Η Office Line A.E υλοποίησε επιτυχώς κομβικό έργο για τη διαδικασία του ψηφιακού μετασχηματισμού του ΟΑΣΑ αξιοποιώντας την Cloud πλατφόρμα της Microsoft (Office365).

Τα βασικά επιτεύγματα του έργου ήταν ο εκσυγχρονισμός της υποδομής υπηρεσιών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του οργανισμού και η ψηφιοποίηση της διαδικασίας παρακολούθησης των έργων (Project / Task Management).

Ποιο συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε μετάβαση των mailboxes από υποδομή Microsoft Exchange 2010 στην Cloud πλατφόρμα της Microsoft (Office365) χωρίς να επηρεαστεί η λειτουργία του οργανισμού και επιτεύχθηκε άμεση πρόσβαση σε ενσωματωμένα εργαλεία collaboration.

Για την ψηφιοποίηση της διαδικασίας παρακολούθησης των έργων επιλέχθηκε η πλατφόρμα της Microsoft SharePoint online, με στόχο την καλύτερη οργάνωση και διαχείριση των εργασιών του οργανισμού.

Η υλοποίηση του έργου ικανοποίησε τις ανάγκες του ΟΑΣΑ σε θέματα: ασφάλειας, ευκολίας διαχείρισης υποδομής και εφαρμογών, ελέγχου και ευκολίας πρόσβασης στις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Με την παράδοση του έργου από την Office Line ο ΟΑΣΑ αποκομίζει τα παρακάτω οφέλη:

  • Μείωση του συνολικού κόστους (TCO) των ΙΤ υποδομών

  • Ευελιξία στην εσωτερική επικοινωνία του οργανισμού καθώς και την βελτιστοποίηση της παραγωγικότητας του.

  • Συμμόρφωσης στα IT Standards και ελαχιστοποίηση του ρίσκου παραβίασης της ασφάλειας.