Όποιος πιστεύει πως ένα οικονομικό κινητό είναι καταδικασμένο να είναι ογκώδες, παλαιομοδίτικο και αισθητικά ανιαρό, από εδώ και πέρα θα πρέπει να τα βάλει με την Huawei!

Ο συνδυασμός που προσφέρει το Huawei Y6 2019 είναι φρέσκος, σύγχρονος και τεχνολογικά… «τίμιος»: αρκετά μεγάλο για να απολαμβάνετε τα viral videos του youtube, αρκετά κομψό για να σας ακολουθεί παντού και να είστε περήφανοι για το στυλ του και αρκετά οικονομικό για να σας μείνουν χρήματα να ξοδέψετε σε εμπειρίες τις οποίες θα απαθανατίσετε με τις διόλου ευκαταφρόνητες για την κατηγορία κάμερές του. Η οπίσθια κάμερα έρχεται με αισθητήρα 13MP και ευρύ διάφραγμα φακού ( f/1.8) που επιτρέπει να περάσει περισσότερο φως προκειμένου να ανταποκρίνεται στις… νυχτερινές σας περιπλανήσεις. Η κάμερα της πρόσοψης φιλοξενείται σε μια μικρή «σταγόνα» (dewdrop) στο πάνω μέρος της οθόνης, κάνοντας τα notch άλλων συσκευών να φαντάζουν απαρχαιωμένα! Διαθέτει ανάλυση 8MP με Selfie Toning Flash 2.0  (συνδυάζει αυτόνομο φλας και το φως της οθόνης) που εξασφαλίζει καλύτερο και πιο φυσικό φωτισμό στις selfies σας. Με τη βοήθεια ενός εξελιγμένου αλγόριθμου για ξεκλείδωμα με αναγνώριση προσώπου, το smartphone σας μπορεί να σας καλωσορίσει στα «ενδότερα» με μια σας ματιά, ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Αναφερθήκαμε στο ελαχιστοποιημένο notch που θυμίζει σταγόνα στην πρόσοψη, γεγονός που μας υπενθυμίζει πως η αναλογία σώματος-οθόνης ανεβαίνει στο 87%, αφήνοντας άπλετο χώρο για το αγαπημένο σας περιεχόμενο στην 6,09 ιντσών επιφάνεια της HD+ IPS οθόνης, η οποία -υιοθετώντας τις σύγχρονες σχεδιαστικές τάσεις- ακολουθεί την αναλογία 19,5:9. Υπάρχει λειτουργία που αποκλείει το επιβλαβές για τα μάτια μπλε φως και συνοδεύεται με πιστοποίηση TÜV Rheinland.

Εκεί όμως που το Y6 2019 ξεδιπλώνει πραγματικά τον νεανικό του χαρακτήρα, είναι η μουσική. Η οικονομική πρόταση της Huawei μπορεί να αποδώσει επιπλέον 6db ήχου με ισχυρότερα εφέ μπάσου χάρη στην τεχνολογία SuperSound, ανάγοντας τη συσκευή σε… φορητό ηχείο! Ενσωματώνει FM ραδιόφωνο που λειτουργεί χωρίς τη χρήση ακουστικών, ενώ στο party mode μπορείτε να συνδέσετε πολλαπλές συσκευές για να αναλάβουν τον ρόλο ηχείων, αναπαράγοντας την ίδια playlist. Αν πάλι προτιμάτε να ψυχαγωγείστε φορώντας τα ακουστικά σας, η τεχνολογία Huawei Histen 5.0 θα σας βυθίσει στη μαγεία του 3D surround ήχου.

Ο… συμπαθέστατος επεξεργαστής της Mediatek, χάρη στη διαδικασία παραγωγής 12 νανομέτρων δεν σπαταλά άσκοπα ενέργεια, οπότε προσθέτοντας στην εξίσωση και την μπαταρία των 3.020mAh με ένα αποδοτικό σύστημα έξυπνης διαχείρισης, το αποτέλεσμα στην αυτονομία της συσκευής είναι το βέλτιστο. Οι ευκολίες που παρέχει το περιβάλλον χρήσης EMUI 9.0 δένουν αρμονικά με την αξιοπιστία του Android 9.0 Pie, ολοκληρώνοντας την αίσθησή μας για μια πρόταση που δύσκολα θα απογοητεύσει όποιον αναζητά smartphone στην ανταγωνιστική κατηγορία των 100€ με 199€.


Μας άρεσε

  • Το νεανικό design συναντά το premium look!
  • Ξεχωρίζει για τις μουσικές του αρετές
  • LED φλας και για τις selfies

Δεν μας άρεσε

  • Τα 2GB RAM ίσως αποδειχτούν λίγα αν σκοπεύετε να τρέχετε ταυτόχρονα όλες τις βαριές social media και chatting εφαρμογές.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Οθόνη: 6,09 ιντσών HD+ IPS LCD, αναλογίας 19,5:9, ανάλυσης 1560×720 pixel, 16 εκατ. χρωμάτων

Επεξεργαστής: quad-core Mediatek MT6761 Helio A22 με 4xCortex-A53@2.0GHz, PowerVR Rogue GE8300GPU

Μνήμη: 2GB RAM

Αποθηκευτικός χώρος: 32GB επεκτάσιμος με κάρτα MicroSD (έως 512GB)

Κάμερα: 13MP (f/1.8), PDAF με LED flash και selfie camera 8MP (f/2.0) με LED flash

Συνδεσιμότητα: Wi-Fi 802.11b/g/n, Bluetooth 4.2

Extras: GPS/A-GPS/GLONASS/BDS, face unlock, FM Radio με ενσωματωμένη κεραία, microUSB 2.0, 3,5 mm υποδοχή ακουστικών, Dual SIM

Δίκτυο:  4G

Μπαταρία: 3.020mAh

Λειτουργικό: Android 9.0 Pie

Διαστάσεις: 156,28×73,5×8 χιλ.

Βάρος: 150 γρ.