Ορισμένοι κορυφαίοι ηγέτες της αστικής κινητικότητας παγκοσμίως παρουσίασαν σήμερα τον πρώτο ολοκληρωμένο σχεδιασμό πολυτροπικών ταξιδιών στον κόσμο, μια λύση για τη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης σε πόλεις σε όλο τον κόσμο που θα επιτρέπει στους προγραμματιστές να δημιουργήσουν πλουσιότερες εφαρμογές για τους καταναλωτές για να μετακινούνται στις πόλεις τους.

Τα στελέχη της Moovit, ως ένας από τους κορυφαίους παρόχους Mobility as Service (MaaS) και η #1 εφαρμογή για τις συγκοινωνίες στο κόσμο, η TomTom, ο ειδικός της τεχνολογίας τοποθεσίας και οι χάρτες Azure της Microsoft, παρουσίασαν τη λύση που αναγνωρίζει όλες τις επιλογές οδήγησης, πάρκινγκ, δημόσιας συγκοινωνίας και τις τοποθετεί σε ένα ενιαίο πακέτο για τους χρήστες των χαρτών. Αυτό θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για αυτούς που δεν γνωρίζουν πού να σταθμεύσουν το αυτοκίνητό τους ή ποια γραμμή συγκοινωνίας να πάρουν αντί να οδηγήσουν στην πόλη.

Ο Chris Pendleton επικεφαλής της Azure Maps, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Moovit, Nir Erez, και ο διευθύνων σύμβουλος της TomTom, Anders Truelsen, παρουσίασαν τη λύση κατά τη διάρκεια του συνεδρίου MOVE στο ExCel London. Η λύση, η οποία τροφοδοτείται από τα APIs συγκοινωνίας της Moovit με πληροφορίες οδήγησης και στάθμευσης χρησιμοποιώντας τα APIs της TomTom, δείχνει τις επιλογές για την οδήγηση ενός αυτοκινήτου από ένα προάστιο σε χώρο στάθμευσης κοντά σε σταθμό συγκοινωνίας, μετακίνηση με τη συγκοινωνία στην πόλη και ολοκλήρωση του ταξιδιού με τα μέσα μεταφοράς, με τα πόδια, με αυτοκίνητο ή με ένα σκούτερ ή ποδήλατο. Καμία άλλη λύση αστικής κινητικότητας δεν παρέχει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για το αυτοκίνητο, το πάρκινγκ και τη συγκοινωνία μέσα σε ένα σχεδιασμό ταξιδιού. Μέσω της ενσωμάτωσης με τους Χάρτες Azure, η πλατφόρμα πληροφοριών τοποθεσίας της Microsoft για το Azure cloud, οι προγραμματιστές θα μπορούν να ενσωματώσουν πολυτροπικό σχεδιασμό ταξιδιών στις λύσεις IoT, κινητικότητας, έξυπνης πόλης και logistics.

Τα νέα APIs είναι προσθήκη από την ενσωμάτωση API συγκοινωνίας που ανακοίνωσε η Microsoft και η Moovit τον περασμένο Νοέμβριο.

“Τα τελευταία χρόνια οι πόλεις έχουν βιώσει αυξανόμενη αστική εξάπλωση, όπου οι κάτοικοι των μητροπολιτικών περιοχών έχουν μετακινηθεί προς προαστιακές περιοχές, συχνά πέρα από τα όρια των γραμμών δημόσιας συγκοινωνίας”, δήλωσε ο Pendleton. “Με τις περισσότερες δουλειές να εξακολουθούν να υπάρχουν σε πυκνοκατοικημένες πόλεις, η συνηθισμένη μετακίνηση γίνεται πολυτροπική: απαιτεί από τον κάτοικο των προαστίων να οδηγεί πρώτα σε στάση δημόσιας συγκοινωνίας και να συνεχίζει τη μετακίνησή του με τρένο, λεωφορείο, σκούτερ ή ποδήλατο. Ο αριθμός των αποφάσεων που πρέπει να λάβει ο επιβάτης είναι επίσης μεγαλύτερος από ποτέ – από την επιλογή μεταξύ επιλογών συγκοινωνίας έως την εκτίμηση της διαθεσιμότητας στάθμευσης – και αυτή η λύση αντιμετωπίζει την πλήρη βελτιστοποίηση του πρώτου και του τελευταίου χιλιομέτρου.

Η αποστολή του Moovit είναι να απλοποιήσει την αστική κινητικότητα σε ολόκληρο τον κόσμο και από καιρό παρέχουμε τον καλύτερο τρόπο για τους καταναλωτές να λαμβάνουν οδηγίες μετακίνησης και άλλες επιλογές αστικής κινητικότητας”, ανέφερε ο Erez. “Τον περασμένο Νοέμβριο συνεργαστήκαμε με τη Microsoft για να ενσωματώσουμε τα APIs συγκοινωνίας μας στους χάρτες Azure για να βοηθήσουμε τους προγραμματιστές να δημιουργήσουν πλουσιότερες εφαρμογές για δισεκατομμύρια επιβάτες. Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ευχαριστημένος που η σχέση μας με τη Microsoft εξελίχθηκε στο σημείο όπου προσθέτουμε περισσότερα από τα APIs συγκοινωνίας μας, σε συνδυασμό με τα APIs δρομολόγησης και κυκλοφορίας της TomTom, για να δημιουργήσουμε πλήρεις πολυτροπικές δυνατότητες χαρτογράφησης για προγραμματιστές σε χάρτες Azure με ακριβείς ΕΧΑ (εκτιμώμενους χρόνους άφιξης). Αυτό θα οδηγήσει τους επιβάτες να έχουν την καλύτερη επιλογή για να σχεδιάσουν ένα ταξίδι που θα συνδυάζει το περπάτημα με τη δημόσια συγκοινωνία, ride-sharing, το ποδήλατο ή το σκούτερ και άλλα τμήματα του ταξιδιού με το αυτοκίνητο, συμπεριλαμβανομένης της εύρεσης διαθέσιμων χώρων στάθμευσης σε πραγματικό χρόνο.”

Η ηγετική θέση του Moovit στον σχεδιασμό πολυτροπικών ταξιδιών προέρχεται από περισσότερα από έξι χρόνια βελτιστοποίησης ταξιδιών για αστικούς επιβάτες που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες περισσότερων από 7.000 οργανισμών συγκοινωνίας παγκοσμίως. Κάθε μέρα, το Moovit διαχειρίζεται περισσότερα από πέντε εκατομμύρια αιτήματα σχεδιασμού ταξιδιού και παράγει πάνω από 40 εκατομμύρια επιλογές διαδρομής για περισσότερους από 350 εκατομμύρια χρήστες σε περισσότερες από 2.700 πόλεις σε 88 χώρες. Η μηχανή σχεδιασμού πολυτροπικών ταξιδιών της εταιρείας βασίζεται σε δεδομένα συγκοινωνίας στατικού, στατιστικού και πραγματικού χρόνου, καθώς και σε δεδομένα κοινόχρηστων ποδηλάτων, σκούτερ και car-sharing σε πραγματικό χρόνο.

“Τα δεδομένα τοποθεσίας έχουν γίνει πιο συναφή και σημαντικά από ποτέ και κανείς δεν το γνωρίζει καλύτερα από την TomTom. Έχουμε φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο οι χάρτες ενημερώνονται με την ανακάλυψη μιας μοναδικής πλατφόρμας δημιουργίας χαρτών, ικανής να παραδίδει έναν συνεχώς ενημερωμένο χάρτη”, ανέφερε ο Truelsen.” Οι τεχνολογίες τοποθεσίας μας τροφοδοτούν ανθρώπους, τις επιχειρήσεις και τις πόλεις να είναι πιο βιώσιμες και να φτάνουν σε μέρη αποτελεσματικά και με ασφάλεια – δημιουργώντας έναν καλύτερο κόσμο”

“Η συγχώνευση των δεδομένων της TomTom για τα αυτοκίνητα και την στάθμευση με τον σχεδιασμό πολυτροπικών ταξιδιών της Moovit δίνει στους Χάρτες Azure μια άνευ προηγουμένου προβολή για κάθε πτυχή της αστικής κινητικότητας”, πρόσθεσε ο Pendleton. “Κανείς άλλος δεν παρείχε αυτό το ολοκληρωμένο επίπεδο εξυπηρέτησης σε μία λύση.”