Πιστή στη διασφάλιση της εμπιστοσύνης στην ψηφιακή οικονομία, η Schneider Electric ανακοίνωσε την ένταξή της στο Cybersecurity Coalition (Συμμαχία για το Cybersecurity) με έδρα την Ουάσινγκτον.

Ως ηγέτης του ψηφιακού μετασχηματισμού που δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 100 χώρες, η Schneider Electric συνεχίζει να συνεργάζεται στενά με κυβερνήσεις, πελάτες και συνεργάτες, διαδραματίζοντας βασικό ρόλο στην αντιμετώπιση των κινδύνων και των προκλήσεων στον κυβερνοχώρο. Προσχωρώντας στη Συμμαχία, η Schneider επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της να είναι ανοικτή, διαφανής και συνεργατική ώστε να εντοπίζει, να προλαμβάνει και να ανταποκρίνεται στις ψηφιακές απειλές σε όλο το εύρος της επιχείρησης.

Η Συμμαχία για το Cybersecurity συγκεντρώνει κορυφαίες εταιρείες για να βοηθήσουν τους κυβερνητικούς φορείς χάραξης πολιτικής να αναπτύξουν λύσεις βασιζόμενες στη συναίνεση που:

    • Προωθούν ένα ισχυρό οικοσύστημα ασφάλειας του κυβερνοχώρου,
    • Υποστηρίζουν την ανάπτυξη και την υιοθέτηση καινοτομιών στο cybersecurity
    • Ενθαρρύνουν τους οργανισμούς κάθε μεγέθους να λάβουν μέτρα για τη βελτίωση του cybersecurity

«Η συμμετοχή στη Συμμαχία αποδεικνύει ότι η Schneider Electric αντιμετωπίζει σοβαρά τις προκλήσεις στον τομέα του cybersecurity και ότι δεσμευόμαστε να διαδραματίσουμε πρωταρχικό ρόλο στην ανάπτυξη λύσεων», δήλωσε ο Hervé Coureil, Chief Digital Officer, Schneider Electric. «Η συμμετοχή αυτή μας διασφαλίζει τη θέση για να ξεκινήσουμε ανοικτές, διαφανείς και συνεργατικές συνομιλίες που προωθούν την υιοθέτηση πολιτικών και νόμων για το cybersecurity προς όφελος των πελατών μας, των συνεργατών και όλων των εμπλεκόμενων στην ευρύτερη επιχείρηση, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και οι κοινότητες και τα περιβάλλοντα που εξυπηρετούμε αμοιβαία».

Ως μέλος της Συμμαχίας, η Schneider Electric θα συμβάλει στη βελτίωση του τρόπου με τον οποίο κυβερνητικά όργανα και ρυθμιστικοί φορείς, διεθνείς οργανισμοί προτύπων, ερευνητές ασφάλειας, πωλητές, συνεργάτες και πελάτες εργάζονται μαζί για την αντιμετώπιση των κινδύνων στον κυβερνοχώρο.

«Η Schneider Electric συμμερίζεται τις προτεραιότητες της Συμμαχίας και η συμμετοχή μας ενισχύει τη δέσμευσή μας να συνεργαστούμε με ηγέτες της βιομηχανίας, οι οποίοι διαθέτουν τεχνολογία, τεχνογνωσία και μοναδικές δεξιότητες που απαιτούνται για τη διασφάλιση και την προστασία της ψηφιακής οικονομίας», δήλωσε ο Christophe Blassiau, Chief Security Officer της Schneider Electric. «Δουλεύοντας με το παγκόσμιο οικοσύστημα συνεργατών μας, θα συνεχίσουμε να προωθούμε τόσο την ασφάλεια των επιχειρήσεων όσο και το cybersecurity στo σημείο σύγκλισης του Information Technology (IT) και του Operational Technology (OT). Όχι μόνο υιοθετήσαμε μια στρατηγική Cybersecurity by Design, η οποία ευθυγραμμίζεται με το NIST Cybersecurity Framework, αλλά και η πλατφόρμα EcoStruxure™ που παρέχεται μέσω IoT προσφέρει στους πελάτες μας ολοκληρωμένες λύσεις και υπηρεσίες στον κυβερνοχώρο για την προστασία ενός τεράστιου ψηφιακού οικοσυστήματος».

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη στρατηγική cybersecurity της Schneider Electric, κατεβάστε το white paper Cybersecurity at Schneider Electric