Η Canon ανακοινώνει την κυκλοφορία της Canon EOS 250D, της ελαφρύτερης φωτογραφικής μηχανής DSLR στον κόσμο με οθόνη μεταβλητής γωνίας.

Για κάθε οικογενειακή χρήση και για λήψεις αναβαθμισμένες σε σχέση με την φωτογράφηση με smartphone ή για αναβάθμιση μιας παλιότερης φωτογραφικής μηχανής, η EOS 250D είναι μια εύχρηστη και κομψή DSLR με πλήθος σύχρονων τεχνολογιών. Αποτελεί την ιδανική εισαγωγική πρόταση στον κόσμο της φωτογραφίας με χρήση εναλλάξιμων φακών, χάρη στο μικρό και ελαφρύ της σώμα.

Η Canon EOS 250D διαδέχεται την πολυβραβευμένη Canon EOS 200D, και διαθέτει σύστημα χρήσης με ενσωματωμένο οδηγό λειτουργίας που εξασφαλίζει εύκολη χρήση, μεγάλο αισθητήρα ανάλυσης 24,1 Megapixel, τύπου Dual Pixel CMOS APS-C, δυνατότητα βιντεοσκόπησης 4K, εξαιρετικά γρήγορη και ευέλικτη αυτόματη εστίαση, και άριστη συνδεσιμότητα με «έξυπνες» συσκευές. Επιπλέον, η φωτογραφική μηχανή διαθέτει τον DIGIC 8, τον τελευταίας τεχνολογίας επεξεργαστή εικόνας της Canon, ο οποίος τροφοδοτεί πολλές από τις λειτουργίες της όπως, τη βιντεοσκόπηση σε 4K, τη λειτουργία 4K time-lapse και  την καταγραφή στιγμιότυπων 4K από βίντεο 4K. 

Με ευκατανόητο χειρισμό και ελαφρύ και συμπαγές σώμα, η EOS 250D επιτρέπει σε όλη την οικογένεια να διασκεδάζει καταγράφοντας τις καθημερινές εμπειρίες της ζωής, οποτεδήποτε και οπουδήποτε. Το περιβάλλον χρήσης με ενσωματωμένη καθοδήγηση, καθιστά τη λειτουργία άνετη, από τη στιγμή που ενεργοποιείται η φωτογραφική μηχανή, με βοηθητικά μηνύματα και συμβουλές επί της οθόνης, που επιτρέπουν σε όλους να αξιοποιούν τη μηχανή στο μέγιστο βαθμό. Έτσι, είναι εύκολο για τους χρήστες να καταγράφουν τις εμπειρίες τους με ευρηματικούς τρόπους, χάρη στη λειτουργία Canon Creative Assist, που αποτελείται από μια σειρά από εφέ, φίλτρα και εργαλεία χρωματικής προσαρμογής, που εφαρμόζονται στις φωτογραφίες κατά τη σύνθεση των εικόνων, ή ακόμη και μετά τη λήψη τους.  

Ο επεξεργαστής εικόνας DIGIC 8 υποστηρίζει μια ποικιλία από βελτιώσεις σε προβολή Live View για την ακρίβεια της αυτόματης εστίασης και της λειτουργίας Eye AF, καθώς και των λειτουργιών Auto Lighting Optimizer, Digital Lens Optimizer και Highlight Tone Priority για ευκρινείς εικόνες υψηλής ανάλυσης, έτοιμες για διαμοιρασμό κατευθείαν από τη φωτογραφική μηχανή. Ο αισθητήρας 24,1 Megapixel αποδίδει πολύ καλά σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και διευκολύνει τη λήψη με ρηχό βάθος πεδίου, προσθέτοντας όμορφο εφέ “bokeh” σε αγαπημένα οικογενειακά πορτρέτα. Οι τεχνολογίες αιχμής της μηχανής σε συνδυασμό με την ευχρηστία της, καθιστούν την EOS 250D την ιδανική DSLR για όσους επιθυμούν να καταγράφουν τις πολύτιμες οικογενειακές τους στιγμές, έτσι ώστε και οι μελλοντικές γενιές να τις απολαμβάνουν.

H EOS 250D είναι μια φωτογραφική μηχανή για κάθε περίσταση. Η διαισθητικής λειτουργίας οθόνη αφής Vari-Angle επιτρέπει άνετες λήψεις από διάφορες γωνίες, κάνοντας άνετη και ευχάριστη τη λήψη selfies ή το vlogging. Η τεχνολογία Canon Dual Pixel CMOS AF εστιάζει με ακρίβεια στα πρόσωπα των μελών της οικογένειας και των φίλων, τόσο στις φωτογραφίες όσο και στο βίντεο, με τη χρήση της οθόνης αφής. Παρέχοντας μια κλασσική εμπειρία λήψης, η EOS 250D διαθέτει οπτικό προσοφθάλμιο (“viewfinder”) με υψηλής απόκρισης σύστημα αυτόματης εστίασης 9 σημείων, έτσι ώστε κάθε πλάνο να καταγράφεται καθαρά και όπως ακριβώς φαίνεται διά γυμνού οφθαλμού. 

Όταν οι φωτογραφίες και το βίντεο είναι έτοιμα για διαμοιρασμό, η EOS 250D συνεργάζεται άνετα με «έξυπνες» συσκευές  μέσω Bluetooth® και Wi-Fi χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Canon Camera Connect για iOS και Android. Αμέσως μετά, φωτογραφίες και βίντεο μπορούν να αποθηκευτούν στην «έξυπνη» συσκευή, να προβληθούν και να διαμοιραστούν στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης ή με φίλους και μέλη της οικογένειας. 

Η εφαρμογή Canon Camera Connect διευκολύνει επίσης τις λήψεις από απόσταση, μέσω «έξυπνης» συσκευής, μια ιδανική δυνατότητα για την καταγραφή οικογενειακών στιγμιοτύπων, ή για selfies χωρίς να κρατάμε τη μηχανή. Οι εικόνες μπορούν, στη συνέχεια, να να μεταφερθιύν στην «έξυπνη» συσκευή αμέσως μετά τη λήψη τους, χάρη στη λειτουργία Automatic Image Transfer, δίνοντας τη σιγουριά ότι οι αγαπημένες αναμνήσεις αποθηκεύτηκαν με ασφάλεια. 

Η EOS 250D διατίθεται σε τρεις κομψές εμφανίσεις: μαύρο, λευκό και ασημί και αποτελεί μέρος του οικοσυστήματος Canon EOS, το οποίο διαθέτει πάνω από 80 παγκόσμιας κλάσης φακούς, φλας και αξεσουάρ, προσφέροντας το καλύτερο επίπεδο επιλογών, καθώς οι χρήστες επιζητούν τη διευρύνουν τις δυνατότητες της φωτογραφικής τους μηχανής.

Τα χαρακτηριστικά υποβοήθησης και δημιουργικότητας της EOS 250D, σε συνδυασμό με την τεχνολογία αιχμής της Canon, επιτρέπει στις οικογένειες να ξεδιπλώσουν τις δικές τους συναρπαστικές ιστορίες, εφοδιάζοντάς τις με τα κατάλληλα εργαλεία και τεχνογνωσία για να καταγράφουν πανέμορφες αναμνήσεις με ένα μόνο «κλικ».

Η EOS 250D θα είναι διαθέσιμη για αγορά με ποικίλες επιλογές συνδυασμών σώματος και φακών, μέσω του επίσημου δικτύου μεταπωλητών της Canon από αρχές Μαΐου 2019.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επισκεφθείτε το: https://www.canon.gr/cameras/eos-250d/