Οι ταινίες «A Star is Born» & «The Favourite» που θα προβληθούν από τα κανάλια Novacinema συγκέντρωσαν τις περισσότερες υποψηφιότητες.

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης των υποψηφιοτήτων των Χρυσών Σφαιρών, οι ταινίες και οι σειρές που προβάλλονται στην πλατφόρμα της Nova ξεχώρισαν και στα Βραβεία του Αμερικανικού Σωματείου των Ηθοποιών, «25th Screen Actors Guild Awards 2019», που ανακοινώθηκαν χθες. 

Αναλυτικότερα, η ταινία «A Star is Born» απέσπασε 4 υποψηφιότητες στις κατηγορίες Καλύτερου Καστ, Α’ Γυναικείου Ρόλου για την Lady Gaga, Α’ Ανδρικού Ρόλου για τον Bradley Cooper και Β’ Ανδρικού Ρόλου για τον Sam Elliot.

Για την ταινία «The Favourite», του ‘Έλληνα σκηνοθέτη Γιώργου Λάνθιμου,  η Olivia Colman είναι υποψήφια  στην κατηγορία Α’ Γυναικείου Ρόλου, ενώ στην κατηγορία  Β’ Γυναικείου Ρόλου βρίσκονται υποψήφιες και οι δύο συμπρωταγωνίστριες της Emma Stone και Rachel Weisz. Η ταινία «Bohemian Rhapsody» που ακολουθεί την πορεία του θρυλικού συγκροτήματος των Queen διεκδικεί βραβείο Καλύτερου Κάστ και Α’ Ανδρικού Ρόλου για τον Rami Malek. O Viggo Mortensen και o Mahershala Ali διεκδικούν τα βραβεία Α’ Ανδρικού και Β’ Ανδρικού Ρόλου αντίστοιχα για την ταινία  «Green Book». Η Melissa McCarthy είναι υποψήφια για το βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου και o Richard E. Grant για Β’ Ανδρικού στην ταινία «Can you Ever Forgive me?». Η ρομαντική κωμωδία «Crazy Rich Asians» διεκδικεί βραβείο Καλύτερου Κάστ, ενώ η Glenn Close είναι υποψήφια για Α’ Γυναικείου Ρόλου στην ταινία «The Wife».

HBO, με την οποία η Nova έχει αποκλειστική συμφωνία προβάλλοντας τις καλύτερες σειρές και ταινίες της σε Ελλάδα και Κύπρο, ξεχώρισε  για μία ακόμα χρονιά διεκδικώντας 6 υποψηφιότητες για τις σειρές της! Συγκεκριμένα, η σειρά «Barry» είναι υποψήφια στην κατηγορία Καλύτερου Καστ σε κωμική σειρά, ενώ στην κατηγορία Ανδρικού Ρόλου σε Κωμική σειρά είναι υποψήφιοι οι Bill Hader και Henry Winkler. Για τη σειρά «Sharp Objects» βρίσκονται συνυποψήφιες η Amy Adams και η Patricia Clarkson στη κατηγορία Γυναικείου Ρόλου σε μίνι σειρά ή τηλεοπτική ταινία. Η σειρά «Westworld» διεκδικεί το βραβείο Καλύτερου Stunt Cast σε κωμωδία ή σειρά.

Η σειρά «The Handmaid’s Tale» της MGM είναι  υποψήφια στις κατηγορίες  Καλύτερου Κάστ σε δραματική σειρά, Γυναικείου Ρόλου σε δραματική σειρά για την Elizabeth Moss και Ανδρικού Ρόλου σε δραματική σειρά για τον Joseph Fiennes.

Τέλος, ο Hugh Grant διεκδικεί το βραβείο Ανδρικού Ρόλου σε μίνι σειρά ή τηλεοπτική ταινία για την μίνι σειρά  «A Very English Scandal».

Η 25η Τελετή Απονομής των Βραβείων Screen Actors Guild Awards 2019, θα προβληθεί LIVE και αποκλειστικά την Κυριακή 27 Ιανουαρίου, στις 03:00 μετά τα μεσάνυχτα, από το Novacinema1HD, ενώ θα μεταδοθεί σε prime time προβολή, με ελληνικούς υπότιτλους, τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου, στις 22:00, από το Novacinema1HD.

Η τελετή, καθώς και οι ταινίες και οι σειρές που αναφέρονται παραπάνω έρχονται σε High Definition και σε ήχο Dolby Digital Surround 5.1, ενώ θα διατίθενται σε Nova On Demand και Nova GO, ώστε οι συνδρομητές των κινηματογραφικών καναλιών της Nova, να μπορούν να τις απολαύσουν, όποτε εκείνοι θέλουν, όπου και αν βρίσκονται!