H Canon Europe, παγκόσμια πρωτοπόρος στις λύσεις απεικόνισης, ανακοινώνει με υπερηφάνεια την επόμενη έκδοση της 3ης γενιάς της πλατφόρμας  imageRUNNER ADVANCE, με τη νέα έκδοση firmware 3.8.

Αυτό το εκτενές χαρτοφυλάκιο που αποτελείται από 26 προϊόντα και 7 σειρές, παρέχει ασφάλεια αιχμής και ένα εποπτικό περιβάλλον χρήσης σε όλες τις συσκευές. Έχοντας αναπτυχθεί με γνώμονα όλο το εύρος των  εκτυπωτών πολλαπλών λειτουργιών (MFP) της Canon, η 3η έκδοση της πλατφόρμας τρίτης γενιάς της βραβευμένης σειράς imageRUNNER ADVANCE, παρέχει αναβαθμίσεις σε κάθε συσκευή.

Ο Daniel Woodstock, Product Marketing Manager, Canon Europe ανέφερε, «Έχοντας δεσμευτεί να παρέχει τις τελευταίες καινοτομίες στην τεχνολογία γραφείου, η Canon σχεδίασε τα πλέον εξελιγμένα προϊόντα της, όσον αφορά στοhardware και software, με σκοπό να προωθήσει την παραγωγικότητα μέσω έξυπνων ροών εργασίας εγγράφων, μέσα στα πιο απαιτητικά περιβάλλοντα γραφείου. Η στρατηγική μας στις συσκευές (Multi-Function Printers – MFP) συνδέεται με την πρωτοβουλία της Canon να αναβαθμίσει το ψηφιακό οικοσύστημα γραφείου των πελατών της και να προσφέρει ασυναγώνιστη εμπειρία χρήσης, ενιαία υποστήριξη και υπηρεσίες».

Σχεδιασμένα για ασφάλεια

Καθώς η προστασία των δεδομένων καθίσταται ολοένα και υψηλότερη προτεραιότητα στις επιχειρήσεις κάθε μεγέθους, η 3η έκδοση των imageRUNNER ADVANCE περιλαμβάνει μια σειρά από προληπτικά μέτρα, που στόχο έχουν να ενισχύσουν τις επιχειρήσεις, στην προσπάθειά τους να υπερπηδήσουν τις αδυναμίες σε θέματα ασφαλείας. Με βάση την παράδοση της Canon στην παροχή των κορυφαίων λύσεων στην κατηγορία αυτή, η τελευταία γενιά συσκευών συνεχίζει να ενσωματώνει τις εξαιρετικά σημαντικές λειτουργίες ασφαλείας των προηγούμενων εκδόσεων, συμπεριλαμβανομένης της Κρυπτογράφησης Σκληρού Δίσκου με πιστοποίηση FIPS140-2, για αυτόματη κρυπτογράφηση δεδομένων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα επιπρόσθετα χαρακτηριστικά ασφαλείας περιλαμβάνουν πλέον και επαλήθευση του συστήματος κατά την εκκίνηση. Οι χρήστες μπορούν να ανοίξουν προγράμματα με ασφάλεια, χάρη στο χαρακτηριστικό Root of Trust (ROT). Αυτό το προηγμένο χαρακτηριστικό ασφαλείας αποτρέπει τους hackers από το να παρακάμψουν τους μηχανισμούς ασφαλείας των συσκευών MFP, οι οποίοι περιέχουν ορισμένες από τις πολυτιμότερες πληροφορίες των οργανισμών. 

Το νέο σύστημα καταγραφής δεδομένων (Syslog) παρέχει πληροφορίες ασφαλείας σε πραγματικό χρόνο, οι οποίες μπορούν στη συνέχεια να αναλυθούν από ένα κατάλληλο σύστημα ανάλυσης τρίτου κατασκευαστή, χρησιμοποιώντας τα καθιερωμένα βιομηχανικά πρότυπα. Επιπλέον, η λειτουργία του Syslog ενισχύει τις δυνατότητες συνδεσιμότητας των προϊόντων με οποιοδήποτε server Διαχείρισης Πληροφοριών Ασφαλείας και Συμβάντων (Security Information and Event Management – SIEM). Εν τέλει, αυτό επιτρέπει στον διαχειριστή να αναλύει υπαρκτά και εν δυνάμει ζητήματα ασφαλείας για πρόληψη σε πραγματικό χρόνο ή ανάλυση συμβάντων ασφαλείας, μετά τον εντοπισμό κάποιας παραβίασης. Με μεγαλύτερη διαφάνεια, οι παραβιάσεις δεδομένων μπορούν πλέον να ερευνηθούν διεξοδικά και διαχειριστούν κατάλληλα. Τα ψηφιακά πιστοποιητικά παρέχουν τα μέσα για την κρυπτογράφηση των δεδομένων και την επαλήθευση της ακεραιότητας των σαρωμένων εγγράφων ή των emails που δημιουργούνται από τις συσκευές imageRUNNER ADVANCE. Με τη χρήση εγγραφής αυτοματοποιημένων πιστοποιητικών ασφαλείας, είτε με το Πρωτόκολλο Απλής Εγγραφής Πιστοποιητικών (Simple Certificate Enrolment Protocol – SCEP) ή της Υπηρεσίας Εγγραφής Δικτυακών Συσκευών (Network Device Enrolment Service – NDES), μειώνονται οι απαιτήσεις της διαχείρισης με την αυτόνομη ενημέρωση της συσκευής με τα νεότερα πιστοποιητικά ασφαλείας. 

«Η Πληροφορία είναι το πολυτιμότερο asset μιας επιχείρησης», σχολιάζει ο Daniel Woodstock, «αυτή η τελευταία αναβάθμιση της πλατφόρμας διαθέτει απαράμιλλες πολυεπίπεδες δυνατότητες ασφαλείας, οι οποίες προασπίζουν τα ευαίσθητα δεδομένα σε όλο το εύρος των δικτυωμένων συσκευών».

Μέσα στους επόμενους μήνες, η Canon σχεδιάζει να προσφέρει περαιτέρω ανάπτυξη του τοπίου της αγοράς της ασφαλείας πληροφοριών, συνεχίζοντας να βελτιώνει την ενσωμάτωση των προϊόντων της σε τομείς, όπως η ανίχνευση πραγματικού χρόνου για την περαιτέρω προστασία έναντι εισβολών.

Διαχείριση και Ενοποίηση 

Η τελευταία έκδοση των συσκευών imageRUNNER ADVANCE είναι εξ’ αρχής σχεδιασμένη να προσφέρει τη βέλτιστη χρηστική εμπειρία. Ένα νέο περιβάλλον χρήσης, παρέχει προσαρμοσμένη και ευέλικτη εμπειρία, επιτρέποντας τον εξορθολογισμό των εργασιών και των ροών εργασίας. Συνδυάζοντας τις λειτουργίες του Κύριου και του Γρήγορου Μενού, καθώς και το νέο χαρακτηριστικό του χρονολογίου, η τελευταία πλατφόρμα επιτρέπει στις συσκευές να αποθηκεύουν τις επιθυμίες των χρηστών, παρέχοντας συντομεύσεις για προηγούμενες και επαναλαμβανόμενες εργασίες. 

Σε απάντηση της ανάγκης των επιχειρήσεων να βελτιώνουν την ευελιξία και την ικανότητά τους να λειτουργούν από παντού, οι συσκευές θα προσαρμοστούν με μια Aπευθείας Σύνδεση Κωδικού QR (QR-Code Direct Connection), η οποία επιτρέπει στους χρήστες iOS να ρυθμίζουν το Wi-Fi για απευθείας σύνδεση, είτε μέσω της προεπιλεγμένης εφαρμογής για κάμερα του iOS, ή με τη λειτουργία κάμερας Canon PRINT Business (CPB), βελτιώνοντας την αλληλεπίδραση και την ευελιξία των φορητών συσκευών. Επίσης παρέχεται λειτουργία οπτικής αναγνώρισης κειμένου (OCR) κατά τη διάρκεια της σάρωσης, η οποία παρέχει ακριβή αναγνώριση 25 ευρωπαϊκών γλωσσών. Αυτή η προηγμένη εξατομίκευση και συνδεσιμότητα σε όλο το εύρος του χαρτοφυλακίου συσκευών οδηγεί σε σημαντικά βελτιωμένη παραγωγικότητα στο σύνολο του εργατικού δυναμικού. 

Ο Daniel Woodstock συνεχίζει, «καθώς η διαχείριση πληροφορίας συνεχίζει να μετατοπίζεται προς τα ψηφιακά κανάλια, θέλαμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας περισσότερο έλεγχο από κάθε άλλη φορά, τόσο στις διαδικασίες, όσο και στο κόστος. Η 3η έκδοση της πλατφόρμας imageRUNNER ADVANCE εξοικονομεί χρόνο και πόρους, ενώ παράλληλα αυξάνει την παραγωγικότητα με αποδοτικές ροές εργασίας και ευκολία χρήσης. Η στρατηγική μας “Connected MFP” επιτρέπει την προληπτική διαχείριση και τη συνεχή βελτιστοποίηση της υποδομής εκτύπωσης, ενώ η αυξημένη ορατότητα βοηθά στην αντιμετώπιση ολόκληρου του κύκλου ζωής των εγγράφων».

Διαχείριση συσκευών για το σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον

Με στόχο την περαιτέρω υποστήριξη των πελατών της, η βραβευμένη από τον οργανισμό BLI λύση Canon uniFLOW Online, η οποία βασίζεται στο cloud, ενημερώνεται παράλληλα με την τελευταία έκδοση του χαρτοφυλακίου. Οι επιχειρήσεις θα επωφεληθούν από την αυξημένη συνέργεια μεταξύ του hardware και του software, για τον εξορθολογισμό των εσωτερικών διαδικασιών. Το uniFLOW Online 2019.1 παρέχει επιπλέον λειτουργικότητα, όπως τη λειτουργία εκτύπωσης από το cloud και τη συμβατότητα με μια πλειάδα παρόχων υπηρεσιών συμπεριλαμβανομένων των Box, Dropbox, Evernote®, Google Drive™, Microsoft OneDrive®και Microsoft SharePoint® Online.

«Αναγνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει μια μόνο λύση που να καλύπτει όλες τις επιχειρήσεις», καταλήγει ο Daniel Woodstock. «Για αυτό εργαστήκαμε με στόχο να εξασφαλίσουμε ότι η 3η έκδοση της τρίτης γενιάς imageRUNNER ADVANCE παρέχει μια απόλυτα προσαρμοσμένη υπηρεσία για όλους μας τους πελάτες, ακριβώς χάρη στην δυνατότητά της να υποστηρίξει μια μεγάλη γκάμα και ενσωματωμένων λύσεων, οι οποίες είναι σχεδιασμένες για να εργάζονται μαζί με ενιαίο τρόπο».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε: https://www.canon.gr/business-printers-and-faxes/multifunction-colour-printers/