Το Moovit, ηγείται ως πάροχος Mobility as a Service (MaaS) και είναι η #1 εφαρμογή για τις συγκοινωνίες στον κόσμο, ανακοίνωσε σήμερα ότι συνεργάζεται με την Uber για να παρέχει τα κορυφαία APIs συγκοινωνίας του για τη νέα ενσωμάτωση της εφαρμογής Uber με τη δημόσια συγκοινωνία την οποία ανακοίνωσε σήμερα η Uber.

Ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Moovit, Nir Erez, δήλωσε: “Η Uber είναι μια εταιρεία με όραμα που έχει αλλάξει θεμελιωδώς τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι έχουν πρόσβαση στην κινητικότητα σε πόλεις σε όλο τον κόσμο. Η Moovit είναι υπερήφανη που συνεργάζεται με την Uber τώρα καθώς επεκτείνει την προσφορά της στον καταναλωτή και προσθέτει επιλογές σχεδιασμού ταξιδιού συγκοινωνίας στην εφαρμογή της.”

Η Moovit κατέχει και διαχειρίζεται το μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο δεδομένων συγκοινωνίας παγκοσμίως, αποτελούμενο από δεδομένα από περισσότερους από 7.000 οργανισμούς συγκοινωνίας ενισχυμένα με δεδομένα από την κοινότητα χρηστών του Moovit. Η Moovit έχει περισσότερους από 350 εκατομμύρια χρήστες και η δωρεάν εφαρμογή αστικής κινητικότητας παρέχει πλήρεις πολυτροπικές επιλογές μέσων μεταφοράς σε περισσότερες από 2.700 πόλεις σε 88 χώρες.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με τη Moovit για την παροχή δεδομένων συγκοινωνίας σε πραγματικό χρόνο και σχεδιασμού διαδρομών στην εφαρμογή Uber”, δήλωσε ο David Reich, Head of Transit στην Uber. “Καθώς η Uber κινείται προς την κατεύθυνση της καθιέρωσης της ως ενός σημείου για τη μετακίνηση σε μια πόλη, το παγκόσμιο αποτύπωμα της Moovit θα μας επιτρέψει να προσφέρουμε μια ενοποιημένη μετακίνηση σε όλο τον κόσμο”.

Η Uber ξεκινά την ενσωμάτωση της συγκοινωνίας στο Ντένβερ με σχέδια να το επεκτείνει και σε άλλες πόλεις τους επόμενους μήνες. Οι επιβάτες μπορούν να προγραμματίσουν το ταξίδι συγκοινωνίας τους με πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο και οδηγίες βήμα προς βήμα που τροφοδοτούνται από το Moovit στην εφαρμογή Uber. Μόλις ένας επιβάτης εισέλθει στον προορισμό του, θα δει την επιλογή “Transit” δίπλα σε άλλες διαθέσιμες επιλογές συγκοινωνίας στην πόλη τους. Όταν το επιλέξουν, θα μπορούν να δουν τις διαθέσιμες διαδρομές συγκοινωνίας που θα τους μεταφέρουν στον προορισμό τους, μαζί με τους χρόνους αναχώρησης και ταξιδιού και θα λαμβάνουν οδηγίες για περπάτημα από / προς τους σταθμούς συγκοινωνίας.

“Η αποστολή του Moovit είναι να απλοποιήσει την αστική κινητικότητα σε όλο τον κόσμο και θέλουμε να είμαστε μέρος κάθε αστικής μετακίνησης τα επόμενα χρόνια”, δήλωσε ο Erez. “Αυτό σημαίνει συνεργασία με άλλους ηγέτες της παγκόσμιας αστικής κινητικότητας όπως η Uber, καθώς και η ιδιοκτησία και η διαχείριση της πλατφόρμας μας Mobility as a Service (MaaS) platform, την οποία αδειοδοτούμε σε πόλεις, δήμους και τους οργανισμούς συγκοινωνίας παγκοσμίως”.