Σε επίσημη ανακοίνωση της εταιρίας Vandervelle σημειώνεται ότι η εταιρεία μπορεί να ασκεί πλέον το δικαίωμα εξαγοράς του υπολοίπου των μετοχών της Multirama, με την ημερομηνία έναρξης των διαπραγματεύσεων για το μετοχικό κεφάλαιο της Multirama να είναι η 10η Αυγούστου.


multiramaΑναλυτικά, η ανακοίνωση της Vandervelle έχει ως εξής: “Η VANDERVELLE Ανώνυμη Εταιρεία Συμμετοχών, Επενδύσεων και Εμπορίου (VANDERVELLE A.E.) ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι με βάση την από 2/517/17.7.2009 απόφασή της, το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε τα ακόλουθα:


(α) Ενέκρινε το αίτημα της VANDERVELLE A.E. για την άσκηση του δικαιώματος εξαγοράς (squeeze-out) των μετοχών της «MULTIRAMA Ανωνυμος Εμπορικη και Βιομηχανική Εταιρεία (MULTIRAMA AEΒE)» που δεν κατέχει η VANDERVELLE A.E. σύμφωνα με το άρθρο 27 του ν. 3461/2006 και το άρθρο 2 της υπό στοιχεία 4/403/08.11.2006 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (άσκηση δικαιώματος εξαγοράς μετά το τέλος δημόσιας πρότασης).


(β) Όρισε ως ημέρα παύσης (αναστολής) της διαπραγμάτευσης των μετοχών της MULTIRAMA AEΒE την 10η Αυγούστου 2009.


2. Σύμφωνα με τις διατάξεις της υπό στοιχεία 4/403/8.11.2006 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η VANDERVELLE A.E θα καταβάλει τίμημα τοις μετρητοίς ύψους 2,23 ευρώ ανά εξαγοραζόμενη μετοχή ως εξής:


(α) στην εταιρία Ελληνικά Χρηματιστήρια Α.Ε. (ΕΧΑΕ), προκειμένου εκείνη με τη σειρά της να πιστώσει τους σχετικούς λογαριασμούς χρηματικής εκκαθάρισης των χειριστών, για εκείνους τους δικαιούχους μετόχους της MULTIRAMA AEΒE που έχουν παράσχει στους χειριστές τους σχετική εξουσιοδότηση είσπραξης του αναλογούντος τιμήματος, και


(β) στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων υπέρ εκείνων των δικαιούχων μετόχων της MULTIRAMA AEΒE που δεν έχουν εξουσιοδοτήσει σχετικά τους χειριστές τους.


3. Σημειώνεται επίσης, ότι VANDERVELLE A.E θα αναλάβει και την καταβολή των ανερχόμενων σε 0,08% δικαιωμάτων εκκαθάρισης υπέρ της ΕΧΑΕ, τα οποία αφορούν στην καταχώρηση της εξωχρηματιστηριακής μεταβίβασης των εξαγοραζόμενων μετοχών και τα οποία αλλιώς θα επιβάρυναν τους δικαιούχους μετόχους της MULTIRAMA AEΒE, ενώ ο φόρος μεταβίβασης 0,15% θα βαρύνει τους μεταβιβάζοντες μετόχους.


4. Η καταβολή του τιμήματος των 2,23 ευρώ ανά εξαγοραζόμενη μετοχή (μείον τον ανωτέρω φόρο που θα παρακρατηθεί από την ΕΧΑΕ) θα λάβει χώρα τρεις (3) εργάσιμες ημέρες μετά την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης των συναλλαγών της τελευταίας ημέρας διαπραγμάτευσης των μετοχών της MULTIRAMA AEΒE”.