Χάρη στην εξέλιξη της τεχνολογίας, πράγματα που έμοιαζαν δαπανηρά, χρονοβόρα ή ακόμα και αδύνατα σήμερα βρίσκονται ένα κλικ μακριά μας.

Το ​Spaceport Odyssey​, μια online εκπαιδευτική εφαρμογή που προσφέρει πρόσβαση σε μια πλούσια συλλογή γνώσεων από το φάσμα των Επιστημών του Διαστήματος, δίνει σε όλους τους εξερευνητές και ονειροπόλους που δεν έχουν ακόμη :-)  τα χρήματα για ένα «ταξίδι στη Σελήνη», την ευκαιρία να συμμετέχουν σε συναρπαστικές διαστημικές αποστολές. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να γίνουν μέλη σε κλειστές κοινότητες στο Viber, όπου άτομα με τον ίδιο ενθουσιασμό, καθώς και κορυφαίοι επιστήμονες του κλάδου, συμμετέχουν σε συζητήσεις σχετικά με τις μεγαλύτερες επερχόμενες διαστημικές προκλήσεις. 

Το ​Spaceport Odyssey​ αναπτύχθηκε από την ομάδα του Space Challenges με την υποστήριξη του America for Bulgaria Foundation. Πρακτικά πρόκειται για ένα “διαστημικό εισιτήριο”, εγκατεστημένο στο τηλέφωνό σας, που παρέχει πληροφορίες από κορυφαίους εμπειρογνώμονες, σημαντικούς φορείς, ερευνητικούς οργανισμούς, πανεπιστήμια και εταιρείες, επιτρέποντας σε όσους ενδιαφέρονται να ξεκινήσουν ένα εκπαιδευτικό και διασκεδαστικό διαστημικό ταξίδι. 

Οι λάτρεις του διαστήματος θα βυθιστούν σε ένα διαδραστικό περιβάλλον με εκατοντάδες ώρες βίντεο που αφορούν δύο κατηγορίες εκπαίδευσης: Αποστολές όπου οι συμμετέχοντες καλούνται να ταξιδεύουν στις ιστορίες έξι μοναδικών χαρακτήρων και ένα Mind Map που επιτρέπει άμεση πρόσβαση σε μια επιλογή διαστημικών θεμάτων. 

Η ολοκλήρωση των αποστολών επιτρέπει στους χρήστες να αναπτύξουν τη δική τους διαστημική αποικία και να κερδίζουν μετάλλια. Επιπλέον, ανοίγει δυνατότητες διαγωνισμών και αλληλεπίδρασης με άλλους χρήστες, καθώς και πρόσβαση σε αποκλειστικά Viber Communities που σχηματίζονται ανάλογα με τους στόχους των αποστολών. Η συμμετοχή στις Viber κοινότητες είναι το βραβείο για όσους ολοκληρώνουν με επιτυχία τις αποστολές και θέλουν να συμμετέχουν σε ειδικότερες συζητήσεις σχετικά με τη διαστημική επιστήμη, τη μηχανική, τη βιολογία, την εξερεύνηση, τις εφαρμογές και τη ρομποτική. Οι χρήστες θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα που είναι σημαντικά για αυτούς με άλλους Space Cadets, να «συναντηθούν» μαζί τους ηλεκτρονικά και να επικοινωνήσουν ζωντανά με μερικούς από τους κορυφαίους ειδικούς στον τομέα. 

Χάρη στο διασημότερο πρόγραμμα διαστημικής εκπαίδευσης Space Challenges Program και μία από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες επικοινωνίας παγκοσμίως – το Viber, το διάστημα είναι τώρα πιο κοντά από ποτέ για όλους τους εξερευνητές και τους ονειροπόλους. Για ένα ακόμα πιο μαγευτικό, διαστημικό ταξίδι κατεβάστε μοναδικό πακέτο αυτοκόλλητων Spaceport Odyssey Viber sticker pack​. Με τη λήψη των αυτοκόλλητων θα εγγραφείτε αυτόματα στο chat bot του Space Challenges και θα πάρετε μια πρώτη γεύση από όλα όσα θα μάθετε με την εφαρμογή ​Spaceport Odyssey app​ (διαθέσιμο για συσκευές iOS).

Το Space Challenges είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που προσφέρει απεριόριστη και εύκολη πρόσβαση στη σύγχρονη επιστήμη του διαστήματος, την τεχνολογία και την καινοτομία. Η ομάδα του Space Challenges, με την υποστήριξη του Ιδρύματος America for Bulgaria, δημιούργησε τη μεγαλύτερη online πλατφόρμα διαστημικής εκπαίδευσης στην Ευρώπη.