Η Profile Software, διεθνής εταιρεία ανάπτυξης χρηματοοικονομικού λογισμικού, παρουσιάζει τη νέα, βελτιστοποιημένη και αναβαθμισμένη πλατφόρμα Axia Suite 2.1 που παρέχει λειτουργίες προηγμένης διαχείρισης επενδύσεων, κανονιστικής συμμόρφωσης και δυναμικού reporting. 

Η Axia Suite είναι η κορυφαία, omni-channel και web-based λύση της Profile Software για τη διαχείριση επενδύσεων. Βασισμένη στο μοντέλο «μοναδικού σημείου διαχείρισης δεδομένων», υποστηρίζει ολοκληρωμένα τον πλήρη κύκλο εργασιών Wealth Management, Asset & Fund Management, Custody Services και Robo-Advisory σε μια πλατφόρμα (single platform). Η πλατφόρμα έχει λάβει κορυφαία αναγνώριση από καταξιωμένους αναλυτές του κλάδου παγκοσμίως, ενώ διαθέτει διεθνές δίκτυο επιτυχημένων εγκαταστάσεων.

H έκδοση 2.1 της Axia Suite έχει εμπλουτιστεί με νέες λειτουργίες στους τομείς της διαχείρισης επενδυτικού κινδύνου και της κανονιστικής συμμόρφωσης. Συγκεκριμένα, έχει δοθεί έμφαση στη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη (UX-CX) σε όλο το εύρος των εργασιών που αφορούν στην κανονιστική συμμόρφωση ώστε να επιτευχθεί  αυτοματοποίηση διαδικασιών και μείωση του επιχειρησιακού κινδύνου. Ενδεικτικά, οι τελευταίες προσθήκες περιλαμβάνουν επιπλέον λειτουργίες θέσπισης επενδυτικών ορίων (limits) και δημιουργίας κανόνων συμμόρφωσης (compliance rules).

Κανόνες και όρια βασίζονται σε εξελιγμένα δυναμικά φίλτρα και ομαδοποιήσεις. Μπορούν να οριστούν και να παραμετροποιηθούν κατά βούληση από τον χρήστη, εξασφαλίζοντας παράλληλα,  μεγαλύτερη ευελιξία στη διαχείριση επενδύσεων και στον έλεγχο συμμόρφωσης με πολλαπλά κανονιστικά πλαίσια. Οι κανόνες αυτοί βρίσκουν εφαρμογή τόσο σε pre-trade όσο και σε post-trade ενέργειες. Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα δημιουργίας ομάδων πολλαπλών κανόνων (rules), χρήσης logical operators καθώς και ελέγχου υπαρκτών ή πιθανών παραβιάσεων των ορίων. Το Axia Suite διαθέτει επίσης βιβλιοθήκες (libraries) με έτοιμους παραμετροποιημένους κανόνες που απαιτούνται από διάφορα κανονιστικά πλαίσια, όπως π.χ. τα UCITS, MiFID II.

Επιπλέον, η έκδοση 2.1 εισάγει προηγμένες λειτουργίες reporting με νέες δυνατότητες, όπως δυναμικό fund fact sheet visual design, προσδίδοντας μοναδική ευελιξία στη διαδικασία σχεδιασμού αναφορών (reports). Με την ολοκλήρωσή του, το fund fact sheet μπορεί να παραχθεί αυτόματα σε τακτά προκαθορισμένα χρονικά διαστήματα ή κατά βούληση. Ακόμη, η λειτουργικότητα «fees management» έχει εμπλουτιστεί με daily accrued υπολογισμούς, fees splits και rebates. Η Axia Suite διαθέτει περαιτέρω λειτουργικότητα στο Accounting module με νέες αναφορές, πρόσθετα εργαλεία market data import, νέους τύπους ειδοποιήσεων (alerts), κτλ. 

Στις επικείμενες εκδόσεις της πλατφόρμας, οι λειτουργικότητες στρατηγικών επένδυσης (models) και rebalancing, πρόκειται να εμπλουτιστούν με επιπλέον trading tools και προσομοιώσεις (simulations), ενώ θα προστεθεί προηγμένη λειτουργία για credit και financing.

Στο πλαίσιο της προϊοντικής ανάπτυξης, η Profile επενδύει πλέον του 20% του ετήσιου κύκλου εργασιών της σε R&D. To Axia Suite αναβαθμίζεται και εξελίσσεται συνεχώς ώστε να ανταποκρίνεται εγκαίρως στις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις της αγοράς, προσφέροντας ένα μοντέρνο και αυτοματοποιημένο σύστημα, προσαρμοσμένο στις ανάγκες του κλάδου διαχείρισης επενδύσεων, τώρα και στο μέλλον.