H Huawei, στη διάρκεια του Mobile World Congress (ΜWC) 2019, παρουσίασε την «Smart Logistics Solution» με κύρια επιδίωξη να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητά τους -σε τομείς όπως οι μεταφορές, η διανομή και η αποθήκευση- να εφαρμόσουν την ευελιξία και την καινοτομία στον τομέα των logistics και να επιτύχουν ψηφιακό, βασισμένο σε πληροφοριακά δεδομένα, και ευφυές management.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός επιταχύνεται και το e-commerce αναπτύσσεται ταχύτατα σε όλο τον κόσμο. Αυτές οι αλλαγές οδηγούν σε γρήγορη ανάπτυξη όλου του τομέα των logistics. Αναμένεται ότι τα ετήσια έσοδα του συγκεκριμένου τομέα θα ξεπεράσουν την τάξη των τρισεκατομμυρίων δολαρίων το 2025. Η ανάπτυξη των τεχνολογιών, big data, AI, IoT και άλλων, οδηγεί γρήγορα τον τομέα των logistics σε ένα νέο κύκλο βιομηχανικής επανάστασης. Αυτή είναι πολύ σημαντική για τη μείωση του κόστους και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας.

Η “Smart Logistics Solution” της Huawei αναπτύχθηκε πάνω στη Huawei OceanConnect IoT Platform, με τεχνολογίες  NB-IoT, και  RFID. Η όλη διαδικασία της διακίνησης αγαθών, διευθετείται με οπτικοποιημένο τρόπο, ενώ η διαρκής παρακολούθηση της αλυσίδας, βελτιώνει την ασφάλεια και την ποιότητα. Στο τελευταίο στάδιο της παράδοσης, η έξυπνη διαχείριση, o σχεδιασμός των αποβάθρων εκφόρτωσης και η διανομή των μεταφερόμενων εμπορευματοκιβωτίων βελτιώνει την αποδοτικότητα της χρήσης των διατιθέμενων πόρων των logistics. Η ψηφιακή διαχείριση αποθηκών κάνει τη διαχείρισή τους, πιο διορατική και πιο αποδοτική.

Η “Smart Logistics Solution” της Huawei έχει ήδη υλοποιηθεί σε πολλά εργοστάσια και κέντρα διανομής. Η λύση αυτή επιτρέπει στις επιχειρήσεις να διαχειρίζονται ψηφιακά την ώρα άφιξης, την διάρκεια αναμονής και τον χρόνο φόρτωσης/εκφόρτωσης των οχημάτων των προμηθευτών και την έξυπνη διαχείριση και προγραμματισμό των αποβάθρων. Η αποτελεσματικότητα της εκφόρτωσης στην αποβάθρα και ο βαθμός χρονικής ακρίβειας της παράδοσης βελτιώνονται θεαματικά. Ο έξυπνος προγραμματισμός και η διαχείριση με ακρίβεια χαμηλώνουν τα κόστη και βελτιώνουν την αποδοτικότητα του κλάδου logistics. Η Huawei θα συνεχίσει να αναζητά και να αναπτύσσει νέες τεχνολογίες  ώστε να ανταποκριθεί στα αυξημένα σενάρια εφαρμογών στον τομέα των logistics και να βοηθήσει τον ψηφιακό μετασχηματισμό του τομέα αυτού. 

Η Huawei Enterprise είναι προσηλωμένη στην εισαγωγή της ψηφιακής τεχνολογίας σε κάθε οργανισμό για έναν πλήρως διασυνδεδεμένο, «έξυπνο» κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των  κυβερνήσεων του δημόσιου τομέα, των οικονομικών υπηρεσιών, της ενέργειας, των μεταφορών, της πρωτογενούς παραγωγής καθώς και άλλων κλάδων. Έως σήμερα, 211 εταιρείες από τη λίστα Fortune Global 500, συμπεριλαμβανομένων 48 από τις κορυφαίες 100, και συνολικά πάνω από 700 πόλεις σε όλο τον κόσμο, έχουν επιλέξει τη Huawei ως τον συνεργάτη τους για τον ψηφιακό τους μετασχηματισμό.