Η​ ​Wolt​, φινλανδική πλατφόρμα food delivery, ήρθε στην ΑθήναΑριθμεί πάνω από 1,5 εκ. χρήστες, 10.000 συνεργάτες διανομής, 3.500 εστιατόρια και 300 εργαζόμενους σε 38 πόλεις παγκοσμίως

Η ​Wolt ξεκινά επίσημα τη λειτουργία της στην Αθήνα και υπόσχεται μία νέα, βελτιωμένη εμπειρία για όσους παραγγέλνουν φαγητό online. Πρόκειται για μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες πλατφόρμες food delivery παγκοσμίως με πάνω από ένα εκατομμύριο χρήστες σε 38 πόλεις ως τώρα.

Με βάση τη Φινλανδία, από όπου ξεκίνησε τη δραστηριότητά της το 2014, η Wolt είναι μία βραβευμένη από την Apple πλατφόρμα online παραγγελίας φαγητού. Προσφέρει ευκολία και ασφάλεια, αποκλειστικά μέσω ηλεκτρονικής πληρωμής, και αμίμητη χρηστικότητα και αισθητική. Από το 2014 περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο χρήστες χρησιμοποιούν τη Wolt, παραγγέλνοντας από τα 3.500 συνεργαζόμενα εστιατόρια σε 38 πόλεις και 14 χώρες, με πιο πρόσφατη προσθήκη την Αθήνα. Η εταιρεία απασχολεί περισσότερους από 300 εργαζόμενους παγκοσμίως.

Η ακτίνα της Wolt στην Αθήνα καλύπτει για αρχή τις περιοχές Χαλανδρίου, Αμαρουσίου, Χολαργού, Κηφισιάς, Αγίας Παρασκευής, Ψυχικού, Μελισσίων, Βριλησσίων και Ν. Ερυθραίας σε συνεργασία με περισσότερα από 50 εστιατόρια, που προσφέρουν γευστικές επιλογές από διάφορες εθνικές κουζίνες. Xάρη στη Wolt, οι Αθηναίοι επιλέγουν και παραγγέλνουν μοναδικά πιάτα από τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης για να τα απολαύσουν στο σπίτι, το γραφείο ή να τα παραλάβουν οι ίδιοι από τα αγαπημένα τους καταστήματα. H διαδικασία διαρκεί ελάχιστα δευτερόλεπτα, και γίνεται online, στο ​app ή το ​site της Wolt. H πληρωμή είναι αποκλειστικά ηλεκτρονική και διακρίνεται από μέγιστη ασφάλεια.

 

Σκοπός της πλατφόρμας είναι να διευκολύνει τους Έλληνες καταναλωτές να κάνουν το κάθε γεύμα της ημέρας τους απόλαυση, επιλέγοντας καλό φαγητό από πληθώρα αξιόλογων εστιατορίων. Επιπλέον, στο πλαίσιο της αμεσότητας, ευκολίας και της μοντέρνας εμπειρίας χρήσης, προσφέρεται μία ακόμα έξυπνη λειτουργία, η live παρακολούθηση της πορείας της παραγγελίας.

Μερικά από τα εστιατόρια που μπορεί κανείς να βρει ήδη στην Wolt είναι τα: Vegan Fairies, Big Cahuna, Il Covo, La Rotisserie, Κρήσσα Γη, Penny Lane, Nama. Ως το τέλος του 2019 η Wolt σκοπεύει να επεκταθεί σε νέες περιοχές της Αθήνας διευρύνοντας σημαντικά το δίκτυο των συνεργαζόμενων εστιατορίων και προσθέτοντας νέα σημεία εξυπηρέτησης.

Η Wolt ξεκίνησε το 2014 ως startup και σήμερα παρουσιάζει επιτυχημένη παρουσία στη Δανία, τη Σουηδία, τη Νορβηγία, την Τσεχία, το Ισραήλ, την Κροατία, την Εσθονία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, την Ουγγαρία, την Πολωνία, τη Γεωργία και φυσικά τη Φινλανδία, έχοντας επιτύχει σε παγκόσμιο επίπεδο τριπλασιασμό του κύκλου εργασιών της, αλλά και αντίστοιχη αύξηση του ανθρώπινου δυναμικού της σε σύγκριση με το 2017.

Ο Γενικός Διευθυντής της Wolt στην Ελλάδα, Δημήτρης Καρέλος, εξηγεί: ​«Είναι μεγάλη μας χαρά που η Wolt κάνει τα πρώτα της βήματα στην Αθήνα και δεσμευόμαστε να προσφέρουμε μία ανώτερη εμπειρία παραγγελίας φαγητού από όλες τις απόψεις. Οι Έλληνες καταναλωτές γνωρίζουν και αγαπούν το καλό φαγητό και την άριστη εξυπηρέτηση – δύο χαρακτηριστικά που αποτελούν βασικό DNA της Wolt – και αυτό μας κάνει να πιστεύουμε πως η πλατφόρμα θα κερδίσει την εμπιστοσύνη τους. Η εμπειρία μας σε άλλες πόλεις που δραστηριοποιούμαστε στην Ευρώπη δείχνει πως καταφέρνουμε σημαντικά αποτελέσματα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Έτσι και για την ελληνική ομάδα, στόχος μας είναι μέσα σε ένα έτος να έχουμε επεκταθεί σε ακόμη περισσότερες περιοχές, προσφέροντας σε κάθε λάτρη του καλού φαγητού τη δυνατότητα να ανακαλύπτει και να ζει ακόμα περισσότερες γευστικές εμπειρίες, μέσα από τη Wolt. Μία πραγματικά εύχρηστη πλατφόρμα που διακρίνεται για τη βέλτιστη εμπειρία χρήστη και την ταχύτητα ολοκλήρωσης της παραγγελίας σε ελάχιστα δευτερόλεπτα μέσω ασφαλούς ηλεκτρονικής πληρωμής».

Βρείτε την εφαρμογή στο ​AppStore​, στο ​Google Play​ και παραγγείλτε online στο ​www.wolt.com​.