Αν ψάχνετε για έναν γρήγορο, ξέγνοιαστο και παράλληλα διασκεδαστικό τρόπο για να ενημερώνεστε και να λαμβάνετε χρήσιμες πληροφορίες, τότε τα Viber chat bots θα γίνουν από εδώ και στο εξής η αγαπημένη σας συνήθεια.

Χρησιμοποιούνται κυρίως από γνωστά εμπορικά σήματα ή οργανισμούς, προκειμένου να επικοινωνούν και να αλληλοεπιδρούν με το κοινό τους. Τα chat bots είναι προγράμματα που πραγματοποιούν αυτοματοποιημένη επικοινωνία, με στόχο να διευκολύνουν τη ζωή των ανθρώπων παρέχοντας πληροφορίες και απαντώντας σε ερωτήσεις μόνο με ένα κλικ. Ως νέος τρόπος επικοινωνίας με τους χρήστες και τους καταναλωτές, τα chat bots λειτουργούν αποτελεσματικά και σε προσωπικό επίπεδο, προσφέροντας έναν τρόπο σύνδεσης με τα αγαπημένα τους brands που έλειπε μέχρι τώρα. 

Η ανοδική πορεία των bots οφείλεται στην αυξημένη χρήση των εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων. Έρευνα δείχνει ότι πάνω από το 66% των χρηστών έχουν χρησιμοποιήσει μια εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων για να επικοινωνήσουν με κάποια επιχείρηση. Στο Viber υπάρχουν χιλιάδες chat bots που καλύπτουν πολλά και διαφορετικά θέματα, όπως αθλητικά γεγονότα, μουσικά φεστιβάλ, συνταγές μαγειρικής, μόδα ή άλλα. Με την εγγραφή σας σε ένα chat bot της επιλογής σας αποκτάτε πρόσβαση σε χρήσιμο περιεχόμενο, από σύντομες συμβουλές, μέχρι αποκλειστικές πληροφορίες.

Καθώς πιστεύουμε ότι τα chat bots αξίζουν πράγματι να προστεθούν στο chat screen σας, θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας τα 5 κορυφαία σε ποιότητα chat bots στο Viber:

Γίνε ο απόλυτος BarçaViber Fan του Μήνα

Πέρυσι, η ποδοσφαιρική ομάδα της Barcelona  και η μητρική εταιρεία του Viber,   Rakuten, ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους σύμφωνα με την οποία το Viber καθιερώθηκε ως το επίσημο κανάλι επικοινωνίας της ομάδας. Ως απόρροια αυτής της συνεργασίας το Viber κυκλοφόρησε αποκλειστικά αυτοκόλλητα Barca, ενώ πολλά συναρπαστικά παιχνίδια με βραβεία για τους νικητές «έτρεξαν» εντός της εφαρμογής. 

Το επίσημο Barca bot σας δίνει την ευκαιρία να μαντέψετε το τελικό σκορ πριν από κάθε παιχνίδι, να ψηφίσετε για τον Παίκτη του Αγώνα μετά το σφύριγμα της λήξης, να συγκεντρώσετε πόντους και να κερδίσετε βραβεία. Κάθε μήνα, ένας τυχερός (και ταλαντούχος!) fan κερδίζει τον τίτλο “Barça Fan of the Month” και ένα μεγάλο δώρο. Αφού συλλέξετε τους πόντους σας, μπορείτε να μοιραστείτε την επιτυχία σας. Δείξτε στους φίλους σας στο Viber πόσο καλός είστε στις προβλέψεις με τον νέο πίνακα αποτελεσμάτων μέσα σε μια συνομιλία. Μόλις μοιραστείτε την πρόβλεψή σας για έναν αγώνα σε μία συνομιλία με φίλους, θα δημιουργηθεί ένας live πίνακας αποτελεσμάτων, όπου θα καταγράφονται οι πόντοι των συμμετεχόντων και κάθε εβδομάδα θα αναδεικνύεται ο απόλυτος Barça fan. 

Forksy

Η παρακολούθηση της διατροφής σας και η καταγραφή των τροφίμων που καταναλώνετε στη διάρκεια της ημέρας απαιτεί χρόνο, γι’ αυτό και πολλοί δεν είναι πρόθυμοι να το κάνουν αυτό μακροπρόθεσμα. Το Forksy είναι ένα bot που σας βοηθά να τρώτε υγιεινά, ενώ παράλληλα μπορείτε να παρακολουθείτε τις θερμίδες που λαμβάνετε. Απλώς γράφετε με ακρίβεια τι φάγατε ή ήπιατε και το Forksy υπολογίζει τις θερμίδες και σας δίνει συμβουλές σχετικά με τα θρεπτικά συστατικά των τροφίμων ή τις καλύτερες εναλλακτικές λύσεις. Το Forksy βοηθά επίσης τους χρήστες που έχουν στόχο να χάσουν βάρος να «συγκρατούνται» τρώγοντας όσο χρειάζεται. 

WWF

Η κορυφαία οργάνωση προστασίας του πλανήτη, η WWF, έχει παρουσία σε 100 χώρες με σκοπό την προστασία της φύσης και την αντιμετώπιση των μεγαλύτερων απειλών για τον πλανήτη Γη. Η Viber συνεργάστηκε με τη WWF για να μεταδώσει ευρύτερα το μήνυμα της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης μέσα από ένα μοναδικό πακέτο αυτοκόλλητων και ένα bot. Το WWF bot σας καλεί να ακολουθήσετε τον Ranger Ed στην προσπάθειά του να ανακάλυψει όλο και περισσότερα για τον πλανήτη μας και τα ζώα που τον μοιράζονται μαζί μας. Με το WWF bot μπορείτε επίσης να ενημερώνεστε για την προστασία του περιβάλλοντος και τους τρόπους που μπορείτε κι εσείς να συμβάλλετε.  

App in the Air

Εάν ταξιδεύετε, χάρη στο App in the Air bot δεν χρειάζεται να αγχώνεστε για το αν θα φτάσετε στην ώρα σας στην πύλη αναχώρησης! Αυτό το bot είναι σε θέση να απαντά σε ερωτήσεις σχετικά με την κατάσταση της πτήσης σας, το αεροδρόμιο στο οποίο βρίσκεστε και τους περιορισμούς ασφαλείας. Μπορεί ακόμη και να σας στείλει ειδοποιήσεις σχετικά με την πτήση σας, ώστε να μπορείτε να την παρακολουθείτε σε περίπτωση που προγραμματίζετε να μετακινηθείτε με ταξί ή περιμένετε κάποιον για να σας πάρει από το αεροδρόμιο. Το App in the Air bot αυτό είναι ένα πολύ καλό εργαλείο για άνετα και χαλαρωτικά αεροπορικά ταξίδια!

Tech Talk

Ακολουθώντας το Tech Talk θα είσαστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι αφορά τη σύγχρονη επιχειρηματικότητα, το gaming, τις δημοφιλέστερες εφαρμογές, τα bots, και πολλά άλλα. Ζητήστε από το bot του Tech Talk να σας αποστέλλει ζωντανές ενημερώσεις και δεν θα χάσετε ποτέ ξανά καμία είδηση. Μπορείτε ακόμη και να προσαρμόσετε τις ειδήσεις που λαμβάνετε. Αυτό το bot είναι ιδιαίτερα διασκεδαστικό και χρήσιμο για τους φίλους της τεχνολογίας.

Κάντε κλικ εδώ  http://lp.viber.com/chatbots-cee-pr/  για να δοκιμάσετε κι εσείς τα 5 κορυφαία Viber chat bots, να αναζητήσετε πληροφορίες και να απολαύσετε την άμεση βοήθεια και ενημέρωση που μπορούν προσφέρουν!