Η Deloitte Ελλάδος, στο πλαίσιο της παγκόσμιας στρατηγικής συνεργασίας της εταιρείας με το Singularity University, υποστήριξε ως Platinum Global Partner, το SingularityU Greece Summit, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στις 19 και 20 Νοεμβρίου 2018. 

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, κορυφαίοι ομιλητές, πρωτοπόροι επιστήμονες και entrepreneurs από όλο τον κόσμο, παρουσίασαν ιδέες, καινοτόμες πρωτοβουλίες, τεχνολογίες του σήμερα και του αύριο, αναδεικνύοντας παραδείγματα αναφορικά με τον τρόπο με τον οποίο οι ψηφιακές τεχνολογίες αλλάζουν ήδη την καθημερινότητα μας και θα την αλλάξουν πολύ περισσότερο στο άμεσο μέλλον. 

Η Deloitte, ως Platinum Global Partner του Summit, προσέδωσε ακόμα μεγαλύτερη  αξία στη διοργάνωση, φιλοξενώντας δύο ανθρώπους των οποίων το όνομα αποτελεί συνώνυμο της καινοτομίας και της πρωτοπορίας, με εξαιρετικά σημαντική διεθνή αναγνώριση. Συγκεκριμένα, στο SingularityU Greece Summit συμμετείχαν ως ομιλητές ο Larry Keely, Προέδρος και συν-ιδρυτής της Doblin Group και Γενικός Διευθυντή της Deloitte Consulting, καθώς και ο John Hagel, Διευθυντής και συν-πρόεδρος του Centre for the Edge της Deloitte, οι οποίοι παρουσίασαν τις ιδέες και τις γνώσεις για το πως θα πρέπει να λειτουργήσουν οι ελληνικές επιχειρήσεις και όχι μόνο, σε σχέση με την καινοτομία, το disruption και τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Ο L. Keely, μέσω της παρουσίασής του “Ten types of innovation”, υποστήριξε την ιδέα της δημιουργίας «ζωνών καινοτομίας», τονίζοντας την ανάγκη να τεθούν προτεραιότητες όσον αφορά την ανάπτυξη, με τη συστηματική προώθηση επιλεγμένων κλάδων της οικονομίας και την παράλληλη αξιοποίηση των τεχνολογιών κρυπτονομισμάτων, ενώ τέλος σχολίασε πως η Ελλάδα θα πρέπει να ωθήσει τα πανεπιστήμια να δώσουν μεγαλύτερη έμφαση στο χτίσιμο επιλεγμένων δεξιοτήτων.

Ο J. Hagel επεσήμανε πως οι οργανισμοί στην Ελλάδα θα πρέπει να επανασχεδιάσουν τη στρατηγική τους, να εξετάσουν τι γίνεται στο άμεσο μέλλον και να εντοπίσουν τις πιθανές ευκαιρίες αξιοποιώντας τις κατάλληλα. Ταυτόχρονα, όμως, τόνισε την ανάγκη οι επιχειρήσεις να παρακολουθούν τις εξελίξεις συνεχώς, προσπαθώντας να βρίσκονται ένα βήμα μπροστά σε σχέση με τις αλλαγές που αναμένεται να έρθουν τα επόμενα 5 – 10 χρόνια. Παράλληλα, υποστήριξε πως καινοτομία δεν είναι μόνο προϊόντα, υπηρεσίες και διαδικασίες, τονίζοντας πως ένας οργανισμός θα πρέπει να καινοτομεί και σε θεσμικό επίπεδο, το αποκαλούμενο και institutional innovation. 

Τη 2η ημέρα του SingularityU Greece Summit, η Deloitte σχεδίασε και διοργάνωσε ένα ξεχωριστό workshop αναφορικά με το μέλλον της φορολογίας, με τον Conrad Young, Global Managing Director, Deloitte Tax Management Consulting να μιλάει στους συμμετέχοντες για τις σημαντικές αλλαγές που αναμένεται να επέλθουν στον φορολογικό κλάδο τα επόμενα πέντε χρόνια, όσο ωριμάζουν τεχνολογίες όπως τα Big Data, ο αυτοματισμός και η τεχνίτη νοημοσύνη.