Περισσότερα από 8.500 downloads, στις πρώτες 90 μέρες από το λανσάρισμά του, σημείωσε το εκπαιδευτικό παιχνίδι γνώσεων και εξερεύνησης του διαστήματος, “The Moondiver Xperience”, που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος STEMpowering Youth του Ιδρύματος Vodafone, από τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Science For You – SciFY. 

Κερδίζοντας το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων, το “The Moondiver Xperience” απέδειξε πως η αστρονομία είναι μια επιστήμη που μπορεί να συναρπάσει όλη την οικογένεια. Μέσα από διασκεδαστικούς γρίφους, οι λάτρεις του διαστήματος έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν, με διασκεδαστικό τρόπο, τις δεξιότητές τους και να απολαύσουν ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο της αστρονομίας.

Ο  εκπαιδευτικός αλλά και ψυχαγωγικός χαρακτήρας του παιχνιδιού “The Moondiver Xperience”, αναγνωρίστηκε και από το Κέντρο Επισκεπτών Θησείου – Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το οποίο επέλεξε να το ενσωματώσει στο πρόγραμμα της καθημερινής ξενάγησής του για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί εργαλείο του προγράμματος «Εξερευνώντας το σύμπαν: Νόμοι του Σύμπαντος “Νότες Μουσικής”», του Μουσείου Ηρακλειδών. Παράλληλα, το παιχνίδι έχει λάβει τη θετική ανταπόκριση του κοινού, σε αστρονομικούς συλλόγους, σε μαθητικές και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις, ενώ ο επόμενος «διαστημικός» σταθμός του “The Moondiver Xperience” είναι το TEDxKids@ilissos, που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Φεβρουαρίου,  στο Θέατρο Pierce – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδας.

Το εκπαιδευτικό mobile παιχνίδι “The Moondiver Xperience”, είναι διαθέσιμο δωρεάν μέσα από το Google Play στο http://go.scify.gr/moondiverx, ενώ στη δημιουργία του συνέβαλαν, επίσης, η ΜΚΟ SciCo – Επιστήμη Επικοινωνία και η Ελληνογερμανική Αγωγή.