Εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της διοργάνωσε η ΕΑΣΕ σε γνωστό πολυχώρο στην Πολιτεία την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου, παρουσία του Διοικητικού Συμβουλίου και των μελών της.

Στην έναρξη της βραδιάς, ο Πρόεδρος της ΕΑΣΕ και Διευθύνων Σύμβουλος της Xerox Hellas κ. Βασίλης Ραμπάτ και ο Σύμβουλος Διοίκησης της ΕΑΣΕ κ. Γιάννης Αναστασόπουλος έκαναν μια σύντομη αναδρομή στις κυριότερες δράσεις της ΕΑΣΕ τη χρονιά που πέρασε, με την ευχή το 2019 να είναι παραγωγικό και δημιουργικό για τη χώρα. 

«Το 2018 ήταν μία χρονιά που Η ΕΑΣΕ και τα ανώτατα στελέχη των επιχειρήσεων της χώρας που εκπροσωπεί, δραστηριοποιηθήκαμε ενεργά και πήραμε θέση σε πολλά θέματα που απασχολούν το σύγχρονο Management. Τοποθετηθήκαμε σε ζητήματα μείζονος σημασίας για την Ελλάδα και την οικονομία, όπως ο προϋπολογισμός και το θέμα της Εταιρικής Διακυβέρνησης. Πήραμε την πρωτοβουλία να φέρουμε πιο κοντά τον Δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, αναδεικνύοντας την ανάγκη και τα οφέλη της σύμπραξής τους, μέσα από τον εποικοδομητικό διάλογο και ανταλλαγή απόψεων.  Εγκαινιάσαμε με μεγάλη επιτυχία τον νέο θεσμό εκδηλώσεων ‘C-Suite Διαδρομές’ και πραγματοποιήσαμε σειρά άλλων συναντήσεων και δράσεων με επιχειρηματικούς και πολιτικούς παράγοντες. Προσπαθούμε πάντα να πρωτοπορούμε και είμαστε περήφανοι διότι οι πρωτοβουλίες μας έτυχαν της ένθερμης υποστήριξης των στελεχών αλλά και τις  χαιρέτισε η πολιτειακή ηγεσία της χώρας» τόνισε ο κ. Β. Ραμπάτ.  

Αναφερόμενος δε στις στρατηγικές προτεραιότητες για το 2019, ο Πρόεδρος της ΕΑΣΕ είπε χαρακτηριστικά: «Η EΑΣΕ στοχεύει στην περαιτέρω ενίσχυση του ρόλου της ως σημαντικού κοινωνικού και θεσμικού φορέα, με ενέργειες που απαντούν σε καίρια θέματα για την οικονομία, την επιχειρηματικότητα και την κοινωνία.» 

Στρατηγικές προτεραιότητες αποτελούν η σύμπραξη του ιδιωτικού με τον δημόσιο τομέα και το ζήτημα της Εταιρικής Διακυβέρνησης, αλλά και η ανάδειξη του ρόλου της Ανώτατης Ηγεσίας σε επίκαιρα ζητήματα.