Η ESET αναγνωρίστηκε ως «Major Player» στην έκθεση «IDC MarketScape: Worldwide Mobile Threat Management Software 2018-2019 Vendor Assessment (doc # US44521018, Δεκέμβριος 2018) ». Η συγκεκριμένη έκθεση αξιολόγησε συνολικά δεκατέσσερις κορυφαίους κατασκευαστές λύσεων  MTM (mobile threat management). 

Όπως αναφέρεται στην έκθεση, «Η ενσωμάτωση λειτουργιών MTM στο ευρύτερο χαρτοφυλάκιο προϊόντων της ESET αποτελεί ένα πλεονέκτημα για τους καθιερωμένους πελάτες των λύσεων ασφαλείας της. Για τις εταιρίες που διαχειρίζονται στο χώρο εργασίας μεγάλους στόλους BYOD συσκευών Android, είναι πολύ σημαντικό να επιτυγχάνεται σύγκλιση των λειτουργιών ασφάλειας και διαχείρισης τόσο για υπολογιστές όσο και για κινητά». 

Η αύξηση των απειλών στα κινητά

Παρόλο που ο κίνδυνος των απειλών ασφαλείας είναι μεγαλύτερος γενικά στους παραδοσιακούς υπολογιστές, οι ομάδες διαχείρισης των κινητών συσκευών δίνουν έμφαση στο να θωρακίσουν με επιπλέον ασφάλεια τις φορητές συσκευές, αφού η ασφάλεια τους καθίσταται όλο και πιο σημαντική – ιδίως με την αύξηση των επιθέσεων phishing και κοινωνικής μηχανικής ενάντια σε χρήστες κινητών. Πολλοί οργανισμοί χρησιμοποιούν ως βασική στρατηγική ασφάλειας των κινητών το enterprise mobility management (EMM). Ωστόσο, μόνο το λογισμικό MTM σαρώνει ενεργά τις απειλές που σχετίζονται με τις κινητές συσκευές και έχει την ικανότητα να αντιμετωπίσει κακόβουλες εφαρμογές, γεγονός που αποδεικνύει την ολοένα αυξανόμενη σημασία του.

Η Zuzana Legáthová, Analyst Relations Manager στην ESET, σχολίασε: «Η αναγνώριση της ESET ως «Major Player» από ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία αξιολόγησης του κλάδου της πληροφορικής, το IDC MarketScape, αποτελεί μία σημαντική απόδειξη για τα πλεονεκτήματα των λύσεων mobile security της ESET, ενώ παράλληλα επιβεβαιώνει τις δυνατότητες μας στο mobile threat management, ένα τομέα που αποκτά όλο και μεγαλύτερη σημασία. Οι επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο μπορούν να βασίζονται στην τεχνογνωσία της ESET για να διατηρούν όλες τις συσκευές τους ασφαλείς και προστατευμένες, και η αναγνώρισή μας από το IDC MarketScape μαρτυρά ακριβώς αυτό» 

Σχετικά με το IDC MarketScape: Το μοντέλο ανάλυσης κατασκευαστών λογισμικού IDC MarketScape έχει σχεδιαστεί με στόχο να παρέχει μια γενική εικόνα της ανταγωνιστικής ικανότητας των προμηθευτών λύσεων ICT (τεχνολογιών πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών) σε μια συγκεκριμένη αγορά. Η μεθοδολογία της έρευνας χρησιμοποιεί μια αυστηρή μεθοδολογία βαθμολόγησης που στηρίζεται τόσο σε ποιοτικά όσο και σε ποσοτικά κριτήρια, για να καταλήξει στη γραφική απεικόνιση της θέσης κάθε κατασκευαστή εντός δεδομένης αγοράς. Το IDC MarketScape υποδεικνύει ένα σαφές πλαίσιο, μέσα στο οποίο είναι δυνατό να συγκριθούν οι προσφορές προϊόντων και υπηρεσιών, οι δυνατοτήτες και οι στρατηγικές, καθώς και οι τρέχοντες και μελλοντικοί παράγοντες επιτυχίας της αγοράς των προμηθευτών λύσεων ΤΠΕ. Το πλαίσιο αυτό παρέχει επίσης στους αγοραστές λύσεων τεχνολογίας μια σφαιρική αξιολόγηση των  πλεονεκτημάτων και των αδυναμιών των σημερινών και μελλοντικών πωλητών.