Η SIA, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της συνεργασίας της με τους πελάτες της, της εδραίωσης της στρατηγικής παρουσίας της στην περιοχή της Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης και με σκοπό να αναδειχθεί σε κορυφαίο ανεξάρτητο πάροχο ψηφιακών πληρωμών στην Ευρώπη, παρουσίασε καινοτόμες λύσεις υψηλής τεχνολογίας που θα προσφέρει στην ελληνική αγορά. 

Σε παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Αθήνα, με τη συμμετοχή ανώτατων στελεχών από τραπεζικά και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, καθώς και μεγάλες εταιρίες λιανικής πώλησης, η SIA παρουσίασε την στρατηγική ανάπτυξης της για τις αγορές της Κεντρικής, Ανατολικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης, καθώς και βασικές εξειδικευμένες υποδομές και υπηρεσίες όπως:

  • το δίκτυο υποδομών SIAnet υψηλής ταχύτητας, ασφάλειας και χαμηλού χρόνου απόκρισης, που επιτρέπει στους χρηματοπιστωτικούς φορείς,  τους τραπεζικούς οργανισμούς, το δημόσιο τομέα και τις επιχειρήσεις να έχουν πρόσβαση σε διεθνή σημεία διαπραγμάτευσης, συστήματα πληρωμών και επεξεργασίας καρτών, καθώς και σε εθνικά και διεθνή συστήματα καρτών 24/7, 365 μέρες το χρόνο. Μια νέα υποδομή που ονομάζεται SIAchain λειτουργεί ήδη σε διάφορες αγορές για να υποστηρίξει το σχεδιασμό και την ανάπτυξη, με ασφαλή και προστατευμένο τρόπο, καινοτόμων εφαρμογών που βασίζονται στην τεχνολογία blockchain
  • την ασφαλή και ευέλικτη πλατφόρμα SIA Open Banking που διευκολύνει το σχεδιασμό ίδιων υπηρεσιών, την ενσωμάτωση υπηρεσιών τρίτων, καθώς και την επιτάχυνση της ανάπτυξης καινοτόμων λύσεων στο νέο ανταγωνιστικό σενάριο που απορρέει από την εισαγωγή της Οδηγίας Υπηρεσιών Πληρωμών 2 (PSD2), με στόχο την απόκτηση νέων επιχειρηματικών ευκαιριών επιπλέον της εγγυημένης συμμόρφωσης με τον κανονισμό
  • η πλήρως αρθρωτή πλατφόρμα συμμόρφωσης SIA Eagle, η οποία επιτρέπει «ολιστική συμμόρφωση» τόσο από την άποψη εποπτείας του εμπορίου και του ηλεκτρονικού επιχειρείν όσο και από την άποψη της προσωπικής διαχείρισης, της σχετικής και προνομιακής διαχείρισης της πληροφορίας, των συγκρούσεων συμφερόντων και της παρακολούθησης της βέλτιστης εκτέλεσης, σε εναρμόνιση με την εξέλιξη του ευρωπαϊκού κανονιστικού πλαισίου και επιτρέποντας επιπλέον τη συμμόρφωση να εξελιχθεί σε παράγοντα βιώσιμης ανάπτυξης των επιχειρήσεων.

«Εργαζόμαστε αδιαλείπτως ώστε να βελτιώσουμε την πρόταση, τις νέες υπηρεσίες και τη γεωγραφική κάλυψη, μέσω της υψηλής τεχνολογίας. Πρωταρχική αποστολή της SIA είναι να παρέχει τις καλύτερες πλατφόρμες για επεξεργασία κάθε είδους πληρωμών που πραγματοποιούνται από οργανισμούς, εταιρίες και πολίτες, εκμεταλλευόμενη επίσης τη διεθνή της εμπειρία. Αυτό σκοπεύουμε να πετύχουμε και στην ελληνική αγορά όπου οι συνάδελφοί μας, υπό την καθοδήγηση του κ. Espen Tranoy, θα ενισχύσουν την επιχειρηματική μας στρατηγική και, ως συνεργάτες, θα προσφέρουν τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στους σημερινούς και μελλοντικούς μας πελάτες» ανέφερε ο κ. Paolo Pappalepore, Chief Business Integration Officer της SIA.

Σημειώνεται ότι μετά την περυσινή εξαγορά των δραστηριοτήτων επεξεργασίας καρτών της First Data, η SIA δραστηριοποιείται πλέον σε 7 ταχέως αναπτυσσόμενες αγορές της Κεντρικής και ΝΑ Ευρώπης (Ελλάδα, Κροατία, Τσεχία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Σερβία και Σλοβακία) με υπηρεσίες παραγωγής και επεξεργασίας καρτών, υπηρεσίες τηλεφωνικού κέντρου και back-office που αντιστοιχούν συνολικά σε 13,3 εκατ. κάρτες πληρωμών και 1,4 δισ. συναλλαγές, καθώς και υπηρεσίες διαχείρισης περισσότερων από 300.000 τερματικών POS και 6.500 ΑΤΜs.