Η Samsung Electronics Co., Ltd., παγκόσμιος ηγέτης στην προηγμένη τεχνολογία των ημιαγωγών, παρουσίασε τον μικρότερο αισθητήρα εικόνας υψηλής ανάλυσης, τον ISOCELL Slim 3T2. Ενώ πρόκειται για τον πιο συμπαγή αισθητήρα εικόνας της βιομηχανίας στις 1/3.4 ίντσες (περίπου 5.1 χιλιοστά διαγωνίως), ο 0.8μmpixel ISOCELL Slim 3T2 αποδίδει ανάλυση 20 megapixel (Mp) για τις κάμερες μπροστινής και πίσω όψης των κομψότερων σύγχρονων midrange smartphones.

«Ο ISOCELL Slim 3T2 είναι ο μικρότερος, πιο ευέλικτος αισθητήρας εικόνας 20Μp της Samsung που δημιουργήθηκε για να βοηθήσει τους κατασκευαστές κινητών συσκευών να φέρουν διαφοροποιημένη καταναλωτική αξία όχι μόνο στην απόδοση της κάμερας αλλά και σε επιπλέον χαρακτηριστικά, όπως ο hardware σχεδιασμός.» δήλωσε ο Jinhyun Kwon, Αντιπρόεδρος του System LSI sensor marketing στη Samsung Electronics. «Καθώς η ζήτηση για προηγμένες δυνατότητες απεικόνισης στις κινητές συσκευές συνεχίζει να αυξάνεται, εμείς θα εξακολουθήσουμε να ξεπερνάμε τα όρια τεχνολογίας αισθητήρων εικόνας για ακόμα πιο ολοκληρωμένη εμπειρία χρήσης».

Με 20 εκατομμύρια ενεργά pixels μεγέθους 0.8μm, ο ISOCELL Slim 3T2 δεν παρέχει απλώς ευκρίνεια και λεπτομέρεια. Προσφέρει, επίσης, υψηλή πιστότητα χρώματος υιοθετώντας την τεχνολογία ISOCELL Plus της Samsung που δίνει στους αισθητήρες τη δυνατότητα να αιχμαλωτίσουν και να απορροφήσουν περισσότερη πληροφορία φωτός για ακριβέστερη αναπαραγωγή χρωμάτων, ακόμα και με pixels μικρότερα του μικρομέτρου.

Για να υποστηρίξουν τα smartphones με τα σύγχρονα χαρακτηριστικά απεικόνισης, όπως η οπή στην οθόνη (holein display) και ο σχεδιασμός με εγκοπή (notch design), οι μπροστινοί αισθητήρες εικόνας πρέπει να έχουν το ελάχιστο μέγεθος αλλά να παραμένουν ικανοί να αιχμαλωτίσουν εικόνες υψηλής ποιότητας. Ο αισθητήρας 1/3.4 ιντσών 3T2 ταιριάζει άνετα σε μια μικροσκοπική μονάδα, απελευθερώνοντας περισσότερο χώρο για την οθόνη. Ακόμα, η τεχνολογία Tetracell της Samsung, που συγχωνεύει τέσσερα pixels για να λειτουργήσουν ως ένα, επιτρέπει στον 3Τ2 να τραβήξει φωτεινότερες και ευκρινέστερες φωτογραφίες σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, καθώς η φωτοευαισθησία της συστοιχίας φίλτρου χρωμάτων αυξάνεται σε αυτήν που αντιστοιχεί σε αισθητήρα εικόνας 1.6μmpixel με ανάλυση 5Mp.

Όταν εφαρμόζεται στις ρυθμίσεις πολλαπλών προβολών της κάμερας πίσω όψης για τηλεφακούς, ο 3Τ2 υιοθετεί μια RGB συστοιχία φίλτρου χρωμάτων αντί τεχνολογίας Tetracell. Ακόμη, το μικρό μέγεθος του αισθητήρα εικόνας, μειώνει το ύψος της μονάδας τηλε-κάμερας κατά 7% περίπου, σε σύγκριση με τον 1/3 ιντσών 20Mp αισθητήρα εικόνας της Samsung, επιτρέποντας κομψότερο σχεδιασμό smartphone. Συγκρινόμενος με έναν αισθητήρα 13Mp με το ίδιο ύψος μονάδας, ο 20Mp 3Τ2 διατηρεί 60% αποτελεσματικότερη ανάλυση στο 10x ψηφιακό ζουμ, που παρουσιάζει πιο ευκρινή και σαφή αποτελέσματα.

Η παραγωγή του Samsung ISOCELL Slim 3T2 αναμένεται να ξεκινήσει το πρώτο τετράμηνο του 2019.