Τα πάνω-κάτω στο διοικητικό συμβούλιο της «Yahoo» επιχειρεί να φέρει ο γνωστός δισεκατομμυριούχος

Carl IcahnΈχοντας ως άμεσο στόχο να αποκτήσει τον έλεγχο του διοικητικού συμβουλίου της αμερικάνικης μηχανής αναζήτησης «Yahoo», ο δισεκατομμυριούχος Καρλ Αϊκαν φαίνεται αποφασισμένος να φτάσει μέχρι τέλους. Ο Αμερικανός μεγιστάνας επιθυμεί εκτός των άλλων, να διευρύνει το μερίδιο του σε αυτήν και επιπροσθέτως να ξεκινήσει εκ νέου τις συζητήσεις με τη Microsoft. Στο θέμα αυτό, φρόντισε να απαντήσει και ο πρόεδρος της «Yahoo», αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι δεν είναι καν στη πρόθεση των μετόχων να αφήσουν αυτόν και τους συνεργάτες του να πάρουν τη κατάσταση στα χέρια τους.

Να σημειωθεί εδώ, ότι η τελευταία πρόταση της Microsoft, την οποία και είχαν απορρίψει οι ιθύνοντες της αμερικάνικης μηχανής αναζήτησης ήταν 47.5 δισεκατομμύρια δολάρια. Αναφερόμενος στο συγκεκριμένο ζήτημα ο κ. Αϊκαν δήλωσε: «Εγώ και πολλοί από τους μετόχους σας, πιστεύουν πραγματικά ότι ένας συνδυασμός μεταξύ της Yahoo και της Microsoft θα δημιουργούσε μία δυναμική εταιρεία και αρκετά δυνατή, προκειμένου να ανταγωνιστεί τη Google στο διαδίκτυο».

Ο Αμερικανός μεγαλοεπενδυτής ανέφερε χαρακτηριστικά ότι έχει αγοράσει περίπου 59 εκατομμύρια μετοχές της «Yahoo», η αξία των οποίων ανέρχεται περίπου στο 1.5 δισεκατομμύρια δολάρια. Επιπροσθέτως, ο κ. Αϊκαν έχει προτείνει 10 νέους υποψήφιους για το διοικητικό συμβούλιο της «Yahoo», στις εκλογές που θα λάβουν χώρα στις 3 Ιουλίου στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης των μετόχων. Άλλωστε, έχει εκφράσει πολλές διαφωνίες για τους χειρισμούς της διοίκησης σε διάφορα ζητήματα.