Ο Αντιπρόεδρος για τον τομέα ταχυδρομικών υπηρεσιών της ΕΕΤΤ, Δρ. Σπύρος Παντελής, εκλέχτηκε Πρόεδρος του Σώματος Ευρωπαίων Ρυθμιστών για τις Ταχυδρομικές Υπηρεσίες (ERGP) για το 2020.

Η εκλογή πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της 2ης Ολομέλειας του ERGP για το 2018 που πραγματοποιήθηκε στις 29 Νοεμβρίου 2018 στο Βελιγράδι. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Αντιπρόεδρος της ΕΕΤΤ αναλαμβάνει επίσης τον ρόλο του Αντιπροέδρου του ERGP για το 2019.

Μεταξύ των θεμάτων με τα οποία θα ασχοληθεί η Προεδρία του ERGP για το 2020, είναι η νέα Οδηγία για τις ταχυδρομικές υπηρεσίες που θα προκύψει από την αναθεώρηση του ρυθμιστικού πλαισίου και στο πλαίσιο της συνεργασίας με τα νέα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μετά τις Ευρωεκλογές τον Μάιο του 2019. Επίσης, σημαντικό θέμα θα αποτελέσει η εφαρμογή του Κανονισμού για τη διασυνοριακή παράδοση δεμάτων, με στόχο την εναρμόνιση και τη διαφάνεια των σχετικών χρεώσεων για την περαιτέρω ενίσχυση του ηλεκτρονικού εμπορίου.   

Η εκλογή στην Προεδρία του ERGP αναδεικνύει τον κεντρικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η ΕΕΤΤ στα ευρωπαϊκά δρώμενα και παράλληλα, σηματοδοτεί την έμπρακτη αναγνώριση του έργου και της δυναμικής της από τις υπόλοιπες ΕΡΑ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Υπενθυμίζεται ότι το ERGP αποτελεί ευρωπαϊκό όργανο που συστάθηκε το 2010. Μέλη του είναι οι Εθνικές Ρυθμιστικές Αρχές (ΕΡΑ) 28 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το ERGP λειτουργεί ως όργανο προβληματισμού, συζήτησης και παροχής συμβουλών προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις ταχυδρομικές υπηρεσίες και παράλληλα, διευκολύνει τη διαβούλευση, τον συντονισμό και τη συνεργασία μεταξύ της Επιτροπής και των ΕΡΑ του τομέα.