H Adobe εξετάζει ένα τρωτό σημείο που επηρεάζει μια σειρά από προϊόντα λογισμικού που έχει παρουσιάσει, μετά την κρούση του κώδωνα του κινδύνου από ειδικούς που τονίζουν ότι το έλλειμμα ασφαλείας έχει ήδη γίνει γνωστό ευρέως και απειλεί πλήθος υπολογιστικών συστημάτων.


adobeΗ Adobe έχει λάβει αναφορές σχετικά με τρωτά σημεία που παρουσιάζουν τα προϊόντα Adobe Reader, Acrobat 9.1.2 και Adobe Flash Player 9 και 10. Οι αναφορές έχουν κατακλύσει το Internet και ειδικές ενημερώσεις έχουν εκδοθεί από την VeriSign και την Symantec.


Οι ειδικοί τονίζουν ότι ένα θέμα ασφαλείας στο Adobe Flash αποτελεί πραγματικά σοβαρή υπόθεση, καθώς πρόκειται για μία τεχνολογία, η οποία βρίσκεται ενσωματωμένη σε πλήθος web browsers και λειτουργικών συστημάτων, επιτρέποντας έτσι σε επίδοξους δημιουργούς κακόβουλου λογισμικού να αποκτήσουν πρόσβαση σε μεγάλο αριθμό υπολογιστών.


Οι χρήστες καλούνται να εγκαθιστούν όλες τις τελευταίες ενημερωμένες εκδόσεις στα συστήματα Antivirus των υπολογιστών τους, καθώς και όλες τις επίσημες ενημερώσεις της Adobe.