Η Deloitte Ελλάδος διοργάνωσε επιτυχώς το πρώτο ελληνικό ethical Hacking Challenge για φοιτητές πληροφορικής και προγραμματισμού, με τη συμμετοχή 178 κορυφαίων και επίδοξων ethical hackers σε όλη την Ελλάδα.

Παρά το γεγονός ότι αυτή ήταν η πρώτη χρονιά διεξαγωγής του διαγωνισμού, η συμμετοχή έφτασε σε πολύ υψηλά επίπεδα, με 39 συμμετέχοντες να καταφέρνουν να περάσουν στην τελική φάση που έλαβε χώρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, την Πέμπτη 11 και Παρασκευή 12 Απριλίου.

Οι συμμετέχοντες αντιμετώπισαν ρεαλιστικά σενάρια και προκλήσεις ειδικά σχεδιασμένες για αυτούς από experts της cyber security ομάδας της Deloitte. Η πρώτη φάση διεξήχθη online από τις 30 Μαρτίου έως τις 6 Απριλίου, με τους 178 διαγωνιζόμενους να καταφέρνουν να επιλύσουν από τον υπολογιστή τους, μέσω της πλατφόρμα Deloitte Hackazon, συνολικά 1.190 προκλήσεις. Ο τελικός, από τον οποίο προέκυψαν οι 3 νικητές, δυο από Αθήνα και ένας από Θεσσαλονίκη, έλαβε χώρα σε επιλεγμένους από τη εταιρεία χώρους στις δυο πόλεις.

Στο πλαίσιο της ενέργειας, η επικεφαλής του Cyber Team της Deloitte και Lead Partner του Risk Advisory, Αλήθεια Διακάτου δήλωσε χαρακτηριστικά: «Το πρώτο ελληνικό ethical Hacking Challenge αποτελεί κομμάτι μιας σειράς πρωτοβουλιών της Deloitte, όπως το Salesforce Βootcamp και το Code school, που πιστοποιούν τη δέσμευση της εταιρείας να συνεχίσει να επενδύει στη νέα γενιά. Είμαστε υπερήφανοι για τον ενθουσιασμό και το πάθος των συμμετεχόντων και αναμένουμε την ίδια και ακόμα μεγαλύτερη ανταπόκριση στις αντίστοιχες ενέργειές μας στο μέλλον». 

Ο νικητής του πρώτου ελληνικού Hacking Challenge της Deloitte θα ταξιδέψει μέχρι το Las Vegas για να συμμετάσχει και να παρακολουθήσει το παγκοσμίου φήμης συνέδριο DEF CON, ενώ οι δύο διαγωνιζόμενοι που συμπληρώνουν την πρώτη τριάδα των νικητών, θα έχουν τη δυνατότητα να γίνουν Offensive Security Certified Professionals κερδίζοντας πρόσβαση στο υλικό του μαθήματος και πρόσβαση στα εργαστήρια για δύο μήνες.