«Η κρίση οδηγεί σε εξυπνότερες αγορές» δηλώνει το Pigogo (https://www.pigogo.gr/), η ελληνική πλατφόρμα αγορών με επιστροφή χρημάτων, που καταγράφει αύξηση 150%1 το 2018, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Κάνοντας την ανασκόπηση του 2018, το Pigogo σημειώνει επίσης αύξηση 80% της βάσης χρηστών του2, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στην πλατφόρμα έχουν ενταχθεί πλέον περισσότερα από 450 μεγάλα και επώνυμα καταστήματα με προϊόντα μόδας και ομορφιάς, υπηρεσίες ταξιδιών, ηλεκτρονικά και ηλεκτρικά είδη, είδη σπιτιού, φαγητό και σούπερ μάρκετ.

Τα προϊόντα τεχνολογίας κυριάρχησαν στις αγορές των καταναλωτών το 2018, με ποσοστό 41% αξίας αγορών που δαπανήθηκαν ενώ ακολούθησαν τα προϊόντα μόδας και ομορφιάς με ποσοστό 22%, τα ταξίδια 17%, το σούπερ μάρκετ και το φαγητό 14%.

Τον Δεκέμβριο, οι εορταστικές αγορές κινήθηκαν στο ίδιο μοτίβο, με τα προϊόντα τεχνολογίας και πάλι να κυριαρχούν με ποσοστό 38% επί του συνόλου των αγορών που πραγματοποιήθηκαν, τα προϊόντα μόδας-ομορφιάς να ακολουθούν με 28% ενώ το σούπερ μάρκετ-φαγητό αναδείχθηκε τρίτο με ποσοστό 18%.

Σε ό,τι αφορά τον κλάδο των ταξιδιών, το 77% των αγορών που πραγματοποιήθηκαν μέσω του Pigogo αφορούσε αεροπορικά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια, ενώ το 23% αφορούσε υπηρεσίες διαμονής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μεγαλύτερη επιστροφή που κέρδισε χρήστης το 2018 από μία μόνο αγορά ήταν 117€ επιστροφή από κατάστημα αθλητικών ειδών, ενώ η top ημέρα με τις περισσότερες αγορές το 2018 από τους χρήστες του Pigogo ήταν η Black Friday!

«Το μεγαλύτερο ποσό επιστροφής που συγκέντρωσε χρήστης το 2018 ήταν 382€! Το νούμερο είναι εντυπωσιακό. Είναι ταυτόχρονα όμως ενδεικτικό της τάσης που επικρατεί, να συγκεντρώνονται αγορές σε ένα marketplace από όπου ο καταναλωτής έχει ουσιαστικό κέρδος. Οι καταναλωτές γίνονται πιο απαιτητικοί, ερευνούν περισσότερο πριν προχωρήσουν σε αγορά και θέλουν πάντα το μεγαλύτερο δυνατό όφελος από τις αγορές τους. Πιστεύουμε ότι μέρος της επιτυχίας της πλατφόρμας μας οφείλεται τόσο σε αυτή τη νέα τάση των καταναλωτών όσο και στη συνεχόμενη αύξηση της εμπιστοσύνης τους στις ηλεκτρονικές αγορές. Από την άλλη, πλατφόρμες και τεχνολογία όπως η δική μας θεωρούμε ότι συμβάλλουν στη γενικότερη άνοδο του κλάδου του e-commerce καθότι προσφέρουν πλέον ουσιαστικό όφελος στους online καταναλωτές».

1 Y-O-Y αύξηση αξίας αγορών σε ευρώ 2017 – 2018

2 Από έτος σε έτος, 2017 vs 2018