Η SAP ανακοίνωσε πρόσφατα ότι οι καινοτομίες στο SAP® Cloud Platform , οι οποίες επιτρέπουν στους πελάτες της να συνδέουν με εύκολο τρόπο την αλυσίδα ζήτησης με την εφοδιαστική αλυσίδα  της επιχείρησης τους, συμμορφώνονται με τους νέους κανονισμούς ιδιωτικότητας και ασφάλειας και παρέχουν ένα αποκλειστικό περιβάλλον cloud για τις εφαρμογές.

. «Η SAP παρέχει στους πελάτες της την ‘Έξυπνη Επιχείρηση’, επαναπροσδιορίζοντας πλήρως την αξία του λογισμικού για τις επιχειρήσεις, δίνοντάς τους τις δυνατότητες και την ευελιξία που χρειάζονται για να επιβιώσουν σε περιόδους ραγδαίων αλλαγών», δήλωσε ο Björn Goerke, President, SAP Cloud Platform και Chief Technology Officer της SAP.  

Οι εφαρμογές και οι διαδικασίες συνδέονται

Με στόχο να απλοποιήσει τις διαδικασίες και να παρέχει ολοκληρωμένη σύνδεση μεταξύ διαδικασιών και εφαρμογών, η   SAP ανακοίνωσε ότι διατίθενται ευρέως: υπηρεσίες Τεχνητής νοημοσύνης και machine learning στο SAP Cloud Platform, νέα σενάρια για την υπηρεσία Cloud Integration Automation, και η υπηρεσία SAP Cloud Platform Open Connectors. 

Η υπηρεσία SAP Cloud Platform Open Connectors προστίθεται στο SAP Cloud Platform Integration Suite επιτρέποντας στους πελάτες να συνδέουν με εύκολο τρόπο τις επιχειρησιακές λειτουργίες της SAP με περισσότερες από 150 λύσεις εφαρμογών που δεν είναι SAP. Αυτό σημαίνει ότι οι πελάτες μπορούν να αυτοματοποιήσουν τις διαδικασίες των επιχειρήσεών τους σε όλο το φάσμα του χαρτοφυλακίου των εφαρμογών τους. Για παράδειγμα, χρησιμοποιώντας τις λύσεις SAP Ariba®, SAP S/4HANA® σε συνδυασμό με μία τρίτη εφαρμογή, ένας πελάτης μπορεί πολύ εύκολα να αυτοματοποιήσει τις διαδικασίες του. 

Η εταιρεία Bastide Le Confort Medical S.A., που εμπορεύεται ιατρικό εξοπλισμό, ανέπτυξε μια λύση επεξεργασίας παραγγελιών που βασίστηκε στην πλατφόρμα SAP Cloud Platform, μειώνοντας το χρόνο για την ολοκλήρωση των συναλλαγών στις πωλήσεων και τη βελτίωση της εξυπηρέτησης πελατών. 

«Η νέα μας διαδικασία πωλήσεων, βασισμένη σε SAP Cloud Platform, έχει υιοθετηθεί με μεγάλη επιτυχία από όλες τις ομάδες πωλητών της εταιρείας μας», δήλωσε ο Bastide Le Confort CIO Grégoire de Jabrun. «Η επεξεργασία των παραγγελιών είναι πλέον μία ταχύτερη και απλούστερη διαδικασία και αυτό σημαίνει ότι το προσωπικό μας μπορεί να παρέχει καλύτερη εξυπηρέτηση πελατών». 

Νέες υπηρεσίες για την βελτιστοποίηση των επιχειρηματικών διαδικασιών  

Η υπηρεσία business partner στο SAP Cloud Platform, η οποία είναι διαθέσιμη από τον Νοέμβριο, θα παρέχει στοχευμένες υπηρεσίες για master data, που θα έχουν πρόσβαση, θα διαχειρίζονται και θα εμπλουτίζουν τις εφαρμογές των επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων των λύσεων SAP S/4HANA και SAP line-of-business (LoB). Οι υπηρεσίες master data μπορούν να  διατεθούν και να ξανά-χρησιμοποιηθούν για οποιαδήποτε LoB διαδικασία της επιχείρησης. Η συγκεκριμένη λειτουργία διασφαλίζει την συνεπή και ολοκληρωμένη διαχείριση των πελατών, των πωλήσεων και των προϊόντων.

Περισσότερες επιλογές ανάπτυξης Cloud 

Με την ιδιωτική έκδοση του SAP Cloud Platform, η SAP προσφέρει στους πελάτες περισσότερες επιλογές και ευελιξία ώστε να ανταποκριθούν στην βασική ανάγκη τους για καινοτομία. Η ιδιωτική έκδοση θα είναι διαθέσιμη στα κέντρα δεδομένων των συνεργατών μας, συμπεριλαμβανομένης της IBM και της Atos, ώστε να παρέχουν στους πελάτες μία ολοκληρωμένη ιδιωτική πλατφόρμα ως μία υπηρεσία στην οποία μπορούν να καινοτομούν και να χρησιμοποιούν τις νέες υπηρεσίες των συνεργατών.

  • Η IBM προσφέρει, τώρα, την ιδιωτική υπηρεσία του SAP Cloud Platform για επιλεγμένους πελάτες IBM Cloud Data Centers. Η υπηρεσία διατέθηκε  αρχικά στην Βόρειο Αμερική και παρέχει επιπρόσθετες δυνατότητες προστιθέμενης αξίας, όπως για παράδειγμα οι επεκτάσεις του SAP S/4HANA, οι εφαρμογές που χρησιμοποιούν SAP HANA® και οι υπηρεσίες IBM Watson.
  • H Atos σχεδιάζει να παρέχει από το 2019 σε πελάτες της την ιδιωτική πλατφόρμα του SAP Cloud Platform σε κέντρα δεδομένων στην Ευρώπη και την Μέση Ανατολή. Η υπηρεσία θα συνδυάζει υπηρεσίες δεδομένων Codex για επιχειρήσεις  και επεκτάσεις του SAP S/4HANA, με σκοπό να επιταχύνει την ανάπτυξη (υβριδικών) ολοκληρωμένων λύσεων. 

Η SAP ανακοίνωσε πρόσφατα νέες υπηρεσίες cloud για το SAP Cloud Platform: το περιβάλλον ABAP®, ώστε να βοηθήσει τους πελάτες της να μετασχηματίσουν τις επιχειρήσεις τους σε ‘Έξυπνες Επιχειρήσεις’. Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το SAP Cloud Platform, μπορείτε να διαβάσετε την συνέντευξη του Björn Goerke.