Ποσοστιαία αύξηση της τάξης του 20% στις πωλήσεις της και 15% στα προ φόρων κέρδη εξαμήνου της, ανακοίνωσε η Entersoft σε επίπεδο ομίλου. Η μητρική εταιρεία ανακοίνωσε ότι κατέγραψε σημαντική αύξηση πωλήσεων κατά 12% και εντυπωσιακή αύξηση κερδών προ φόρων σε ποσοστό 44%.


entersoft_177xΤα κέρδη προ φόρων του ομίλου επιβαρύνθηκαν το πρώτο εξάμηνο από τις πρόσφατες επενδύσεις κυρίως σε Βουλγαρία και Ρουμανία. Οι εταιρείες λειτουργούν για πρώτη χρονιά και αναμένεται να συμβάλλουν θετικά στα αποτελέσματα του ομίλου στο μέλλον.


Η Entersoft υλοποιεί διετές επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 3,5 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη νέων προϊόντων και την ανάπτυξη εμπορικής δραστηριότητας σε Βουλγαρία και Ρουμανία μέσω της ίδρυσης θυγατρικών καθώς και στην Κύπρο μέσω εμπορικών αντιπροσώπων.


Ο κύκλος εργασιών σε επίπεδο ομίλου ανήλθε στα 3,802 εκατ. ευρώ έναντι 3,182 εκατ. το 2007, ενώ τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 0,696 εκατ. ευρώ έναντι 0,605 εκατ. ευρώ το περυσινό αντίστοιχο εξάμηνο. Τα κέρδη μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας ανήλθαν σε 0,467 εκατ. ευρώ έναντι 0,433 εκατ. ευρώ πέρυσι. Ο όμιλος είχε σχεδόν μηδενικό δανεισμό, ενώ ο δείκτης άμεσης ρευστότητας διατηρείται κοντά στο 5, επίπεδο πολύ υψηλότερο του μέσου δείκτη του κλάδου.