Σε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας “Καθημερινή”, τονίζεται ότι οι εναλλακτικοί πάροχοι έχουν επενδύσει 600 εκατομμύρια ευρώ και παρόλα αυτά αδυνατούν να ανταγωνιστούν τον ΟΤΕ, ο οποίος ετοιμάζεται να προχωρήσει στην ανάπτυξη δικτύου VDSL.


vdsl-chΣτο δημοσίευμα γίνεται λόγος για εμφανή κυριαρχία του OTE στην εγχώρια τηλεπικοινωνιακή αγορά που φέρνει σε δύσκολη θέση τους εναλλακτικούς παρόχους. Η θέση τους μάλιστα ενδέχεται να επιδεινωθεί στο μέλλον, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που δημοσιεύονται. Σημειώνεται ότι οι προ διετίας επενδύσεις των παρόχων μπορούν με την έλευση του VDSL στην Ελλάδα να καταστούν “ξεπερασμένες” προτού να γίνει εφικτή η απόσβεσή τους.


Οι εναλλακτικοί έχουν καταφέρει να κερδίσουν 800.000 παλαιούς συνδρομητές του ΟΤΕ, αριθμός όμως, ο οποίος εκτιμάται ότι μπορεί να επιστρέψει στην χρήση των νέων τεχνολογιών του Οργανισμού με τις διπλάσιες χωρητικότητες και τις σημαντικά αυξημένες ταχύτητες διαμεταγωγής δεδομένων.


Εκφράζεται η πεποίθηση ότι πολλοί πάροχοι θα αναγκαστούν να γίνουν μεταπωλητές των υπηρεσιών του ΟΤΕ, κάτι που δεν φέρεται να έχει θετικά οικονομικά αποτελέσματα (σύμφωνα με το δημοσίευμα, αυτό είχε συμβεί για πολλούς εναλλακτικούς την περίοδο 2000-2005, χωρίς αξιόλογα οφέλη), ενώ στο ζοφερό κλίμα που περιγράφεται, προστίθεται το πρόβλημα των υψηλών δανειακών υποχρεώσεων των παρόχων, γεγονός που εκτιμάται ότι θα ενταθεί μετά την έλευση των υπηρεσιών VDSL του ΟΤΕ.