Η Acer σήμερα ανακοινώνει το νέο της TravelMate P614-51. Ένα λεπτό, ελαφρύ και ανθεκτικό notebook κατασκευασμένο για επαγγελματίες που ταξιδεύουν συχνά ή δουλεύουν εκτός γραφείου. Ισχυρό και με μεγάλη διάρκεια ζωής μπαταρίας, είναι φτιαγμένο για να αντέχει τη ζωή στο δρόμο και να υποστηρίζει μεγάλο όγκο δουλειάς. 

Το TravelMate P614-51 διαθέτει πλαίσιο από κράμα αλουμινίου και μαγνησίου υψηλής ποιότητας. Το κράμα μαγνησίου-αλουμινίου είναι ισχυρότερο από άλλα τυποποιημένα κράματα αλουμινίου με το ίδιο πάχος, ενώ ζυγίζει λιγότερο. Επίσης, προσδίδει στo laptop κομψή και μοντέρνα αισθητική. Με βάρος μόλις 1,1 Kg και πάχος 16,6 mm , μπορείτε να το έχετε παντού μαζί σας. Με διάρκεια ζωής μπαταρίας έως και  ( 0.20 ώρες1, όλοι οι επαγγελματίες μπορούν να παραμείνουν παραγωγικοί κατά τη διάρκεια μεγάλων διεθνών πτήσεων ή να εργάζονται δύο ολόκληρες μέρες εν κινήσει, χωρίς ο υπολογιστής να χρειάζεται επαναφόρτιση. Αυτός ο φορητός υπολογιστής υψηλής απόδοσης, μπορεί να φορτιστεί πλήρως μέσα σε δύο ώρες ενώ μέσα σε 45 λεπτά φτάνει στο 50% φόρτισης.

Το νέο notebook έχει επεξεργαστή Intel® Core i7 8ης γενιάς, μνήμη DDR4 έως και 24GB, γραφικά NVIDIA® GeForce® MX250 και έως και 1TB απόκριση Gen3 x4 PCIe SSD μέσω της τεχνολογίας NVMe για επεξεργασία μεγάλων αρχείων, παρουσιάσεων και video. Το TravelMate P614-51 κάνει τη συνεργασία εύκολη υπόθεση, χάρη στο σχεδιασμό με μεντεσέ 180 μοιρών, που του επιτρέπει να γίνεται επίπεδο, διευκολύνοντας την ομαδική εργασία σε γραφείο.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που φέρνουμε στους επαγγελματίες πελάτες μας μία πιο λεπτή και πιο ελαφριά εκδοχή της δημοφιλούς σειράς TravelMate P6 με εξαιρετικά μεγάλη διάρκεια ζωής μπαταρίας» είπε ο James Lin, General Manger, Commercial & Detachable Notebooks, IT Products Business, Acer Inc. «Είμαστε σίγουροι ότι όλοι θα εκτιμήσουν τη δυνατότητα να δουλεύουν δύο μέρες συνεχώς χωρίς επαναφόρτιση, καθώς επίσης το πολύ ανθεκτικό του πλαίσιο και την αυστηρότερη ασφάλεια.»

«Το νέο TravelMate της Acer είναι ανθεκτικό και ενσωματώνει ισχυρά συστήματα ασφελείας» είπε ο Mark Linton, General Manager, Consumer and Device Sales, Microsoft Corp. «Το TravelMate επίσης συνδυάζει ανθεκτικότητα και φορητότητα, χάρη στην ελαφριά του σχεδίαση, τη μεγάλη διάρκεια ζωής μπαταρίας και τις απίστευτες δυνατότητες επεξεργασίας, που είναι σίγουρο ότι θα ελκύσουν μία ευρεία γκάμα καταναλωτών.»

Η οθόνη IPS  Full HD (1920 x 1080) 14 ιντσών του TravelMate P614-51 παρέχει ακριβή χρώματα με ευρεία γωνία θέασης 170 μοιρών. Επιπρόσθετα, προσφέρει άνεση προβολής, αφού η τεχνολογία επιτρέπει στους πελάτες να ρυθμίζουν τις εκπομπές μπλε φωτός. Το αρκετά μεγάλο και με οπίσθιο φωτισμό πληκτρολόγιο, προσφέρει άνετη πληκτρολόγηση και επιτρέπει στους ταξιδιώτες να εργάζονται σε περιοχές με χαμηλό φωτισμό, όπως τα αεροπλάνα και τα τρένα. Το ανθεκτικό και πολύ γρήγορο touchpad Corning® Gorilla® Glass NBT™ παρέχει ακρίβεια στο χειρισμό και στο swiping. Συγκριτικά με τα παραδοσιακά mylar, το Corning® Gorilla® Glass είναι πιο σκληρό, πιο ανθεκτικό στις χαρακιές και καθαρίζεται πιο εύκολα. 

Ενισχυμένο με το Skype for Business-certified, το TravelMate P614-51 παρέχει βιντεοδιάσκεψη ανώτερης ποιότητας μέσω τετραπλής συστοιχίας μικροφώνου, που ανιχνεύει φωνές σε απόσταση μέχρι και 2 μέτρα. Η digital personal assistant Cortana® υποστηρίζει γρήγορες και ακριβείς φωνητικές εντολές, ώστε να παραμένει οργανωμένη, να παίζει μουσική και να διευθύνει το σπίτι από απόσταση. 

Δυνατή σχεδίαση

Το TravelMate P614-51 έχει σχεδιαστεί για να χειρίζεται καταστάσεις, όπως ο έλεγχος ασφάλειας αεροδρομίου ή πτώσεις κατά λάθος. Είναι σύμφωνο με το  MIL-STD 810G2, 810F, ένα σύνολο στρατιωτικών δοκιμών των ΗΠΑ, που ελέγχουν την ανοχή ενός ευρέως φάσματος προϊόντων. Τα πρότυπα αυτά ακλουθούν αυστηρές διαδικασίες. Για παράδειγμα, η δοκιμασία πτώσης περιλαμβάνει 26 πτώσεις από ύψος περίπου 1 m σε διάφορα μέρη του πλαισίου, καθώς αυτό προσγειώνεται σε κόντρα πλακέ πάχους 5 cm, που είναι τοποθετημένο σε σκυρόδεμα. Άλλες δοκιμασίες ελέγχουν την αντοχή του laptop στη βροχή, την υγρασία και τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες. 

Ισχυρή ασφάλεια 

Εκτός από τη διατήρηση της ασφάλειας των δεδομένων, οι εταιρείες επιθυμούν συσκευές που να μπορούν να εγκατασταθούν και να διαχειριστούν εύκολα εξ αποστάσεως. Εξοπλισμένο με τα Windows 10 Pro προσφέρει ισχυρά εχέγγυα ασφάλειας, για τη διασφάλιση των πολύτιμων δεδομένων. Οι πελάτες μπορούν να κάνουν log-in χρησιμοποιώντας το Windows Hello, με την αναγνώριση δακτυλικού αποτυπώματος στο κουμπί της τροφοδοσίας ή με την IR κάμερα που χρησιμοποιεί βιομετρικό λογισμικό αναγνώρισης προσώπου και οι δύο μέθοδοι εξαλείφουν την ανάγκη απομνημόνευσης κωδικού πρόσβασης. Όταν η κάμερα web δε χρησιμοποιείται, το κλείστρο της προσφέρει επιπλέον προστασία. Τo ενσωματωμένο μικροκύκλωμα Trusted Platform Module (TPM) 2.0 παρέχει προστασία σε κωδικούς πρόσβασης και κλειδιά κρυπτογράφησης. Επιπλέον, έχει εγκατεστημένο το Acer ProShield, ένα σύνολο εργαλείων ασφάλειας και διαχείρισης, που προστατεύει τα ευαίσθητα δεδομένα, ενώ το Acer Office Management επιτρέπει στους IT professionals να αναπτύξουν πολιτικές ασφάλειας και παρακολούθησης στοιχείων από μία διασύνδεση. Διαθέσιμo σαν επιλογή σε επιλεγμένα μοντέλα το Intel® vPro™, κάνει πιο αυστηρή την ασφάλεια με ένα επιπρόσθετο επίπεδο προστασίας, ενώ ταυτόχρονα εξοικονομεί χρόνο και χρήμα μέσω δυνατοτήτων απομακρυσμένης διαχείρισης.

Πλήρης κάλυψη συνδεσιμότητας

Οι επαγγελματίες μπορούν να διατηρούν μία σταθερή, υψηλής ταχύτητας ασύρματη σύνδεση  μέσω του ενεργοποιημένου eSim-enabled 4G LTE και της τεχνολογίας 2×2 MU-MIMO. Το Intel® Thunderbolt 3  παρέχει γρήγορη μεταφορά δεδομένων μέχρι 40Gbs  σε USB Type-C-connected devices. Οι πελάτες μπορούν να συνδέσουν ένα καλώδιο από την θύρα USB 3.1 Gen 2 Type-C σε μία ενεργοποιημένη Thunderbolt 3 συσκευή  και να λάβουν τέσσερις φορές τα δεδομένα και διπλάσιο εύρος ζώνης από οποιοδήποτε άλλο τύπο θύρας, παρέχοντας επίσης υποστήριξη για οθόνες εώς 8Κ. Οι υπόλοιπες θύρες περιλαμβάνουν MicroSD, smart card readers και NFC4 (Near Field Communication) για sharing content ή πραγματοποίηση πληρωμών μέσω κινητού τηλεφώνου. 

Η προαιρετική θύρα Acer USB Type-C Dock II επεκτείνει το χώρο εργασίας μέσω θύρας USB Type-C και ικανοποιεί τις ανάγκες παραγωγικότητας για 4K UHD video, δεδομένα και ενσύρματα δίκτυα, παρέχοντας παράλληλα σταθερή ισχύ στο notebook. Αυτό το dock παρέχει επίσης USB 3.1 Type A και Type C, DisplayPort, HDMI, audio in/out επιλογές καθώς και υποστήριξη για μέχρι και τρεις οθόνες 4K.

Τιμές και διαθεσιμότητα

Το Acer TravelMate P614-51 θα είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη τον Ιούνιο, ξεκινώντας από 1.249€.

Το νέο notebook Acer TravelMate P6 παρουσιάστηκε 11 Απριλίου 2019, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπο next@acer , που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη, όπου η εταιρεία ανακοίνωσε μία γκάμα νέων συσκευών και λύσεων για gamers, creators, οικογένειες, φοιτητές και επαγγελματίες. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.acer.com/nextatacer.