Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο υποδέχθηκε την νέα χρονιά με την καθιερωμένη πλέον Πρωτοχρονιάτικη Δεξίωση, όπου παρευρέθηκαν το σύνολο σχεδόν του επιχειρηματικού, πολιτικού και δημοσιογραφικού κόσμου της χώρας.

Στη δεξίωση απηύθυναν χαιρετισµό, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, ο Πρέσβης των Η.Π.Α., Geoffrey Pyatt, και ο Πρόεδρος του Ελληνο-Αµερικανικού Εµπορικού Επιµελητηρίου, Σίμος Αναστασόπουλος.

Ο Πρόεδρος του Ελληνο-Αµερικανικού Εµπορικού Επιµελητηρίου, Σίμος Αναστασόπουλος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους µε ευχές για µια καλύτερη χρονιά και τόνισε ότι το Επιμελητήριο αναπτύσσει δράσεις υποστήριξης της εξωστρέφειας της ελληνικής καινοτομίας και θα συνεχίσει τις πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας αλλά και των προσπαθειών για την προσέλκυση επενδύσεων αφού αυτή είναι η συνθήκη για την ανάπτυξη της χώρας. Την ομιλία του ολοκλήρωσε με τη δήλωση ότι ο Πρέσβης των ΗΠΑ είναι και πρέσβης της Ελλάδας με τον τρόπο που λειτουργεί και προάγει τις προσπάθειες της χώρας μας.

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς χαιρέτησε τη δεξίωση επισημαίνοντας «η  αξιοποίηση της ΔΕΘ, όπου οι ΗΠΑ ήταν η τιμώμενη χώρα, και η επιτυχία αυτής αποτυπώνουν τι μπορεί να επιτευχθεί όταν καθένας από εμάς ανταποκρίνεται στο θεσμικό του ρόλο και συντονίζει τις δυνάμεις του με άλλους φορείς».

Συνέχισε σημειώνοντας: «Ανταποκρίνομαι κάθε φορά με χαρά στις προσκλήσεις του Ελληνοαμερικάνικου Επιμελητηρίου, διότι έχουμε αναπτύξει σχέσεις σε μια εποχή που η Ελλάδα ζει τη θετική ιστορία της εξόδου της από τα Μνημόνια, που πολλαπλασιάζει τη σημαντικότητά της και το διπλωματικό της εκτόπισμα, καθώς αναδεικνύεται σε πόλo σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή».

Ο Πρέσβης των Η.Π.Α. Geoffrey Pyatt, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Η φιλοσοφία μου για την Αμερικανική συμμετοχή στη ΔΕΘ βασίστηκε σε μια γραμμή από την ταινία “αν το φτιάξετε, θα έρθουν”. Ο σκοπός της περασμένης χρονιάς ήταν η συνέχεια της θεμελίωσης του επενδυτικού ενδιαφέροντος για την Ελλάδα προς υποστήριξη της πλήρους οικονομικής ανάκαμψης της Ελλάδας. Σήμερα, αυτά τα θεμέλια είναι τόσο δυνατά όσο δεν ήταν ποτέ – και θα έλεγα, ως άμεσο αποτέλεσμα πολλών ανθρώπων στο δωμάτιο εδώ απόψε.
Το 2019, ενώ πρόκειται να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για το ενδιαφέρον των αμερικανών επενδυτών, περιμένουμε από την Ελλάδα να οικοδομήσει την υπόλοιπη υποδομή συνεχίζοντας με διαφανείς ιδιωτικοποιήσεις, ταχείες μεταρρυθμίσεις και προβλέψιμους κανονισμούς. Αυτά είναι τα θεμέλια που θα κάνουν τους επενδυτές των ΗΠΑ να έρχονται στην Ελλάδα σε μεγαλύτερους αριθμούς».

Την εκδήλωση χορήγησαν οι εταιρίες:
AbbVie, Amgen, Astra Zeneca, Athenian Brewery, Cisco, GE Healthcare, Green Day, Hewlett-Packard Enterprises, Janssen-Cilag, Johnson & Johnson, Lockheed Martin, Merck, MetLife, Papastratos, Pfizer, PwC, Sanofi, Stanley Black & Decker, Coca-Cola Hellenic Bottling Company, Pernod Ricard.