Η LG Electronics (LG) αναγνωρίστηκε για ακόμα μία φορά για τον σχεδιασμό καταναλωτικών και βιομηχανικών προϊόντων, κερδίζοντας 29 βραβεία σχεδίασης προϊόντων στα φετινά Red Dot Awards.

Ανάμεσα στα βραβεία, περιλαμβάνονται δύο “Best of the Best” διακρίσεις για την LG SIGNATURE OLED TV R και τον ψυγειοκαταψύκτη LG SIGNATURE. Το πρόγραμμα Red Dot είναι ένας από τους μακροβιότερους διαγωνισμούς του κλάδου στον κόσμο, με περισσότερους από 5.500 υποψηφίους από 55 χώρες στο φετινό διαγωνισμό.

Ως η πρώτη και μοναδική «τυλισσόμενη» τηλεόραση στον κόσμο, η LG SIGNATURE OLED TV R προσφέρει την απαράμιλλη ποιότητα εικόνας OLED στο μικρότερο δυνατό μέγεθος, με τη μαγική δυνατότητα να ‘εξαφανίζεται’ μέσα σε μία διακριτική βάση όταν δεν χρησιμοποιείται. Ανακηρύχθηκε Best TV Product στη CES 2019 και εκθειάστηκε  από πολλούς ειδικούς της βιομηχανίας ως μία τηλεόραση νέας γενιάς, ενώ η διάκριση “Best of the Best” από το πρόγραμμα Red Dot επιβεβαιώνει την ηγετική θέση της LG στην καινοτομία.

Η LG SIGNATURE OLED TV R μπορεί να μετατραπεί στιγμιαία με τρεις διαφορετικές λειτουργίες για διαφορετικό περιεχόμενο – Full View, Line View και Zero View. Κάθε λειτουργία επιτρέπει στους καταναλωτές να χρησιμοποιούν την τηλεόραση με τρόπο που δεν ήταν εφικτό πριν από την εμφάνιση της τεχνολογίας OLED. H εκλεπτυσμένη προέλευσή της είναι εμφανής στο σχεδιασμό συνολικά, από την αλουμινένια επένδυση μέχρι το μάλλινο κάλυμμα των ηχείων που σχεδίασε η δανέζικη εταιρεία Kvadrat.

Η δεύτερη “Best of the Best” διάκριση δόθηκε στον ψυγειοκαταψύκτη LG SIGNATURE για το γεγονός ότι έκανε την πολυτέλεια συνώνυμο των συσκευών κουζίνας. Βασικό στοιχείο του σχεδιασμού είναι η 29 ιντσών οθόνη LCD, η οποία μετατρέπεται σε διαφανές γυαλί με μόλις δύο χτυπήματα για να μπορείς να δεις το περιεχόμενο. Αυτό όχι μόνο είναι πιο βολικό, αλλά αυτή η καινοτομία εξοικονομεί ενέργεια μειώνοντας την απώλεια ψυχρού αέρα κάθε φορά που η πόρτα ανοίγει για να δει ο καταναλωτής μέσα. Με τον αρθρωτό σχεδιασμό να είναι μέρος του DNA της για να ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες του καταναλωτή, το πάνω μέρος του ψυγείου σχεδιάστηκε για να αντικατασταθεί με το LG SIGNATURE wine cellar όταν είναι διαθέσιμο αργότερα μέσα στο έτος.

 

Αυτά τα δύο προϊόντα ναυαρχίδες τιμήθηκαν νωρίτερα αυτό το μήνα στη διάσημη τελετή απονομής iF Design Award 2019 στο Μόναχο της Γερμανίας. Οι κριτές του Red Dot ξεχώρισαν την LG SIGNATURE OLED TV R, χαρακτηρίζοντάς την «προϊόν που προσφέρει νέους τρόπους χρήσης», προσθέτοντας πως αποτελεί «τον απόλυτο συνδυασμό τεχνολογίας και σχεδιασμού». Σημείωσαν επίσης ότι η λειτουργικότητα, ο σχεδιασμός και η ευκολία χρήσης του ψυγειοκαταψύκτη LG SIGNATURE επιτυγχάνει μία «εντυπωσιακή αρμονία».

Εκτός από τα δύο βραβεία “Best of the Best”, 27 ακόμα προϊόντα της LG, συμπεριλαμβανομένων τηλεοράσεων OLED (σειρές Z9, E9, C9), LG Audio (μοντέλο AJ7), του SIGNATURE KITCHEN SUITE Oven Package, του LG gram (μοντέλο 17Z990), αναγνωρίστηκαν στην κατηγορία σχεδιασμού προϊόντων για την αισθητική, τη λειτουργικότητα και την τεχνολογική καινοτομία.

«Η αναγνώριση από το Red Dot αποτελεί τεράστια τιμή και επαναβεβαιώνει την πεποίθησή μας ότι ο εξαιρετικός σχεδιασμός μπορεί να μας οδηγήσει στην κορυφή της κατηγορίας», δήλωσε ο Noh Chang-ho, Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής corporate design της LG Electronics. «Θα συνεχίσουμε να υπερβαίνουμε τις προσδοκίες της βιομηχανίας παρέχοντας καινοτόμο σχεδιασμό στους πελάτες μας αναδεικνύοντας τις δυνατότητες για το μέλλον».