Στην ενίσχυση του ιδιαίτερα σημαντικού έργου του ιδρύματος «Η Θεοτόκος» για ίση συμμετοχή στην εκπαίδευση, στην κοινότητα και στην εργασία των ατόμων με νοητικές αναπτυξιακές διαταραχές και διαταραχές του αυτιστικού φάσματος συμβάλλει και η ESET Hellas & Cyprus από την πλευρά της.

Η εταιρία ανακοίνωσε ότι ανέλαβε να καλύψει τις ανάγκες προστασίας των IT συστημάτων του ιδρύματος, προσφέροντας 148 άδειες της λύσης ESET Endpoint Protection Standard. 

«Εδώ και 52 χρόνια, το ίδρυμα Θεοτόκος προετοιμάζει παιδιά και νέους με νοητικές αναπτυξιακές διαταραχές και διαταραχές του αυτιστικού φάσματος να μπορούν να ζουν, να εργάζονται και να συμμετέχουν στην καθημερινή  ζωή. Θέλοντας κι εμείς να συμβάλλουμε σε αυτό το πολύτιμο έργο, προσφέρουμε τεχνολογίες που υπόσχονται ένα απόλυτα ασφαλές και λειτουργικό IT περιβάλλον, ώστε το ίδρυμα να μπορεί να συνεχίζει απρόσκοπτα τις σημαντικές του δράσεις», δήλωσε ο κ. Νεόφυτος Νεοφύτου, Διευθύνων Σύμβουλος της ESET Middle East, Hellas & Cyprus.

Το Ίδρυμα Αποκατάστασης Παιδιών & Νέων με Αναπτυξιακές Διαταραχές «Η Θεοτόκος» είναι κοινωφελές ίδρυμα που λειτουργεί από το 1963.  Παρέχει υπηρεσίες ειδικής εκπαίδευσης και θεραπείας σε παιδιά προσχολικής ηλικίας από 2,5- 5 ετών (πρώιμη παρέμβαση) και εφήβους από 14-20 ετών, με αναπτυξιακή ανωριμότητα, νοητικές αναπτυξιακές διαταραχές και διαταραχές του αυτιστικού φάσματος. Επίσης παρέχει επαγγελματική κατάρτιση και εργασιακή αποκατάσταση σε ενήλικες νέους/ες από 20-35 ετών και υποστηρίζει το οικογενειακό περιβάλλον τους και παρεμβαίνει όταν είναι αναγκαίο. Έχει εξυπηρετήσει και υποστηρίξει περισσότερα από 5.000 άτομα κατά τη διάρκεια των 52 ετών λειτουργίας του. Σήμερα φοιτούν καθημερινά 370 παιδιά και νέοι εκ των οποίων οι 60 περίπου είναι άποροι ή και ανασφάλιστοι και υποστηρίζονται με προγράμματα, πρότυπα για την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Για τις πολύπλευρες ανάγκες του ΙΤ περιβάλλοντος του ιδρύματος, η ESET προσέφερε λύσεις ESET Endpoint Protection Standard, μία από τις πιο αξιόπιστες επιλογές για πολυεπίπεδη προστασία από το malware και ολοκληρωμένη προστασία των endpoint. Με τεχνολογία εντοπισμού με βάση τη συμπεριφορα  και υποστήριξη virtualization, η συγκεκριμένη λύση εξαλείφει όλων των ειδών τις απειλές. Το ESET Endpoint Protection Standard παρέχει αποδεδειγμένη προστασία ενώ αφήνει περισσότερους πόρους του συστήματος για βασικά προγράμματα από τα οποία εξαρτώνται οι τελικοί χρήστες καθημερινά, μπλοκάροντας παράλληλα μη εξουσιοδοτημένες συσκευές. Χάρη στην αναγνωρισμένη τεχνολογία ESET NOD32®, με τις λειτουργίες Exploit Blocker και Advanced Memory Scanner, είναι σε θέση να εξουδετερώνει όλες τις εξελιγμένες απειλές, ενώ είναι διαχειρίσιμη μέσω του ESET Security Management Center.