Οι εξελιγμένες, νέες λειτουργίες του delos 5.2, εστιάζουν στη βελτίωση του parental control επιτρέποντας στους χρήστες να παρακολουθούν πιο εύκολα το χρόνο που αφιερώνουν τα μικρά παιδιά, μπροστά από μία οθόνη, καθώς και τα sites τα οποία επισκέπτονται. Επίσης, προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη ευκολία σχετικά με τη ρύθμιση του guest Wi-Fi.

devolo Magic: αναβάθμιση με ένα κλικ

Το όνομα του νέου λειτουργικού συστήματος της devolo  είναι delos και οι δυνατότητες του συνεχώς επεκτείνονται με την προσθήκη δωρεάν αναβαθμίσεων. Η ευχρηστία της τρέχουσας έκδοσης delos 5.2, ξεκινά με ένα auto – update. Οι χρήστες του devolo Magic απλά ξεκινούν το update του συστήματος χρησιμοποιώντας το app Home Network ή το devolo Cockpit browser software. Εάν η επιλογή της  “Αυτόματης ενημέρωσης” για το οικιακό δίκτυο του devolo Magic έχει ήδη ενεργοποιηθεί, τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο εύκολα, αφού το σύστημα αναλαμβάνει την ενημέρωση αυτόματα.

Ο «καλός οικοδεσπότης» στο Wi-Fi φαίνεται

Εάν έχετε επισκέπτες, σαν καλός οικοδεσπότης, θα θέλετε να τους παρέχετε Wi-Fi. Το delos 5.2, κάνει την εν λόγω διαδικασία ακόμη πιο εύκολη και αποτελεσματική. Θα χρειαστούν μόνο μερικά κλικ, μέχρι να δημιουργήσετε ένα δίκτυο για τους καλεσμένους σας στο Home Network app και εκείνοι θα μπορούν να συνδεθούν σε χρόνο μηδέν. Η εφαρμογή επιτρέπει τη δημιουργία όχι μόνο guest access key για manual entry, αλλά επίσης QR code . Με ένα smartphone ή ένα tablet μπορεί κανείς φωτογραφίζοντας τον QR code, να συνδεθεί αυτόματα στο guest Wi-Fi.

Ένα ιδιαίτερα χρήσιμο χαρακτηριστικό: Χάρη στην ενημέρωση, τα guest networks μπορούν να ρυθμιστούν για προκαθορισμένο χρόνο και να απενεργοποιηθούν αυτόματα μετά τη λήξη του χρόνου αυτού. Με τον τρόπο αυτό, οι καλεσμένοι σας θα απολαμβάνουν εύκολα γρήγορο Wi-Fi τα βράδια που βλέπετε μαζί τους ποδόσφαιρο, στα γενέθλια σας ή κατά τη διάρκεια του πάρτι στον κήπο. 

Ενσωματωμένος γονικός έλεγχος

Πολλοί γονείς επιτρέπουν στα παιδιά τους να χρησιμοποιούν smartphones ή tablet συγκεκριμένες ώρες της ημέρας ή για ορισμένο χρόνο.  Ωστόσο, τα… εφευρετικά παιδιά, κάποιες φορές κάνουν την τήρηση αυτών των κανόνων μια δύσκολη υπόθεση. 

Μέσω του νέου update, το devolo Magic δίνει μία χείρα βοηθείας, προσφέροντας τη δυνατότητα του γονικού ελέγχου (parental control). Οι γονείς μπορούν τώρα να ελέγχουν το χρόνο που βρίσκονται τα παιδιά τους online πολύ εύκολα, αλλά και να εποπτεύουν την πρόσβαση τους θέτοντας μέγιστο όριο χρήσης ανά ημέρα ή επιτρέποντας το άνοιγμα ορισμένων σελίδων και μόνο. Μετά το πέρας των προκαθορισμένων χρονικών ορίων τα συνδεδεμένα smartphones και τα tablets αποσυνδέονται αυτόματα. Η δυνατότητα αυτή διασφαλίζει την ενασχόληση των παιδιών με τις εργασίες που έχουν να κάνουν για το σχολείο ή να περνούν τον χρόνο τους με κάποια άλλη δημιουργική απασχόληση. Το ευέλικτο μενού ρυθμίσεων του Home Network app δίνει επιπλέον τη δυνατότητα για διαφοροποίηση των εν λόγω ρυθμίσεων τις καθημερινές, από τις αντίστοιχες τα σαββατοκύριακα, όπου μπορεί τα παιδιά να αφιερώσουν περισσότερο χρόνο. 

Διαθεσιμότητα, τιμές και εγγύηση 

Τα devolo Magic είναι διαθέσιμα σε εκδόσεις LAN και WiFi. Το devolo Magic 1 WiFi Starter Kit είναι το entry-level kit για τη νέα αυτή σειρά προϊόντων σε τιμή που ξεκινά από τα 149,90 ευρώ. Η προτεινόμενη  τιμή λιανικής για το high – end devolo Magic 2 WiFi Starter Kit είναι 199,90 ευρώ. Τα devolo Magic είναι διαθέσιμα στα e-shops και στα καταστήματα λιανικής πώλησης.