Το 2018 αποδείχθηκε ένα συναρπαστικό έτος για τον τομέα της τεχνολογίας. Οι βασικές αρχές του AI (Artificial Intelligence) τέθηκαν σε εφαρμογή, τα ρομπότ μπορούν τώρα να βοηθούν με τις δουλειές του σπιτιού και οι τηλεοράσεις είναι τόσο λεπτές που μπορούν να πάρουν τη θέση των πινάκων ζωγραφικής στο σαλόνι! Το μέλλον φαίνεται συναρπαστικό, με την LG Electronics (LG) να πρωτοστατεί στις καταναλωτικές ηλεκτρονικές συσκευές μέσω των διαφόρων τεχνολογιών αιχμής. 

H εταιρεία έχει τις δυνατότητες έρευνας και ανάπτυξης για να καταστεί ένας σημαντικός παίκτης όταν λανσαριστεί η νέα γενιά ρομπότ στην αγορά. Στην πραγματικότητα, η διαδικασία αυτή έχει ήδη ξεκινήσει καθώς η LG συνεργάζεται ενεργά με καθιερωμένες εταιρείες της συγκεκριμένης βιομηχανίας για να αναπτύξει ρομπότ που μαθαίνουν και εξελίσσονται ακολουθώντας τους ανθρώπους στην καθημερινότητά τους. 

Μετά την κυκλοφορία του LG ThinQ νωρίτερα μέσα στο έτος, η LG επικεντρώθηκε στην ανάδειξη του αντίκτυπου που έχει το ζωντανό οικοσύστημά της, χάρη στην ενσωματωμένη τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης, η οποία βασίζεται στη στρατηγική της ανοιχτής πλατφόρμας, ανοιχτής εταιρικής σχέσης, και ανοιχτής συνδεσιμότητας. Συνδυάζοντας το edge computing, τα big data καθώς και την αξιοποίηση της ενισχυμένης συνδεσιμότητας του 5G, η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει σε κάθε πτυχή της ζωής μας μια απρόσκοπτη εμπειρία διασύνδεσης. 

Τέλος, σε τοπικό επίπεδο στον τομέα της οικιακής ψυχαγωγίας, η εταιρεία μέσα στο 2019 θα λανσάρει την πρώτη LG τηλεόραση 8Κ OLED 88 ιντσών η οποία διαθέτει πάνω από 33 εκατομμύρια αυτοφωτιζόμενα pixels προσφέροντας ασύγκριτο λόγο αντίθεσης και απόλυτο μαύρο χρώμα όπως ορίζει το υψηλό επίπεδο ποιότητας εικόνας των OLED τηλεοράσεων.

Η τεχνητή νοημοσύνη, οι προηγμένες τηλεοράσεις και το γρηγορότερο διαδίκτυο είναι οι τάσεις που αναμένονται για το επόμενο έτος, με την LG να είναι έτοιμη για την πρόκληση.