Η Canon ανακοινώνει ότι της απονεμήθηκαν τέσσερις διακρίσεις από τον οργανισμό Technical Image Press Association (TIPA), οι οποίες υπογραμμίζουν την εντυπωσιακή οπτική κληρονομιά και καινοτομία της Canon σε όλο το φάσμα των προϊόντων της, από τους φακούς EF, μέχρι το επαναστατικό EOS R System. Το 2019 σηματοδοτεί την 25η χρονιά, κατά την οποία η Canon επιβραβεύεται από τον οργανισμό TIPA, και διαδέχεται ένα σημαντικό έτος για την εταιρεία, στο οποίο κυκλοφόρησε το EOS R System και το RF mount, που αποτελούν σταθμούς στο χώρο της οπτικής απεικόνισης.

Τα φετινά βραβεία τονίζουν τη συνεχή και ασυναγώνιστη εμπειρία της Canon στον κλάδο της φωτογραφίας. Αντιπροσωπεύοντας 30 περιοδικά του κλάδου από 15 χώρες σε πέντε ηπείρους, τα βραβεία TIPA World Awards είναι μεταξύ των πιο επίζηλων τίτλων στην φωτογραφία και την απεικόνιση, παγκοσμίως.

Τα ακόλουθα προϊόντα απέσπασαν διακρίσεις TIPA World Awards 2019:

  • Καλύτερη προηγμένη φωτογραφική μηχανή πλήρους καρέ (Best FullFrame Camera Advanced): Canon EOS RP
  • Καλύτερος επαγγελματικός φακός prime για DSLR (Best DSLR Professional Prime Lens): Canon EF400mm f/2.8L IS III USM
  • Καλύτερος φακός prime για APS-C Mirrorless (Best APS-C Mirrorless Prime Lens): Canon EF-M32mm f/1.4 STM
  • Καλύτερος στάνταρ φακός prime (Best Mirrorless Prime Standard Lens): Canon RF50mm F1.2 L USM

Προϊόντα από το νέο σύστημα mirrorless πλήρους καρέ της Canon αναγνωρίστηκαν ως κορυφαία του κλάδου, αποσπώντας δύο βραβεία. Το πρώτο απονεμήθηκε στο προσιτό, μικρού μεγέθους και βάρους σώμα της φωτογραφικής μηχανής EOS RP, και το δεύτερο στον επαναστατικό, premium φακό της σειράς L, RF 50mm F1.2 L USM. Και τα δύο αυτά προϊόντα θέτουν νέα πρότυπα φωτογραφικής απόδοσης, προσφέροντας δυνατότητες δημιουργικής φωτογράφησης χάρη στα οφέλη του EOS R System, στα οποία περιλαμβάνεται η ταχύτερη αυτόματη εστίαση στον κόσμοi. Οι άλλες δύο διακρίσεις εκφράζουν την αναγνώριση των δυνατοτήτων και του εύρους των σειρών Canon EF και EFM, από τον ελαφρύτερο φακό 400mm f/2.8 στον κόσμοii, το μοντέλο EF400mm f/2.8L IS III USM, μέχρι τον μικρού μεγέθους, υψηλής ποιότητας φακό EFM32mm f/1.4 STM, αναδεικνύοντας τη συνεχή δέσμευση της Canon να προωθεί την καινοτομία στην τεχνολογία φακών και την οπτική υπεροχή, παρέχοντας εξοπλισμό για κάθε είδος χρήσης, σε όλο το φάσμα των προϊόντων της.

Ο Issei Morimoto, Senior Vice President of Product Management and Marketing, Canon Europe, σχολίασε:

«Είμαστε περήφανοι που βραβευθήκαμε από τον οργανισμό TIPA, με αυτές τις τέσσερις διακρίσεις. Επί 25 συναπτά έτη, η συνεχής μας δέσμευση στην αδιάλειπτη ανάπτυξη των πιο καινοτομικών προϊόντων της αγοράς και η προσήλωσή μας στους φακούς και στα οπτικά μέρη, έχει πλέον αναγνωριστεί. Αυτή η διεθνής αναγνώριση εδραιώνει περαιτέρω τη θέση της Canon ως ηγέτη στην αγορά φωτογραφίας, θέση η οποία, με τη μελλοντική ανάπτυξη καινοτομικών προϊόντων, υποστηρίζει τους φωτογράφους κάθε θεματικού είδους και κάθε επιπέδου δεξιότητας στην καταγραφή της τέλειας εικόνας».

Προ τιμήν των βραβευμένων προϊόντων της Canon, η κριτική επιτροπή του TIPA επισύναψε τις ακόλουθες σημειώσεις:

Best Full-Frame Camera Advanced: Canon EOS RP

Συμπαγής και ευέλικτη, η προσιτή EOS RP είναι μια μικρού μεγέθους και ελαφριά φωτογραφική μηχανή mirrorless με αισθητήρα CMOS 26,2 Megapixel, επεξεργαστή DIGIC 8 και σύστημα αυτόματης εστίασης Dual Pixel CMOS AF. Η προβολή και το καδράρισμα βελτιώνονται χάρη στην οθόνη VariAngle LCD 3 ιντσών και το EVF 2,36 εκατομμυρίων κουκίδων. Η μηχανή μπορεί να καταγράψει βίντεο 4K 24/25p και ενσωματώνει υποδοχές HDMI, ακουστικών και μικροφώνου. Η EOS RP στοχεύει σε αυτούς που επιζητούν μια προηγμένη, αλλά και εύχρηστη φωτογραφική μηχανή πλήρους καρέ, και διαθέτει περιβάλλον χρήσης με στοιχεία καθοδήγησης, που επιτρέπουν στους χρήστες να βλέπουν στην οθόνη, πώς η εναλλαγή μεταξύ των καταστάσεων επηρεάζει την εικόνα τους. Ανάμεσα στα επιπρόσθετα οφέλη περιλαμβάνεται η δυνατότητα προηγμένης εστίασης σε χαμηλό φωτισμό, η οποία σε συνδυασμό με έναν φακό f/1.2, αναβαθμίζει την ευαισθησία AF στην εκπληκτική τιμή EV-5.

Best DSLR Professional Prime Lens: Canon EF400mm f/2.8 IS III USM

Το μικρό βάρος, η σταθεροποίηση εικόνας 5 στοπ και η ευκολία χειρισμού αποτελούν σημαντικούς παράγοντες για τους φωτογράφους που εργάζονται εκτός στούντιο, και ο φακός Canon EF 400mm είναι ο ελαφρύτερος στην κατηγορία του. Τα χαρακτηριστικά χειρισμού παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο, και τα περιλαμβανόμενα χειριστήρια του συστήματος σταθεροποίησης εικόνας 5 στοπ και του κλειδώματος/ενεργοποίησης της εστίασης, με υποστήριξη πλήρως χειροκίνητου ελέγχου, καθιστούν αυτόν τον φακό εξαιρετικά εύχρηστο με κράτημα στο χέρι και ευέλικτο. Μεταξύ των άλλων εντυπωσιακών χαρακτηριστικών περιλαμβάνονται διάφραγμα πέντε λεπίδων, μοτέρ δακτυλίου USM, και ελάχιστη απόσταση εστίασης 2,5 μέτρων. Ο φακός προσφέρει πλήρως χειροκίνητη εστίαση και αποτελείται από 17 στοιχεία σε 13 ομάδες, τόσο φθορίου όσο και super UD, καθώς και επιστρώσεις Air Sphere, Super Spectra και φθορίου.

Best APS-C Mirrorless Prime Lens: Canon EF-M32mm f/1.4 STM

Ένας συμπαγής και ελαφρύς φακός prime για στιγμιότυπα και βίντεο. Οι φωτογράφοι και οι κινηματογραφιστές θα εκτιμήσουν το βηματικό μοτέρ STM στο συγκεκριμένο φακό EFM, για την ομαλή και αθόρυβη λειτουργία εστίασης κατά τη λήψη φωτογραφιών, καθώς και για τη σχεδόν αθόρυβη λειτουργία κατά τη βιντεοσκόπηση. Με μικρό μέγεθος και βάρος (235g) ο φακός διαθέτει ευρύ δακτύλιο εστίασης με δυνατότητα πλήρως χειροκίνητης λειτουργίας. Με 14 στοιχεία σε οκτώ ομάδες, η τεχνολογία επίστρωσης Super Spectra Coating βοηθά στην ελαχιστοποίηση των σκιάσεων και αναλαμπών. Το μεγάλο μέγιστο διάφραγμα παρέχει εντυπωσιακό εφέ bokeh και η ελάχιστη απόσταση εστίασης (0,23 μέτρα) καθώς και η μέγιστη μεγέθυνση 0,25x δημιουργεί τις προϋποθέσεις για πολυάριθμες δυνατότητες δημιουργικής απεικόνισης.

Best Mirrorless Prime Standard Lens: Canon RF50mm F 1.2 L USM

Γρήγορος και εξαιρετικά ευκρινής, αυτός ο ταχύτατος φακός prime που ταιριάζει στις φωτογραφικές μηχανές της σειράς Canon EOS R, διαθέτει προστασία για τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και αποτελείται από 15 στοιχεία σε 9 ομάδες, με στοιχεία UD και ασφαιρικά, καθώς και επιστρώσεις Air Sphere, Super Spectra και φθορίου. Διαθέτει διάφραγμα δέκα λεπίδων και ελάχιστη απόσταση εστίασης 40 cm με προσαρμοζόμενο δακτύλιο ελέγχου, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη ρύθμιση του διαφράγματος, της ταχύτητας κλείστρου, των τιμών ISO και της αντιστάθμισης έκθεσης. Η εστίαση πραγματοποιείται γρήγορα και αθόρυβα χάρη στο δακτυλιοειδές υπερηχητικό μοτέρ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα βραβεία TIPA World Awards 2019, παρακαλούμε επισκεφθείτε το: www.tipa.com/enen/index.html

i Μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου 2019, και μεταξύ των ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών mirrorless με σύστημα εναλλασσόμενων φακών, που περιλαμβάνουν αισθητήρα εικόνας πλήρους καρέ ισοδύναμο με 35mm, με σύστημα αυτόματης εστίασης εντοπισμού αντίθεσης και ανίχνευσης φάσης στο πεδίο εικόνας. Υπολογίζεται βάσει των αποτελεσμάτων της μετρούμενης ταχύτητας αυτόματης εστίασης, σύμφωνα με τις οδηγίες CIPA (διαφέρει ανάλογα με τις συνθήκες λήψης και τον χρησιμοποιούμενο φακό). Οι μετρήσεις πραγματοποιούνται με χρήση εσωτερικών μεθόδων. Συνθήκες μετρήσεων: EV12 (θερμοκρασία περιβάλλοντος/ISO 100), Χειροκίνητη κατάσταση, χρησιμοποιώντας τον φακό RF24-105mm F4 L IS USM (σε εστιακό μήκος 24mm) με τις εξής ρυθμίσεις: απελευθέρωση κλείστρου με χρήση του κουμπιού κλείστρου, αυτόματη εστίαση 1 σημείου (Κέντρου), αυτόματη εστίαση μίας λήψης (OneShot AF).

ii Μεταξύ των φακών για φωτογραφικές μηχανές με σύστημα εναλλασσόμενων φακών. Μέχρι τον Σεπτέμβριο 2018, βάσει έρευνας της Canon.