Η InfoQuest Technologies φέρνει στην Ελλάδα μία ακόμη εντυπωσιακή Xiaomi συσκευή, αυτή τη φορά με έναν καινοτόμο μηχανισμό slider που λύνει το πρόβλημα του αντιαισθητικού notch της selfiecam στην πρόσοψη.

Σε μία εποχή που τα ράφια των καταστημάτων έχουν γεμίσει από πανομοιότυπα smartphones, οι συσκευές που έχουν να προτείνουν κάτι διαφορετικό, πραγματικά ξεχωρίζουν. Μία από αυτές είναι και το Xiaomi Mi MIX 3, ένα flagship κινητό που απαντά στο πρόβλημα της selfie-cam. Οι μηχανικοί της Xiaomi έψαχναν τη λύση απέναντι στο αντιαισθητικό notch, την εγκοπή στην πρόσοψη που φιλοξενεί την μπροστινή κάμερα. Η αντιπρόταση που θα μας απασχολήσει φέτος –η selfie-cam που βρίσκεται σε μία μικρή οπή στην επιφάνεια της οθόνης– έδειξε να μην συγκινεί ιδιαιτέρως τους εμπνευστές του Mi MIX 3, οπότε κλήθηκαν να επιστρατεύσουν κάποια εναλλακτική, πιο εφευρετική τεχνική…

Η αναδυόμενη selfiecam

Το Mi MIX 3 καταθέτει μία καινοτόμο πρόταση, καθώς ενσωματώνει ένα πολυ-λειτουργικό μαγνητικό slider που επιτρέπει με μία κίνηση του ενός σας χεριού να αποκαλύψετε την εμπρόσθια κάμερα, σέρνοντας την πίσω πλευρά του κινητού πάνω από την μπροστινή. Η «συρταρωτή» selfie-cam υποβοηθείται από μαγνήτες για να «κουμπώνει» σταθερά στη θέση της, με το μηχανισμό να αποπνέει αίσθηση στιβαρότητας και αξιοπιστίας, αν και καθιστά αδύνατη οποιαδήποτε αδιαβροχοποίηση του κινητού. Η λειτουργία του παραμένει ανεπηρέαστη ακόμη και έπειτα από 300.000 slides, στα οποία έχουν υποβάλει δοκιμαστικά οι τεχνικοί της εταιρείας τη συσκευή. Ταυτόχρονα, ο slider μηχανισμός δεν εξυπηρετεί μόνο τον τρόπο με τον οποίο αναδύεται και κρύβεται η selfie-cam, αλλά πυροδοτεί μία σειρά από άλλες χρήσιμες ευκολίες. Ετσι, μπορείτε να κάνετε slide για να δείτε τον καιρό, να ανοίξετε το recorder, να απαντήσετε σε μηνύματα ή να ανοίξετε μία εφαρμογή ταχείας πρόσβασης που θα έχετε ορίσει εσείς.

Με δεσποτική οθόνη

Με αναλογία σώματος προς οθόνη στο 93,4%, η Full Screen Super AMOLED display των 6.39 ιντσών (κατασκευής Samsung) κερδίζει τον θαυμασμό με την πρώτη ματιά, καθώς μονοπωλεί το βλέμμα μας στην πρόσοψη της συσκευής. Διαθέτει εξαιρετική φωτεινότητα και μοναδικό contrast, ενώ υποστηρίζει HDR και ανάλυση 2340×1080 pixels για μία ακόμη πιο καθηλωτική εμπειρία, όταν παρακολουθείτε το αγαπημένο σας περιεχόμενο. Η μακρόστενη αναλογία 19,5:9 καθιστά άνετο τον χειρισμό με το ένα χέρι και το Corning Gorilla Glass 5 θωρακίζει την οθόνη από… εξωτερικές απειλές.

Αρχοντικό στιλ!

Δεν είναι μόνο η απουσία του ενοχλητικού notch και η ελαχιστοποίηση των περιθωρίων του σασί της νέας «ναυαρχίδας» της Xiaomi που κερδίζει τον σεβασμό μας, όσον αφορά στην εμφάνισή της. Το έγχρωμο κεραμικό της πλάτης καμπυλώνει καλαίσθητα στις τέσσερις πλευρές, δημιουργώντας μία premium αίσθηση, τόσο στην όψη όσο και στην αφή. Οι χρωματικές επιλογές Onyx Black και Jade Green καλύπτουν τόσο τα κλασικά όσο και τα λιγότερο συμβατικά γούστα.

«Ιπποδύναμη» αντάξια της εμφάνισης

Με 6GB μνήμης RAM, η ταυτόχρονη εκτέλεση πολλαπλών εφαρμογών και η άμεση εναλλαγή μεταξύ τους δεν θα αποτελέσει ποτέ πρόβλημα. Με τον κορυφαίο επεξεργαστή της Qualcomm για το 2018, τον Snapdragon 845, η ισχύς του Xiaomi Mi MIX 3 δεν κάνει συμβιβασμούς, με την Adreno 630 GPU να είναι σε θέση να ικανοποιήσει ακόμη και τους πιο σκληροπυρηνικούς gamers. Εξαιρετικές είναι και οι επιλογές συνδεσιμότητας, με dual band 2×2 MIMO WiFi τελευταίας γενιάς (ac), καθώς και την 5.0 έκδοση της τεχνολογίας bluetooth. Οσον αφορά στον αποθηκευτικό χώρο, τα 128GB του δύσκολα θα γεμίσουν, όσο σπάταλοι και αν είστε!

«Εξυπνες» κάμερες

Η Xiaomi, για το Mi MIX 3, διάλεξε συνεργασίες με τους κορυφαίους κάθε κλάδου και ως εκ τούτου, μετά το επιβλητικό panel οθόνης της Samsung, στις κάμερες πόνταρε κατά κύριο λόγο στους καταξιωμένους αισθητήρες της Sony. Ξεκινάμε από την… σταρ, την αναδυόμενη διπλή selfie κάμερα πίσω από την πρόσοψη. Απαρτίζεται από τον αισθητήρα IMX 576 της Sony στα 24MP και τον βοηθητικό 2MP αισθητήρα για τη μέτρηση βάθους, προκειμένου να αιχμαλωτίζονται πορτρέτα με εκπληκτικά bokeh εφέ. Ο «θόρυβος» στην εικόνα, ακόμη και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, είναι αμελητέος. Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, μάλιστα, το συγκεκριμένο δίδυμο συγκαταλέγεται μεταξύ των τριών κορυφαίων selfie-cams της αγοράς στον πίνακα βαθμολογίας της ανεξάρτητης εταιρείας δοκιμών DxOMark.

Αρκετά υψηλό σκορ έχει αποσπάσει και το δίδυμο της κύριας κάμερας στην πλάτη, το οποίο αποτελείται από δύο αισθητήρες στα 12MP, ο κύριος Sony IMX363 Exmor RS με μεγάλο μέγεθος pixel (1.4µm) και διάφραγμα f/1.8 και ο δεύτερος με διάφραγμα f/2.4, ικανός να προσφέρει 2x οπτικό zoom. Η κύρια κάμερα διαθέτει OIS (Optical Image Stabilization) τεσσάρων αξόνων για εξαιρετικά σταθερά πλάνα και επιτρέπει 4Κ βιντεοσκόπηση στα 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps). Για τους φίλους της αργής κίνησης, υπάρχει η δυνατότητα των 960fps και μάλιστα σε Full HD ανάλυση (1080p). Ως είθισται στις μέρες μας, το μαγικό άγγιγμα της τεχνητής νοημοσύνης έχει κάνει το θαύμα του και στην περίπτωση του Mi MIX 3, με υποστήριξη, μεταξύ άλλων, 12 κατηγοριών ανιχνεύσιμων σκηνών, AI εφέ φωτισμού, δυναμικού bokeh, beautify σε πραγματικό χρόνο ακόμη και στο video, AI makeup κ.ά.

Η γενναιόδωρη Xiaomi!

Με δώρο τον ασύρματο Qi φορτιστή 10W στη συσκευασία, η Xiaomi αντισταθμίζει τη λιτή χωρητικότητα των 3.200mAh της μπαταρίας, η οποία μπορεί να μην προσφέρει τη μεγαλύτερη αυτονομία της αγοράς, φορτίζει ωστόσο ταχύτατα καθώς υποστηρίζει το πρότυπο QuickCharge 4.0+ για ενσύρματους (USB Type-C) φορτιστές με ισχύ έως και 18W.

Αναζητώντας τη διαφοροποίηση

Διαβάζοντας όλα τα παραπάνω, εύκολα καταλαβαίνει κανείς πως το εν λόγω μοντέλο δεν αποτελεί ακόμη ένα λανσάρισμα στο πολυπληθές line-up της εταιρείας, αλλά μία σοβαρή υποψηφιότητα για την κορυφή, η οποία παρά τη διαφορετικότητά της, διατηρεί το κόστος της σε λογικά για τις premium αρετές της επίπεδα. Αναντίρρητα ξεχωριστό, το Mi MIX 3 κερδίζει μία θέση στο… πάνω ράφι, αναβαθμίζοντας την Xiaomi στη συνείδηση των καταναλωτών.


Mας άρεσε

  • Μία πρόσοψη… μόνο οθόνη!
  • Μία από τις καλύτερες τετράδες καμερών της αγοράς
  • Ασύρματος φορτιστής 10W στη συσκευασία

Δεν μας άρεσε

  • Θα θέλαμε μπαταρία ανώτερη των 3.200mAh

Τεχνικά χαρακτηριστικά

  • Οθόνη: 6.39 ιντσών Super AMOLED, αναλογίας 19,5:9, ανάλυσης 2340 x 1080 pixels, Always-on, 16 εκατ. χρωμάτων με Corning Gorilla Glass 5 • Επεξεργαστής: octa-core Qualcomm Snapdragon 845 με 4xKryo 385 Gold στα 2.8GHz και 4xKryo 385 Silver στα 1.7GHz, Adreno 630@710Mhz GPU • Μνήμη: 6GB • Αποθηκευτικός χώρος: 128GB • Κάμερα: dual κύρια ΑΙ κάμερα 12MP (f/1.8, 1.4µm) με dual pixel phase detection autofocus, 4-axis OIS & 12MP telephoto (f/2.4, 1.0μm), 2x optical zoom, LED flash, 4K@60 fps, super slow motion 1080p@960fps και διπλή εμπρόσθια με slider μηχανισμό 24MP (f/2.2, 0,9μm) & 2MP (depth sensor), LED flash, 1080p@30 fps video • Συνδεσιμότητα: WiFi 802.11b/g/n/ac dual band, 2×2 MIMO, Bluetooth 5.0 • Extras: GPS/A-GPS/GLONASS/BDS/QZSS, NFC, fingerprint sensor, USB Type-C 1.0 • Δίκτυο: 4G+ • Μπαταρία: 3.200mAh (υποστηρίζει Quick Charge 4.0+ και Qi ασύρματη φόρτιση) + 10W ασύρματος φορτιστής στη συσκευασία • Λειτουργικό: Android 9.0 Pie • Διαστάσεις: 157,9 x 74,7 x 8,46 χιλ. • Βάρος: 218 γρ.