Με τέσσερις κάμερες στην πλάτη, η νεανική premium συσκευή της Samsung βγάζει το… κοστούμι και κάνει βουτιά στα social media.

Kάποτε, μία καλή κάμερα στο κινητό, με έναν αισθητήρα υψηλής ανάλυσης ήταν μία ευπρόσδεκτη πολυτέλεια. Στη συνέχεια, η μία κάμερα έγινε δύο, με τα dual camera smartphones να μην αποτελούν πια εξαίρεση, ακόμη και για τη μεσαία κατηγορία. Κάποιες εταιρείες ανέβασαν τον πήχη στους τρεις αισθητήρες και κάπου εκεί θεωρήσαμε πως φτάσαμε «ταβάνι», τουλάχιστον μέχρι η Samsung να εκφράσει… αντίθετη άποψη. Το ολοκαίνουριο Samsung Galaxy A9 φέρει με υπερηφάνεια 4 κάμερες στην πλάτη, γεμίζοντας με αυξημένες προσδοκίες τους φίλους της ψηφιακής φωτογραφίας. Πού μπορεί να χρησιμεύουν όμως 4 διαφορετικές κάμερες σε μία συσκευή;

Ξεκινάμε την απαρίθμησή τους και κατ’ επέκταση την ανάλυση των φωτογραφικών αρετών του νέου Samsung Galaxy A9 από την πρωταγωνίστρια των 24MP, η οποία διαθέτει μεγάλο διάφραγμα f/1.7 και είναι ικανή να αιχμαλωτίσει εξαιρετικές εικόνες ακόμη και κάτω από συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Ακολουθεί μία κάμερα 5MP με διάφραγμα f/2.2 και αισθητήρα βάθους με live focus, στην οποία πρέπει να αποδώσουμε τον έπαινο για τα εξαιρετικά bokeh πορτρέτα. Οταν το κάδρο ανοίγει και θέλουμε να συμπεριλάβουμε όλο το τοπίο ή μία μεγάλη παρέα, επιστρατεύεται η 8MP ευρυγώνια κάμερα με f/2.4 διάφραγμα και γωνία κάλυψης 120 μοιρών. Τέταρτη έρχεται η τηλεφωτογραφική 10MP κάμερα με διάφραγμα επίσης f/2.4 και 2x optical zoom. Οπως καταλαβαίνετε, για κάθε σενάριο λήψης υπάρχει και ο κατάλληλος συνδυασμός αισθητήρων που επιτυγχάνει το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα. Ενα τέτοιο… «καμερόφωνο» δεν θα μπορούσε να παραμελήσει και την selfie-cam, η οποία φιλοξενείται στην πρόσοψη, με τα 24MP του αισθητήρα της να αποτυπώνουν μοναδικά τις καλύτερες στιγμές σας, έτοιμες για… σερβίρισμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Προσπαθώντας να στρέψουμε την προσοχή μας μακριά από την πεντάδα των αισθητήρων που βρίσκονται τοποθετημένοι στο Samsung Galaxy A9, δεν μπορούμε παρά να σταθούμε στην 6.3 ιντσών FHD+ Super AMOLED οθόνη, η οποία εξασφαλίζει βαθύ μαύρο, ανυπέρβλητη αντίθεση και χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Παράλληλα, η Always-On λειτουργικότητά της, εμφανίζει στη στιγμή περισσότερες βασικές πληροφορίες, όπως την ώρα και την ημερομηνία, ειδοποιήσεις για τον καιρό και για τα εισερχόμενα, δίχως να χρειαστεί να ξεκλειδώσετε τη συσκευή. Αν φοβάστε πως η συγκεκριμένη ευκολία καταναλώνει αρκετή μπαταρία, αφενός θα σας καθησυχάσουμε, αφετέρου θα σας υπογραμμίσουμε πως το νέο Galaxy A9 έρχεται με μπαταρία 3.800mAh ταχείας φόρτισης. 

Το νεανικό προφίλ του ολόφρεσκου smartphone της Samsung δεν συνεπάγεται πως ζωτικοί τομείς όπως αυτός της ασφάλειας παραμελούνται. Το άμεσο και ασφαλές ξεκλείδωμα μέσω αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος στην πλάτη του A9 μπορεί να συνοδευτεί από ξεκλείδωμα μέσω αναγνώρισης προσώπου. 

Θα ήταν λάθος μας να μην σταθούμε και σε ορισμένα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής που εγγυώνται μία απροβλημάτιστη εμπειρία χρήσης. Τα 128GB αποθηκευτικού χώρου (επεκτάσιμου έως 512GB με κάρτα microSD) θα σας κάνουν να ξεχάσετε τι σημαίνει «delete». Η μνήμη RAM των 6GB και ο Snapdragon 660 της Qualcomm αντεπεξέρχονται αστραπιαία στις απαιτήσεις κάθε εφαρμογής, ενώ τόσο η ac γενιά του WiFi όσο και η 5.0 έκδοση του Bluetooth χαρίζουν την τελευταία λέξη των τεχνολογιών ασύρματης συνδεσιμότητας στο Galaxy A9. Παρά τη φόρτιση μέσω Type-C USB, δεν απουσιάζει και η 3.5mm υποδοχή για ακουστικά από ένα Dual SIM smartphone που τα έχει σχεδόν όλα! 

Mας άρεσε

-Με 4 κάμερες στην πλάτη είναι περιττό να αναφέρουμε τι μας εντυπωσίασε πρώτο!

-Χορταστική οθόνη με εντυπωσιακή αντίθεση

Δεν μας άρεσε

-Αν ήταν και αδιάβροχο θα τα είχε όλα…

SPECS

• Οθόνη: 6.3 ιντσών FHD+ Super AMOLED, αναλογίας 18.5:9, ανάλυσης 2220×1080 pixel, 16 εκατ. χρωμάτων • Επεξεργαστής: Qualcomm Snapdragon 660 με 4xKryo 260@2.2GHz & 4xKryo 260 @1.8GHz, Adreno 512 GPU • Μνήμη: 6GB RAM • Αποθηκευτικός χώρος: 128GB επεκτάσιμος με κάρτα MicroSD (έως 512GB) • Κάμερα: Quad κύρια κάμερα, με LED flash, panorama, HDR, 24MP (f/1.7) PDAF, ultrawide 8MP(f/2.4) 12mm, telephoto 10MP (f/2.4) με 2x οπτικό zoom και 5MP (f/2.2) με depth sensor, video 2160p@30fps, 1080p@30fps, selfie camera 24MP (f/2.0), HDR, video 1080p@30fps • Συνδεσιμότητα: Wi-Fi 802.11b/g/n/ac dual band, Bluetooth 5.0 • Extras: GPS/A-GPS/GLONASS/BDS/ GALILEO, σαρωτής δακτυλικών αποτυπωμάτων, NFC, FM Radio, USB 2.0 Type-C 1.0, Dolby Atmos ήχος, 3,5 mm υποδοχή ακουστικών, Dual SIM • Δίκτυο:  4G (Cat9 για έως 450Mbps DL / 50Mbps UL) • Μπαταρία: 3.800mAh ταχείας φόρτισης  • Λειτουργικό: Android 8.0 • Διαστάσεις: 162,5x77x7,8 χιλ. • Βάρος: 183 γρ.