Ενας γρήγορος, έγχρωμος εκτυπωτής για σύγχρονα νοικοκυριά ή μικρά γραφεία, που περιλαμβάνει στη συσκευασία δοχεία μελάνης, τα οποία είναι ικανά να σας απαλλάξουν από το άγχος του γεμίσματος… κυριολεκτικά για χρόνια!

Tο πιο ευχάριστο πράγμα που αντικρίζει κανείς όταν ξεπακετάρει τον EcoTank L1110 είναι τα τέσσερα συνοδευτικά φιαλίδια μελάνης, ένα για κάθε χρώμα (μαύρο, κίτρινο, κυανό και ματζέντα). Με αυτά μπορούμε να γεμίσουμε μέσα σε ελάχιστο χρόνο το ενσωματωμένο δοχείο μελανιών. Απλά ανοίγουμε το καπάκι κάθε χρώματος, ακουμπάμε το φιαλίδιο πάνω στην ειδική υποδοχή κάθε χρωματικού δοχείου και το αφήνουμε αναποδογυρισμένο μέχρι να διοχετεύσει το περιεχόμενό του στον εκτυπωτή.

Κατά τη διάρκεια της δοκιμής, όσο και αν το προσπαθήσαμε, δεν κατορθώσαμε να λερώσουμε τις άκρες των δαχτύλων μας ούτε με μία και μοναδική σταγόνα μελανιού. Η πραγματικά ευρηματική κατασκευή των φιαλιδίων όχι μόνο δεν επιτρέπει διαρροές, αλλά χάρη σε έναν ειδικό μηχανισμό διασφαλίζεται πως, ακόμη και αν είμαστε άκρως… αφηρημένοι και προσπαθήσουμε να τοποθετήσουμε λάθος χρώμα σε λάθος θέση, η «μετάγγιση» θα είναι αδύνατη. Αφού αδειάσουμε το περιεχόμενο και των 4 φιαλιδίων μέσα στις ισάριθμες υποδοχές, δίνουμε λίγο χρόνο στον εκτυπωτή να αυτορυθμιστεί και είμαστε έτοιμοι.

Με ένα καλώδιο USB, τον συνδέουμε σε οποιοδήποτε PC και άμεσα τα Windows εντοπίζουν το μοντέλο του και τον καθιστούν έτοιμο για χρήση. Δεν χρειάζεται καμία περαιτέρω ρύθμιση από πλευράς σας μιας και δεν μιλάμε για έναν δικτυακό εκτυπωτή αλλά έναν printer που μπορεί να συνοδεύσει έναν υπολογιστή και να τυπώσει άμεσα και ταχύτατα οτιδήποτε του ζητηθεί, από έγγραφα μέχρι φωτογραφίες. Βέβαια, για τους πιο… ψαγμένους, εφόσον το υποστηρίζει το router τους, ο L1110 μπορεί να συνδεθεί στην εκεί παρεχόμενη USB θύρα και να είναι προσπελάσιμος από όλες τις συσκευές του δικτύου.

Μελάνι για έως τρία έτη!

Τα φιαλίδια που θα βρείτε στη συσκευασία, παρά το φαινομενικά μικρό μέγεθός τους, αντιστοιχούν σε έως… 82 συμβατικά ink cartridges! Αυτό σημαίνει ως και 90% εξοικονόμηση στο κόστος μελανιού, καθώς παρέχονται έως 8.100 ασπρόμαυρες και 6.500 έγχρωμες σελίδες εκτυπώσεων, δίχως το παραμικρό επιπλέον έξοδο. Επιπρόσθετα, σε αντίθεση με τους laser εκτυπωτές, καλό είναι να μην ξεχνάμε πως κάθε inkjet εκτυπωτής καταναλώνει σαφώς λιγότερο ρεύμα. Ο L1110 έρχεται με εγγύηση 12 μηνών ή 30.000 σελίδων από την Epson και σε συνδυασμό με τα παρεχόμενα φιαλίδια, είναι σίγουρο ότι το μόνο που θα χρειαστείτε για τα επόμενα χρόνια θα είναι το χαρτί! 

Χαρακτηριστικά

Κεφαλή εκτύπωσης: Epson Micro Piezo • Διαμόρφωση ακροφυσίων: 180 ακροφύσια μαύρο χρώμα, 59 ακροφύσια ανά χρώμα • Τεχνολογία μελανιού: Dye Ink • Χρώματα: Magenta, Yellow, Cyan, Black • Ανάλυση εκτύπωσης: 5.760×1.440 DPI • Ταχύτητα εκτύπωσης: 33 σελίδες/λεπτό μονόχρωμο (απλό χαρτί), 15 σελίδες/λεπτό έγχρωμο (απλό χαρτί), 69 δευτερόλεπτα ανά 10x15cm photo (Epson Premium Glossy Photo Paper) • Ταχύτητα εκτύπωσης ISO/IEC 24734: 10 σελίδες/λεπτό μονόχρωμο, 5 σελίδες/λεπτό έγχρωμο • Τύποι χαρτιού: A4, A5, A6, B5, C6 (φάκελος), DL (φάκελος), No. 10 (φάκελος), Letter, 10×15 cm, 13×18 cm, 16:9, User defined, Legal • Χωρητικότητα manual feeder: 100 φύλλα μέγιστο ή 20 φωτογραφικά φύλλα • Χωρητικότητα δίσκου εξόδου χαρτιού: 30 φύλλα • Κατανάλωση ενέργειας: 2,4 Watt Ready, 0,2 Watt (απενεργοποίηση),  ENERGY STAR qualified, 12 Watt (standalone copying, ISO/IEC 24712 pattern), 0,4 Watt (sleep mode) • Διαστάσεις: 37,5×34,7×16,9 εκατοστά (πλάτος x βάθος x ύψος) • Βάρος: 2,7 κιλά