Με μεγάλη επιτυχία και με την παρουσία ανώτατων στελεχών επιχειρήσεων και τοπικών συνεργατών της Dell EMC, πραγματοποιήθηκε το φετινό Cyprus Dell Technologies Forum στις εντυπωσιακές εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου της Κύπρου στην Λευκωσία, στις 4 Απριλίου.

Η ιδιαίτερα σημαντική εκδήλωση για την ανάπτυξη του ψηφιακού μετασχηματισμού των σύγχρονων επιχειρήσεων, έδωσε την ευκαιρία παρουσίασης και συζητήσεων σχετικά με τις νεότερες εξελίξεις στο χώρο της τεχνολογίας ΙΤ  και τις νέες προσθήκες στο εκτενές χαρτοφυλάκιο λύσεων που επιτρέπουν στις σύγχρονες επιχειρήσεις να υλοποιήσουν έργα μετασχηματισμού των τεχνολογικών δομών τους, των διαδικασιών και του ανθρώπινου δυναμικού.

«Είμαστε χαρούμενοι που το Dell Technologies Forum πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά στην Κύπρο, δίνοντας την ευκαιρία να παρουσιάσουμε τελευταίες τάσεις και προϊόντα τεχνολογίας αιχμής» ανέφερε η κ. Μαρία Οικονομίδου, Γενική Διευθύντρια της Dell EMC, για την Ελλάδα, την Κύπρο και την Μάλτα. «Η ημερίδα αυτή, αφιερωμένη στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση μέσα από το πρίσμα του ψηφιακού μετασχηματισμού, φιλοξενείται φέτος στο Κέντρο Πληροφόρησης – Βιβλιοθήκη ‘’Στέλιος Ιωάννου’’ του Πανεπιστημίου της Κύπρου, έναν  εντυπωσιακό χώρο, αφιερωμένο στη γνώση και την καινοτομία. Είμαστε βέβαιοι ότι με τα προϊόντα και τις λύσεις που παρέχουμε, υποστηρίζουμε και αναπτύσσουμε τους συνεργάτες μας με υψηλή τεχνογνωσία και πρωτοπορία παγκόσμιου επίπεδου, για να εξυπηρετούν τους  οργανισμούς της τοπικής αγοράς, αναπτύσσοντας μοναδικά καινοτομικές λύσεις και υπηρεσίες».

Οι ενημερωτικές παρουσιάσεις της εκδήλωσης κάλυψαν ένα ευρύ φάσμα των ζητημάτων που απασχολούν τις σύγχρονες επιχειρήσεις. Συζητήθηκε η πρόοδος που συντελείται στη διεύρυνση του δικτύου συνεργατών και η συνακόλουθη αύξηση των πωλήσεων, σε μια περίοδο ιδιαίτερα θετική, τόσο για την τοπική αγορά, όσο και για την ευρύτερη περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης. Παρουσιάστηκαν τα τελευταία προϊόντα δικτύωσης της Dell EMC, τα προηγμένα συστήματα επαγγελματικής αποθήκευσης Dell EMC Unity και SC Series, οι νέες λύσεις δομών Hyper Converged και αναδείχθηκε η ισχύς των νέων λύσεων αποθήκευσης και προστασίας δεδομένων της εταιρείας. Παράλληλα, αναδείχθηκε το όραμα και η στρατηγική δυναμικής επέκτασης στο cloud, μέσα από τις λύσεις που προσφέρει η VMware. Από την άλλη πλευρά αναλύθηκαν τα θέματα της ανάπτυξης νέων στρατηγικών προσεγγίσεων στην αντιμετώπιση του ψηφιακά κατηρτισμένου ανθρώπινου δυναμικού, αλλά και οι νέες τάσεις που διαμορφώνονται στο καταναλωτικό τοπίο.   

Στο πλαίσιο των παρουσιάσεων αναδείχθηκε η εξαιρετική σημασία της διαχείρισης και προστασίας των δεδομένων, υπό το πρίσμα των πρόσφατων πορισμάτων της έκθεσης Global Data Protection Index που πραγματοποίησε η Dell EMC, απευθυνόμενη σε 2.200 ΙΤ decision makers σε εταιρείες του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα που απασχολούν περισσότερα από 250 άτομα, σε 18 χώρες, που αντιπροσωπεύουν 11 διαφορετικούς κλάδους.

Η έκθεση κατέγραψε μια εκρηκτική αύξηση των παραγόμενων δεδομένων κατά 569% τα τελευταία τρία χρόνια, με τους οργανισμούς να διαχειρίζονται ένα συνολικό όγκο δεδομένων της τάξης των 9,70 Petabytes το 2018 σε σχέση με 1,45 PB το 2016. H εντυπωσιακή αυτή αύξηση οφείλεται στην εξάπλωση και βελτιστοποίηση των δικτύων, των συσκευών, του cloud, αλλά και των αναδυόμενων τεχνολογιών, όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη και το Internet of Things, οι οποίες πολλαπλασιάζουν τα σημεία παραγωγής δεδομένων που διακινούνται μεταξύ περιφερειακών συσκευών και του data center.

Ο τεράστιος όγκος των δεδομένων αποτελεί μοναδική πρόκληση για τις επιχειρήσεις, αφού η ανάλυση και η αξιοποίησή τους παρέχει νέους τρόπους και ευκαιρίες ανάπτυξης, ενέχει ωστόσο και κινδύνους από απώλεια και υποκλοπή ευαίσθητων και προσωπικών δεδομένων και πιθανή διακοπή παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πελάτες. Η καθιέρωση του virtualization και η επέκταση των δομών IT στο cloud, αλλά και το νέο πλαίσιο των αυστηρών κανονισμών διαχείρισης προσωπικών δεδομένων GDPR που ισχύουν στην Ευρώπη, απασχολούν ιδιαίτερα τα στελέχη των επιχειρήσεων.

Παρότι το 92% των ερωτηθέντων στελεχών αναγνωρίζουν την ενδεχόμενη αξία των δεδομένων και ένα 36% ήδη το αξιοποιεί, μόλις το 16% εκτιμά ότι οι λύσεις προστασίας δεδομένων που διαθέτουν είναι επαρκείς για να αντιμετωπίσουν τις μελλοντικές ανάγκες, ενώ το 45% αντιμετωπίζει ιδιαίτερες δυσκολίες για να βρει κατάλληλες λύσεις προστασίας που καλύπτουν νέες τεχνολογίες, όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη και η Βαθιά Μάθηση. 

Για μια πληρέστερη εικόνα του Global Data Protection Index, παρακαλούμε επισκεφθείτε το: www.dellemc.com/gdpi. 

Η εκδήλωση Cyprus Dell Technologies Forum υποστηρίχθηκε από τους στρατηγικούς συνεργάτες της Dell Technologies, Intel και Microsoft και τους τοπικούς συνεργάτες της Dell EMC στην Κύπρο, τις εταιρείες Logicom και A. Th. Loizou & Son Ltd που παρουσίασαν τις δικές τους τεχνολογικές λύσεις, οι οποίες βασίζονται σε προϊόντα και υπηρεσίες της οικογένειας εταιρειών της Dell Technologies.