Η LG Electronics (LG)παρουσιάζει στην ελληνική αγορά τις νέες προηγμένες οθόνες ιατρικής απεικόνισης: την οθόνη 8MP LG 27HJ712C-Wμε τεχνολογία IPS, την Premium UHD LG 27HJ710S-W, και το monitor εφαρμογών κλινικής αξιολόγησης 1,3 MP LG 19HK312C.

Τα νέα προϊόντα της LG απευθύνονται στους επαγγελματίες του ιατρικού τομέα και παρέχουν ολοκληρωμένες λύσεις απεικόνισης για τη φροντίδα των ασθενών από την εγγραφή και την εξέταση έως τη διάγνωση και τη θεραπεία.

Η προηγμένη τεχνολογία IPS των οθονών επιτρέπει σε πολλούς επαγγελματίες στον κλάδο της ιατρικής περίθαλψης να βλέπουν τις οθόνες από διαφορετικές γωνίες με ελάχιστη παραμόρφωση χρώματος. Η 27 ιντσών οθόνη IPS 8MP LG 27HJ712C-Wπροσφέρει εκπληκτική ποιότητα εικόναςκαι τέλειες ευρείες γωνίες θέασης 178 μοιρών, χάρη στις οποίες μπορούν πολλά άτομα ταυτόχρονα να παρακολουθούν εικόνα υψηλής ποιότητας και με ελάχιστη μετατόπιση χρωμάτων. Παρομοίως, το επίσης 27 ιντσών IPS 8MP χειρουργικό monitor LG 27HJ710S-Wπληροί τις απαιτήσεις του χώρου ενός χειρουργείου με τη λεπτομερή εικόνα του, καθιστώντας δυνατή τη λεπτομερή παρακολούθηση, αλλά και την εμφάνιση πολλαπλών εφαρμογών απεικόνισης.

Με απεικόνιση sRGB άνω του 99% του χρωματικού φάσματος, οι δύο παραπάνω οθόνες εγγυώνται ζωντανή χρωματική αναπαράσταση για ακόμα πιο ακριβείς κλινικές αξιολογήσεις, ενώ η LG 19HK312Cπροσφέρει ακριβή ποιότητα εικόνας με βέλτιστο χρωματικό εύρος για ιατρικές εικόνες ανάλυσης HD 1.3MP με απεικόνιση NTSC 72%. Επιπλέον, όλες οι οθόνες μετρούν και ορίζουν τον κάθε τόνο του γκρι, για να είναι συμβατέςμε το πρότυπο DICOM Part 14.

Οι ιατρικές οθόνες της LG είναι ανθεκτικές στο νερό και τη σκόνη, διασφαλίζοντας ότι συνεχίζουν να λειτουργούν άψογα σε υγρασία, νερό, σκόνες ή όποιες περιβαλλοντικές συνθήκες αντιμετωπίζουν τα σημερινά νοσοκομεία. Η οθόνη LG 27HJ710S-Wδιαθέτει γυαλί πολλαπλής επίστρωσης που είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό, με αντοχή στις γρατσουνιέςπροστατεύοντας το πάνελ κατά τη διάρκεια μιας επέμβασης. Επιπλέον, το γυαλί Optical Bondingμειώνει την εσωτερική αντανάκλαση ανάμεσα στο γυαλί κάλυψης και στην LCD, βελτιώνοντας την ακρίβεια, με αποτέλεσμα η εικόνα να φαίνεται φωτεινότερη και ευκρινέστερη. Το monitor εφαρμογών κλινικής αξιολόγησης LG 19HK312Cδιαθέτει πλαστικό περίβλημα με αντιμικροβιακές ιδιότητεςκαι πληροί το πρότυπο ISO22196, που αφορά τη μέτρηση των αντιμικροβιακών ιδιοτήτων, οι οποίες έχουν ενσωματωθεί στο περίβλημα του προϊόντος προκειμένου να αποτραπεί η ανάπτυξη βακτηρίων.

Χάρη στο Dynamic Sync Modeπου διαθέτουν όλα τα μοντέλα, μπορούν να λαμβάνουν πολλές πληροφορίες γρήγορα προβάλλοντας καθαρή εικόνα χωρίς παραμόρφωση, για ακριβή αποκωδικοποίηση των πληροφοριών και αποτελεσματική αξιολόγηση. Ένας αισθητήρας μετρά τη σταθερότητα της φωτεινότηταςοπίσθιου φωτισμού των monitor και αντισταθμίζει αυτόματα τις διακυμάνσεις της φωτεινότητας που προκαλούνται λόγω γήρανσης του εξοπλισμού, ώστε η απεικόνιση να είναι πάντα σωστή κατά τη διάρκεια της χρήσης. Τέλος, οι ρυθμίσεις Flicker Safeκαι Reader Modeβοηθούν στη μείωση καταπόνησης των ματιών και η σταθερή εικόνα βοηθά τον ιατρό να προστατεύσει την όρασή του και να συνεχίσει την εργασία του όσο θέλει.