για περιβάλλοντα εντατικής εκτύπωσης πανό, ένα σύστημα συνεχούς εξόδου για τέλεια βιβλιοδεσία χωρίς επιστασία, και δύο σταθμούς για φινίρισμα φυλλαδίων, μεταξύ των οποίων μια συμπαγής έκδοση για πελάτες με περιορισμένο χώρο. Μια νέα διασύνδεση για φινίρισμα εγγράφων – Document Finishing Device (DFD) και προσαρμογέα bridge επιτρέπει τη διαδοχική συνδεσιμότητα μεταξύ αυτών των δύο συσκευών φινιρίσματος από τρίτους κατασκευαστές, και της συσκευής συρραφής και φινιρίσματος φυλλαδίων Canon W1, κάτι που επιτρέπει στους χρήστες των εκτυπωτών της σειράς imagePRESS C910 να επωφελούνται από το πλήθος των δυνατοτήτων φινιρίσματος.

Με εξ’ ορισμού μοτίβο απεικόνισης 190 lpi, οι νέες συσκευές παράγουν εκτυπώσεις ποιότητας παρόμοιας με όφσετ στα 2400 dpi, με έντονα χρώματα και λεπτομερές κείμενο, σε κάθε σελίδα. Ακόμη και σε μέσα με υφή και ανάγλυφο χαρτί, επιτυγχάνεται εξαιρετική ποιότητα εκτύπωσης χάρη στο μαλακό ελαστικό στρώμα του ιμάντα μεταφοράς εικόνας, το οποίο εξασφαλίζει ότι ο γραφίτης κατανέμεται ισόποσα σε όλες τις ανώμαλες επιφάνειες.

Η νέα σειρά επεκτείνει τις δυνατότητες ροής εργασίας των πελατών, προσφέροντας τρείς ελεγκτές για βέλτιστη ενσωμάτωση σε υπάρχοντα συστήματα: την έκδοση 7.1 του Canon PRISMAsync, την ενσωματωμένη έκδοση G250 και την εξωτερική H350 του EFI Fiery.

Με τους πελάτες να επιδιώκουν συρρίκνωση του χρόνου παράδοσης των εκτυπωμένων υλικών μάρκετινγκ, να ανταποκρίνονται  πιο δυναμικά στη δραστηριότητα των ανταγωνιστών, και να προκαλούν θετική ανταπόκριση στους δικούς τους πελάτες μέσω της εξατομίκευσης, η σειρά imagePRESS C910 είναι ιδανική για μικρά επαγγελματικά περιβάλλοντα, χάρη στο μικρό αποτύπωμα, και τη διαισθητική λειτουργία. Για τους πελάτες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, προσφέρει μια προσιτή λύση για την επίτευξη υψηλής ποιότητας ψηφιακών εκτυπώσεων κατά παραγγελία, σε εσωτερικές εγκαταστάσεις.

Ο Mark Lawn, Director of Professional Print Solutions, Canon Europe, σχολιάζει, «Για πάνω από μια δεκαετία, οι υψηλών επιδόσεών μας λύσεις imagePRESS έχουν διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στην επιχειρηματική ανάπτυξη χιλιάδων πελατών μας σε όλη την Ευρώπη. Με αυτές τις νέες καινοτομίες στο χαρτοφυλάκιο των επαγγελματικών μας εκτυπωτών, προωθούμε την παραγωγικότητα ακόμη περισσότερο, με βελτιωμένη ταχύτητα και μέγιστο χρόνο λειτουργίας, ενώ δίνουμε τη δυνατότητα στους πελάτες να παράγουν περισσότερες εφαρμογές και να αντλούν τη μέγιστη αξία από την επένδυσή τους. Από τα συμπληρωματικά υλικά για μάρκετινγκ μέχρι τα καλύμματα βιβλίων, τις εξατομικευμένες καρτ ποστάλ και τις προωθητικές συσκευασίες μικρού τιράζ,  οι τεχνολογίες imagePRESS δίνουν πρόσβαση σε ένα πλήθος ευκαιριών για πελάτες όλων των μεγεθών. Τους βοηθάμε να πραγματοποιούν τις δημιουργικές τους ιδέες, με την ισχύ των κατάλληλα στοχευμένων εκτυπώσεων, που διεγείρουν το συναίσθημα και προκαλούν θετικές αντιδράσεις».

Η σειρά imagePRESS C910 θα είναι εμπορικά διαθέσιμη σε όλη την Ευρώπη από το Μάιο του 2019.