Η ESET, ηγέτης στην έρευνα στον τομέα της κυβερνοασφάλειας και κορυφαίος κατασκευαστής λύσεων ασφαλείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση αναγνωρίστηκε με  το βραβείο «PC Magazine Readers’ Choice» για την καλύτερη σουίτα ασφαλείας για οικιακή χρήση το 2019. Παράλληλα, η εταιρία απέσπασε την υψηλότερη βαθμολογία στις δοκιμές του οργανισμού Stiftung Warentest για τη λύση της ESET Mobile Security.

H ESET αναδείχθηκε ο νικητής στην κατηγορία της καλύτερης σουίτας ασφαλείας για οικιακούς χρήστες για το 2019, αποσπώντας το βραβείο «PC Magazine Readers’ Choice». Στην έρευνα του PC Magazine, η ESET πέτυχε την υψηλότερη βαθμολογία από οποιοδήποτε άλλο κατασκευαστή λογισμικού στις κατηγορίες: πιθανότητα σύστασης (9,4 / 10), συνολική ικανοποίηση (9,3 / 10) και εμπιστοσύνη (9,3 / 10). Το PC Magazine ζήτησε από τους αναγνώστες να απαντήσουν αρκετές ερωτήσεις σχετικά με τη γενική τους ικανοποίηση από 11 διαφορετικές σουίτες ασφαλείας, ζητώντας να αξιολογήσουν την αξιοπιστία τους, την εμπειρία και την τεχνική υποστήριξη που χρειάστηκαν κατά τους τελευταίους 12 μήνες.

Μόνο ένα 5% των χρηστών λύσεων ESET δήλωσε ότι χρειάστηκε υποστήριξη κατά τους τελευταίους δώδεκα μήνες, που αποτελεί ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά μεταξύ των εταιριών που συμπεριληφθήκαν στην έρευνα.

Παράλληλα, το ESET Mobile Security, κορυφαία λύση ασφαλείας για κινητά Android, πέτυχε την καλύτερη κατάταξη ανάμεσα στα 17 προϊόντα που συμμετείχαν στις δοκιμές του περιοδικού Stiftung Warentest για το τεύχος Ιανουαρίου 2019. Είναι η δεύτερη φορά στα τελευταία δύο χρόνια που η λύση ESET Mobile Security αναγνωρίζεται από τις έγκυρες δοκιμές του Stiftung Warentest. Κατά τη διαδικασία αξιολόγησης, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στις δυνατότητες προστασίας και στην ευχρηστία των προϊόντων, σημεία στα οποία η λύση ESET Mobile Security έλαβε βαθμολογία 1,5 και 1,1 αντίστοιχα. Το Stiftung Warentest έκανε επίσης αναφορά στο γεγονός ότι η λύση έχει ελαφρύ αποτύπωμα στο σύστημα του smartphone, βαθμολογώντας τη με 1,6. Ο οργανισμός υπογράμμισε ότι το ESET Mobile Security δεν μοιράζεται δεδομένα χωρίς τη γνώση του χρήστη, τη στιγμή που 11 από τις άλλες λύσεις που συμμετείχαν στις δοκιμές έδειξαν να μοιράζονται δεδομένα, γεγονός που επισημάνθηκε ως «σημαντικό» από το Stiftung Warentest.

Τέλος, η λύση ESET Endpoint Encryption απέσπασε την υψηλότερη βαθμολογία αξιολόγησης από τους αναγνώστες του περιοδικού SC Magazine, ενώ, παράλληλα, αναγνωρίστηκε από την κοινότητα χρηστών G2 Crowd ως η καλύτερη σουίτα προστασίας endpoint.