Ο κόσμος και η καθημερινότητα όπως τον ξέρουμε δεν θα είναι ποτέ ο ίδιος ενώ με το σημερινό ρυθμό ανάπτυξης των Τεχνολογιών, είναι αρκετά δύσκολο να προβλέψει κανείς πώς θα διαμορφωθεί το τοπίο σε μερικές δεκαετίες.

Με τις αναδυόμενες τεχνολογίες, όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη, το IoT και το cloud computing, να φέρνουν νέες προκλήσεις, η LG Electronics (LG), στο πλαίσιο της CES 2019, της μεγαλύτερης έκθεσης τεχνολογίας παγκοσμίως για τον τεχνολογικό κλάδο, έδωσε μια πρώτη γεύση της φετινής συναρπαστικής χρονιά.  

Οικιακές Συσκευές 

Στις οικιακές συσκευές, η εταιρεία αποκάλυψε την επόμενη φάση στην ανάπτυξη της «έξυπνης» κουζίνας. Μετά τις συνεργασίες με τις Innit και SideChef, η LG θα συνεργαστεί με την Drop, συμβάλλοντας στη δημιουργία μιας καλύτερης γαστρονομικής εμπειρίας. Έτσι οι καταναλωτές αποκτούν πρόσβαση σε ακόμα περισσότερες δυνατότητες για να ικανοποιηθεί κάθε γευστική προτίμηση. Η «έξυπνη» σειρά οικιακών συσκευών της LG περιλαμβάνει φούρνους, ψυγεία και πλυντήρια πιάτων, συσκευές που μπορούν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους, απλοποιώντας τη διαδικασία της προετοιμασίας φαγητού καθώς και την κουραστική διαδικασία του καθαρισμού των πιάτων. 

Παράλληλα, η LG «συνδέει» την «έξυπνη» κουζίνα της, με το XBOOM AI ThinQ WK9 Smart Display. Οι πλούσιες συνταγές της «έξυπνης» κουζίνας δηλαδή συνδέονται με αυτό το δυναμικό στερεοφωνικό ηχείο. Η ενσωματωμένη τεχνολογία AI του ηχείου προσφέρει την ευκολία του Google Assistant για μια ευχάριστη και hands-free διαδικασία μαγειρέματος. Επιπλέον, η LG παρουσίασε για πρώτη φορά μια επαναστατική μηχανή παραγωγής μπύρας, την LG HomeBrew, το ψυγείο InstaView ThinQ και το πλυντήριο πιάτων QuadWash.

Τέλος, η εταιρεία παρουσίασε το συναρπαστικό όραμά της για την ολοκληρωμένη φροντίδα των ρούχων με το επαναστατικό σύστημα LG Styler Black Tinted Mirror Glass Door και την AI υπηρεσία Smart Mirror για μια εντελώς νέα «οπτική» εμπειρία. Το ξεχωριστό LG Styler Black Tinted Mirror Glass Door προσφέρει λειτουργικότητα και κομψότητα στο σπίτι, με εκλεπτυσμένο, μοντέρνο σχεδιασμό και την ικανότητα να διατηρεί τα ρούχα καθαρά και σε άριστη κατάσταση.

LG Robots 

Σε συνέχεια των PorterBot, ServeBot και CartBot που παρουσιάστηκαν πρώτη φορά στην CES 2018, τα νέα LG CLOi service robots διαθέτουν ένα πιο εξελιγμένο αυτόνομο σύστημα πλοήγησης καθώς και βελτιωμένη συνδεσιμότητα για την αλληλεπίδραση με ανελκυστήρες και με αυτόματες πόρτες. Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία AI, τα LG CLOi robots αναλύουν τον τρόπο χρήσης τους από τους καταναλωτές έτσι ώστε να μαθαίνουν και να βελτιώνουν συνεχώς την απόδοσή τους. Έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν αυτόνομα, να μεταβαίνουν σε σταθμό φόρτισης όταν η ισχύς είναι χαμηλή και να επιστρέφουν στα καθήκοντά τους μόλις φορτιστούν πλήρως, ενώ καθημερινά εκτελείται διαδικασία αυτοδιάγνωσης και αυτόματης αναφοράς. 

Οικιακή ψυχαγωγία | Ήχος 

Στο τμήμα της οικιακής ψυχαγωγίας η LG παρουσίασε τον προβολέα δεύτερης γενιάς CineBeam Laser 4K (HU85L) με τεχνολογία Ultra Short Throw (UST) και ενσωματωμένη τεχνολογία AI. Ο προβολέας αυτός ξεχωρίζει λόγω του σχεδιασμού του με τις μικρές διαστάσεις και τις μικρές απαιτήσεις χωρητικότητας ενώ μπορεί να προβάλει υψηλής ευκρίνειας 4Κ εικόνες σε σχεδόν οποιαδήποτε επίπεδη επιφάνεια –όπως τοίχο, δάπεδο ή οροφή. 

Επίσης, η LG συνεχίζει να βελτιώνει την ποιότητα του ήχου σε ολόκληρο το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της, επεκτείνοντας την εκλεπτυσμένη τεχνολογία της φέτος σε τρία μοντέλα soundbar (μοντέλα SL10YG, SL9YG και SL8YG), ικανοποιώντας για άλλη μία φορά τους λάτρεις του home theater παγκοσμίως.

Τέλος, κατά τη διάρκεια της CES, η εταιρεία παρουσίασε το κορυφαίο μοντέλο της σειράς XBOOM, το OL100, το οποίο προσφέρει ισχύ 2.000W, χρησιμοποιώντας το αποκλειστικό ‘Blast Horn’- έναν διπλωμένο αγωγό αέρα πίσω από τον driver που έχει σχεδιαστεί για να δημιουργεί ακουστική πίεση ήχου κατευθύνοντας αέρα μέσω ενός αγωγού ενίσχυσης – για τη βελτίωση της αναπαραγωγής υψηλής συχνότητας και μπάσου, δημιουργώντας ένα ηχητικό αποτέλεσμα που οι χρήστες όχι απλά ακούν αλλά μπορούν να νιώσουν. 

Οικιακή ψυχαγωγία | Εικόνα 

Η σειρά τηλεοράσεων με ThinQ AI της LG διαθέτει  τον δεύτερης γενιάς έξυπνο επεξεργαστή α (Alpha) 9 Gen 2 και τον αλγόριθμo deep learning, και προσφέροει υψηλότερο επίπεδο ποιότητας εικόνας και ήχου. Οι τηλεοράσεις αυτές μπορούν να αναλύσουν την πηγή περιεχομένου έτσι ώστε να αναγνωρίζουν τις συνθήκες του χώρου που βρίσκεται η τηλεόραση προσφέροντας έτσι μια μοναδική εμπειρία θέασης.

Με την εισαγωγή της LG SIGNATURE OLED TV W την περασμένη χρονιά, η LG απομακρύνθηκε από το παραδοσιακό concept της τηλεόρασης, εστιάζοντας στην απλότητα της οθόνης. Γνωστή ως wallpaper TV, η LG έδειξε πως μπορεί να συνδυάσει την παράδοση, τη λεπτότητα και την ομορφιά ταυτόχρονα. Η πιο πρόσφατη προσπάθεια της LG ανεβάζει αυτό το επίτευγμα σε ένα εντελώς νέο επίπεδο δημιουργώντας μια τηλεόραση με οθόνη που μοιάζει να εμφανίζεται και να εξαφανίζεται με μαγικό τρόπο, μια καινοτομία που φαίνεται να αψηφά τη λογική. Το “R” της νέας LG SIGNATURE OLED TV R αναφέρεται στην επανάσταση της οικιακής ψυχαγωγίας και στον επαναπροσδιορισμό του χώρου μέσω της δυνατότητας της τηλεόρασης να αναδύεται και να ξεδιπλώνεται με το πάτημα ενός κουμπιού.

Gaming Monitors 

Τέλος, κατά τη διάρκεια της CES η LG παρουσίασε τα πιο πρόσφατα Ultra monitors περιλαμβάνοντας τη σειρά UltraWide για αξιοσημείωτη απόδοση και τη σειρά UltraGear για ενισχυμένη και καθηλωτική εμπειρία gaming και ψυχαγωγίας.

Με ηγετική θέση λόγω της καινοτομίας στην κατηγορία των monitors και έχοντας χτίσει ισχυρή φήμη με το UltraWide (με ανάλυση 21:9 και παραπάνω), η LG επεκτείνει το χαρτοφυλάκιό της με το νέο και εντυπωσιακό LG UltraWide Monitor (μοντέλο 49WL95) 49 ιντσών το οποίο προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη παραγωγικότητα για οποιαδήποτε εργασία ενώ το πρόσφατο LG UltraGear Gaming Monitor (μοντέλο 38GL950G) συνδυάζει την άψογη ποιότητα εικόνας με ‘εκρηκτική’ ταχύτητα για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των gamers για μία καθηλωτική εμπειρία.