Στο συνεδριακό κέντρο “Ιωάννης Βελλίδης”, εντός των εκθεσιακών εγκαταστάσεων της Helexpo, στη Θεσσαλονίκη, θα διεξαχθεί στις 6 και 7 Απριλίου, το SALONICA ELECTRONIX 2019.

Πρόκειται για τη δεύτερη διοργάνωση του μεγαλύτερου κλαδικού συνεδρίου με θέματα που σχετίζονται με: τηλεόραση (επίγεια, δορυφορική, υβριδική), συστήματα ασφαλείας, δίκτυα, τηλεπικοινωνίες, οπτικοακουστικό εξοπλισμό κ.λπ. 

Στο Συνέδριο που διοργανώνεται από την Libra Press και διεξάγεται κάθε διετία, οι ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες αλλά και γενικότερα οι λάτρεις της τεχνολογίας, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για όλες τις νέες τάσεις και τις εξελίξεις στους προαναφερθέντες κλάδους, αλλά και να δουν από κοντά προϊόντα και υπηρεσίες, τα οποία θα παρουσιάσουν οι εταιρείες στην έκθεση που θα λάβει χώρα στα πλαίσια του Συνεδρίου.    

Από φέτος, η ενημέρωση όσων θα επισκεφθούν το Συνέδριο θα είναι πιο σφαιρική, αφού -για πρώτη φορά- έχει προγραμματιστεί και η διεξαγωγή είκοσι workshops, στα οποία θα παρουσιαστούν σημαντικές νέες τεχνολογίες. Σε αυτά, οι επαγγελματίες τεχνικοί και εν γένει οι ενδιαφερόμενοι, θα δουν στην πράξη πώς λειτουργούν και πώς ρυθμίζονται τα νέα συστήματα και τα προϊόντα, μέσα από έναν συνδυασμό ομιλιών και live επιδείξεων. 

Το συνέδριο είναι διορθωμένο σε τρεις κύριες θεματικές ενότητες, με τίτλους: 

  • Συνδέσεις άνω των 100 Mbps: Πώς αξιοποιούνται οι υπερυψηλές ταχύτητες που είναι διαθέσιμες.
  • Ψηφιακή τεχνολογία και αθλητικό περιεχόμενο. 
  • Η 2η ψηφιακή μετάβαση της ελεύθερης τηλεόρασης
  • Κάμερες επιτήρησης σε δημόσιους χώρους: πότε είναι νόμιμη η χρήση τους; 

Στα πάνελ του συνεδρίου θα λάβουν μέρος εκπρόσωποι όλων των μεγάλων εταιρειών που παρέχουν τηλεπικοινωνιακές και τηλεοπτικές υπηρεσίες. Το παρών θα δώσουν και εκπρόσωποι της πολιτείας και γενικά θεσμικών φορέων με αντικείμενα που άπτονται του συνεδρίου.

Τον συντονισμό των συζητήσεων έχουν αναλάβει γνωστοί και έμπειροι δημοσιογράφοι με ειδίκευση σε θέματα τεχνολογίας και μέσων μαζικής ενημέρωσης. 

Η πρόσβαση στο χώρο του συνεδρίου είναι ελεύθερη και χωρίς κόστος. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν προεγγραφή στο www.salonica-electronix.gr, κερδίζοντας χρόνο αφού η ταυτότητα επισκέπτη με τα στοιχεία τους θα είναι έτοιμη και διαθέσιμη στην είσοδο. Βεβαίως, υπάρχει και η δυνατότητα επιτόπου εγγραφής. 

Οι εργασίες του συνεδρίου θα μεταδίδονται σε live streaming από τα web sites digitaltvinfo.gr, satleo.gr, securityreport.gr της διοργανώτριας. Τα σχετικά links θα υπάρχουν διαθέσιμα στις αντίστοιχες σελίδες στο Facebook. Σε όσους παρακολουθήσουν διαδικτυακά το συνέδριο θα δοθεί και δυνατότητα απομακρυσμένης υποβολής ερωτήσεων.