Η Kaspersky Lab θα ήθελε να ενημερώσει τους πελάτες, τους συνεργάτες της, αλλά και το ευρύτερο κοινό ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβεβαίωσε επισήμως ότι «δεν διαθέτει κανένα στοιχείο σχετικά με πιθανά ζητήματα που σχετίζονται με τη χρήση των προϊόντων της Kaspersky Lab». 

Η δήλωση δημοσιεύθηκε ως απάντηση στο αίτημα του Gerolf Annemans, Μέλους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο οποίος τον Μάρτιο του 2019 ζήτησε από την Επιτροπή να απαντήσει σε ορισμένα ερωτήματα σχετικά με το περιεχόμενο του ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που εγκρίθηκε στις 13 Ιουνίου 2018. Μεταξύ άλλων, το ψήφισμα χαρακτηρίζει τα προϊόντα της Kaspersky Lab «επικίνδυνα» ή ακόμα και «κακόβουλα». 

«Τα προϊόντα σας είναι ασφαλή – αυτό ακούσαμε πολλές φορές από διαφορετικές ρυθμιστικές αρχές και πολιτικούς. Είμαι χαρούμενος που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συμμερίζεται αυτό το συναίσθημα και το επιβεβαίωσε δημοσίως», δήλωσε ο Anton Shingarev, VP of Public Affairs, Kaspersky Lab. Και συνέχισε, «Αυτό είναι ακόμα ένα σημείο που αποδεικνύει ότι η πρωτοβουλία παγκόσμιας διαφάνειας, η μετεγκατάσταση των δεδομένων και η δημιουργία κέντρων διαφάνειας λειτουργεί και είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για μια εταιρεία ψηφιακής ασφάλειας να εξασφαλίσει την εμπιστοσύνη των πελατών και των ρυθμιστικών αρχών. Ελπίζουμε επίσης ότι η δήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα βοηθήσει τα ενδιαφερόμενα μέρη να λάβουν αποφάσεις βασισμένες σε τεκμήρια, και όχι σε φήμες και κακές αναφορές».