Οι εταιρείες  Pepsico και Pegneon ολοκλήρωσαν με επιτυχία την πρώτη τους συνεργασία με αντικείμενο την ανάπτυξη ενός εκπαιδευτικού παιχνιδιού σοβαρού περιεχομένου (serious game) με αντικείμενο τις εταιρικές αξίες (corporate values) της PepsiCo.  

H Pepsico εμπιστεύτηκε την εκπαιδευτική πρόταση της Pegneon, για να εκπαιδεύσει το ανθρώπινο δυναμικό της μέσω ενός online εκπαιδευτικού παιχνιδιού. 

H επιλογή ενός serious game, ως εναλλακτική και καινοτόμα μέθοδος εκπαίδευσης, έγινε ώστε οι εργαζόμενοι να μάθουν και να αφομοιώσουν τη γνώση με τον πιο ευχάριστο, γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο. 

Το παιχνίδι ξεκίνησε να χρησιμοποιείται από την εταιρεία το Νοέμβριο του 2018, έχει μεταφραστεί σε 7 γλώσσες και χρησιμοποιήθηκε για την εκπαίδευση των εργαζομένων όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες χώρες όπως τη Ρουμανία, την Πολωνία, τη Σερβία, την Κροατία, και την Κύπρο. Για να έχει απήχηση στους εργαζόμενους σε όλες αυτές τις χώρες, η Pegneon σχεδίασε το παιχνίδι με τρόπο που να ταιριάζει στη διαφορετική  κουλτούρα των συμμετεχόντων, έχοντας ως γνώμονα τις πολιτιστικές διαφορές όλων των γεωγραφικών περιοχών που έλαβαν μέρος στο έργο. 

Η Ναυσικά Πανούση, Δ/ντρια Ανθρώπινου Δυναμικού Ελλάδας και Κύπρου δήλωσε σχετικά: “Στην PepsiCo εκπαιδεύουμε όλους μας τους ανθρώπους σχετικά με τις Αξίες και τον τρόπο λειτουργίας μας, σε ετήσια βάση. Φέτος σκεφτήκαμε να συμπληρώσουμε την εκπαίδευση αυτή με κάτι πιο δυναμικό, διαφορετικό, και καινοτόμο. Έτσι συνεργαστήκαμε άριστα με την Pegneon και καταφέραμε σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να έχουμε στα χέρια μας ένα digital παιχνίδι, όπου μέσα από μία ‘διαδραστική διαδρομή’ εργαζόμενοι από όλα τα επίπεδα και τα τμήματα της εταιρίας είχαν την ευκαιρία να βάλουν σε εφαρμογή όσα έμαθαν μ’ ένα διασκεδαστικό τρόπο. Η τεχνολογία είναι πλέον μέρος όχι μόνο της ζωής μας αλλά και της εκπαίδευσής μας στην PepsiCo, και είμαστε περήφανοι για το αποτέλεσμα”.