H Samsung Electronics Co., Ltd. διευρύνει το οικοσύστημα HDR10+ σε 45 κλαδικούς συνεργάτες και με την κατασκευή ενός νέου κέντρου πιστοποίησης στην Κίνα.

Οι νέες συνεργασίες, που συμπεριλαμβάνουν από εταιρείες online streaming μέχρι εταιρείες υπηρεσιών περιεχομένου και εταιρείες από τη βιομηχανία ημιαγωγών, θα εξασφαλίσουν περιεχόμενο πιο ρεαλιστικής ποιότητας εικόνας για τους τηλεθεατές, και παράλληλα θα ενδυναμώσουν τον αντίκτυπο της τεχνολογίας HDR10+ σε διάφορα τμήματα της αγοράς. 

Τον περασμένο Ιούνιο, η Samsung Electronics παρουσίασε το πρόγραμμα πιστοποίησης και λογοτύπου HDR10+ σε συνεργασία με τις εταιρείες 20th Century Fox και Panasonic. Το πρόγραμμα HDR10+ είναι η πρότυπη τεχνολογία επόμενης γενιάς της Samsung για επεξεργασία εικόνας που βελτιώνει τα επίπεδα φωτεινότητας και αντίθεσης για κάθε σκηνή, φωτίζοντας περισσότερο τις φωτεινές περιοχές και σκουραίνοντας τις πιο σκοτεινές, για να εξασφαλίσει πιο ρεαλιστική εμπειρία τηλεθέασης.  

Χάρη στις νέες συνεργασίες της Samsung με παρόχους περιεχομένου, οι καταναλωτές θα μπορούν σύντομα να έχουν πρόσβαση σε περισσότερο περιεχόμενο με ζωηρά και πιο «αληθινά» χρώματα. Το Rakuten TV, μια Ευρωπαϊκή υπηρεσία online streaming, θα ξεκινήσει την προσφορά HDR10+ περιεχομένου στο πρώτο εξάμηνο του 2019. Η MEGOGO, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παροχής υπηρεσιών OTT/VOD στην Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών (CIS) και στην Ανατολική Ευρώπη, ολοκληρώνει τη διαδικασία αδειοδότησης της HDR10+, επισημοποιώντας έτσι την «υιοθεσία» HDR10+ τεχνολογίας, και σχεδιάζει τη διανομή HDR10+ περιεχομένου στην πλατφόρμα της, με δυνατότητα θέασης από όλες τις Samsung Smart TV. Μεταξύ άλλων, το ARSPRO, στούντιο παραγωγής στη Μόσχα, έχει υλοποιήσει HDR10+ τεχνολογία, συμπεριλαμβάνοντας τη χρήση δυναμικών μεταδεδομένων, για να ολοκληρώσει επιτυχώς το remastering αρκετών πρώτων σειρών με προγραμματισμό HDR10+. Στις αρχές Δεκεμβρίου, η μεγαλύτερη Ρωσική υπηρεσία OTT/VOD ivi, παρουσίασε 5 Ευρωπαϊκές σειρές σε HDR10+ σε χρήστες Samsung Smart TV για πρώτη φορά στη Ρωσία και στην Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών. 

«Εργαζόμαστε διαρκώς για να βελτιώσουμε την ποιότητα βίντεο για τους χρήστες μας. Είμαστε εξαιρετικά περήφανοι που είμαστε η πρώτη Ρωσική OTT/VOD υπηρεσία που μεγιστοποιεί τις διαθέσιμες δυνατότητες των τηλεοράσεων Samsung QLED και προσφέρουμε τη δυνατότητα στους συνδρομητές μας να απολαύσουν το ποιοτικά βελτιωμένο περιεχόμενο. Σχεδιάζουμε να διευρύνουμε την HDR10+ συλλογή μας καθώς ο στόχος μας είναι η παροχή περιεχομένου υψηλής ποιότητας στους τηλεθεατές, αξιοποιώντας όλες τις λειτουργίες των τηλεοράσεων Samsung», δήλωσε η Irina Grandel, Business Development Director στην ivi.

Επίσης, το 2017, η Samsung παρουσίασε την premium υπηρεσία video streaming με την Amazon, καθιστώντας το Prime Video ως την πρώτη υπηρεσία streaming που αποδίδει όλα τα 4K (UHD) βίντεο σε HDR10+. Το 2018, η Amazon ενσωμάτωσε HDR10+ υποστήριξη στο Amazon Fire TV Stick 4K, που λάνσαρε τον Οκτώβριο. Ακόμα ένας HDR10+ συνεργάτης, η Warner Bros. Home Entertainment έχει δημιουργήσει περισσότερους από 70 συμβατούς τίτλους HDR10+, μέχρι στιγμής, και σχεδιάζει τη διάθεση πάνω από 100 τίτλων προς ψηφιακή διανομή σε HDR10+ μέχρι τις αρχές του νέου έτους. 

Η Samsung συνεχίζει με νέες συνεργασίες με μεγάλους κατασκευαστές chip για smartphones. Η Qualcomm, αμερικανικός κατασκευαστής ημιαγωγών και τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού και μέλος της συμμαχίας HDR10+, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι το HDR10+ θα υποστηρίζεται από το νέο της chipset, Snapdragon 855. Η Arm, ηγέτιδα εταιρεία καινοτομίας κινητής τεχνολογίας στο Ηνωμένο Βασίλειο που έχει συνεργαστεί επιτυχώς με το Samsung System LSI, θα συμμετάσχει στο δίκτυο HDR10+ ενισχύοντας περαιτέρω την επιρροή του HDR10+ στην κατηγορία κινητών. 

Επιπροσθέτως, η Samsung σχεδιάζει την κατασκευή ενός νέου κέντρου HDR10+ στην Κίνα με το TIRT, το εθνικό κέντρο ελέγχου και επιθεώρησης για τα κινεζικά ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης, μέσα στο Δεκέμβριο. Το κέντρο σχεδιάζεται για να βοηθήσει τους Κινέζους κατασκευαστές τηλεοράσεων, συμπεριλαμβανομένων των Hisense, TCL και Konka, να έχουν πρόσβαση στη διαδικασία πιστοποίησης και στη συνέχεια να επιταχύνουν την επέκταση του οικοσυστήματος HDR10+. Το κινεζικό κέντρο ακολουθεί τη λειτουργία κέντρων πιστοποίησης σε Κορέα, Ιαπωνία και ΗΠΑ, νωρίτερα μέσα στην ίδια χρονιά. 

«Με το HDR να αναδύεται ως μία από τις σημαντικότερες τεχνολογίες για εξαιρετικά υψηλή ποιότητα εικόνας, ο σχεδιασμός του HDR10+ της Samsung κερδίζει αναγνώριση», δήλωσε ο Hyogun Lee, Executive Vice President στο Visual Display Business της Samsung Electronics. «Ήδη αρκετές μεγάλες εταιρείες από ένα μεγάλο εύρος βιομηχανιών έχουν αποδεχτεί θερμά το HDR10+. Η Samsung θα εξακολουθήσει να επενδύει σε αυτό, ενδυναμώνοντας την κυριαρχία μας στην HDR standard τεχνολογία και διατηρώντας την παρουσία μας στην παγκόσμια αγορά τηλεόρασης».