Δύο νέες συσκευές ψηφιακής ψυχαγωγίας παρουσίασε η Sony, με τη σειρά Walkman E, να ξεχωρίζει για τη video λειτουργία του και τη σειρά B να διακρίνεται για το μικρό και πρακτικό της μέγεθος. Και οι δύο σειρές προσφέρουν ευκολία στη χρήση και αυξημένη αυτονομία.


WALKMAN® E Series, Video MP3 players
e440_euroΤο λεπτό, κομψό νέο WALKMAN® E440 έχει πάχος μόλις 9,3 χιλιοστά και είναι διαθέσιμο σε μαύρο και κόκκινο χρώμα. Τα WALKMAN® της σειράς E με την ιδιαίτερα compact σχεδίασή τους γλιστράνε εύκολα στην τσέπη ή στην τσάντα σας. Παρ’ όλο το μικρό τους μέγεθος είναι εφοδιασμένα με προηγμένα χαρακτηριστικά για να μεταβάλλουν την αναπαραγωγή της προσωπικής σας συλλογής media σε μια πραγματική απόλαυση.


Η μεγάλη έγχρωμη LCD οθόνη QVGA των δύο ιντσών προσφέρει ευκρινή και λεπτομερή εικόνα για τα βίντεο, τις φωτογραφίες, τα εξώφυλλα των μουσικών άλμπουμ, τις λίστες αναπαραγωγής και άλλες λειτουργίες.


Όπως θα περιμένατε από ένα WALKMAN®, η σειρά Ε είναι εφοδιασμένη με μια πληθώρα μοναδικών χαρακτηριστικών βελτίωσης του ήχου από την Sony, για μια ακόμη καλύτερη εμπειρία ακρόασης.


Πρόκειται για το πρώτο WALKMAN® της σειράς Ε, το οποίο διαθέτει την τεχνολογία Clear Audio της Sony, για μια δυναμική, γεμάτη λεπτομέρεια μουσική εικόνα. Η τεχνολογία Clear Audio μειώνει την αλληλοκάλυψη του ηχητικού σήματος μεταξύ δεξιού και αριστερού καναλιού, ενώ η τεχνολογία Clear Bass δίνει δυνατό, ελεγχόμενο φάσμα χαμηλών συχνοτήτων χωρίς παραμόρφωση.


Υπάρχει επίσης, ισοσταθμιστής (equalizer) για την λεπτομερή ρύθμιση του ήχου. Επιπλέον, η λειτουργία Dynamic Normalizer εξισορροπεί την ένταση του ήχου από το ένα τραγούδι στο άλλο, διασφαλίζοντας μια ομαλή, ευχάριστη και ξεκούραστη ακρόαση.


Η εισαγωγή μουσικής, βίντεο και φωτογραφιών έχει γίνει μια σύντομη και εύκολη διαδικασία με τη μέθοδο drag-and-drop από τον υπολογιστή σας, ή μέσω του λογισμικού iTunes 8.1 χρησιμοποιώντας το λογισμικό Content Transfer.


sony_e440_redΥποστηρίζεται μια σειρά από τα κύρια φορμά ήχου και εικόνας, περιλαμβανομένων των WMA και WMV, τα οποία ανήκουν στην κατηγορία διαχειριζομένων δικαιωμάτων (rights-managed). Για πρώτη φορά σε WALKMAN® υπάρχει πλέον υποστήριξη για μετατροπή σε φορμά βίντεο μέσω του παρεχόμενου λογισμικού Content Transfer .


Για ακόμη περισσότερες επιλογές ακρόασης υπάρχει και ένας ποιοτικός ραδιοφωνικός δέκτης FM. Οι εκπομπές μπορούν να εγγραφούν με το πάτημα ενός κουμπιού, ώστε να μπορείτε να απολαύσετε και πάλι τις μουσικές επιλογές σας όποτε θελήσετε.


Ο εξαιρετικός ήχος και τα έξυπνα χαρακτηριστικά συνοδεύονται από μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Με μία φόρτιση τα WALKMAN® E Series δίνουν 30 ώρες αναπαραγωγής μουσικής ή 6 ώρες βίντεο.


WALKMAN® B Series MP3 players
b140-series_18Το νέο ultra-compact WALKMAN® B140 τονίζεται από τα τρία χρώματα, στα οποία είναι διαθέσιμη η συσκευή – με ασορτί ακουστικά. Το μαύρο, το κόκκινο και το ροζ ταιριάζουν απόλυτα και με τα τελευταία μοντέλα φορητών υπολογιστών VAIO® σειρά C και ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών Cyber-shot™ S Series της Sony.
Παρά το μικροσκοπικό του μέγεθος, θα σας χαρίσει 18 ολόκληρες ώρες μουσικής. Εάν είστε βιαστικός, μια φόρτιση-αστραπή των τριών μόλις λεπτών αρκεί για να σας δώσει ακόμη 90 λεπτά μουσικής απόλαυσης.


Δεν χρειάζεστε καν κάποιον υπολογιστή για να φορτώσετε τα αγαπημένα σας τραγούδια. Τα WALKMAN® B Series συνδέονται μέσω θύρας USB σε συστήματα micro/mini audio, τα οποία υποστηρίζουν την λειτουργία USB Mass Storage Management και Ripping/Up-Streaming.


Συνδέστε απευθείας το WALKMAN® B Series μέσω θύρας USB στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια φορτώστε τα μουσικά αρχεία που έχετε επιλέξει, απλούστατα με ‘drag-and-drop’.


Υπάρχει μια επιλογή από πέντε περιοχές ισοστάθμισης, για να διαμορφώσετε τον ήχο στις δικές σας προτιμήσεις. Αν θέλετε κάτι παραπάνω, οι χαμηλές συχνότητες ενισχύονται με το πάτημα του κουμπιού BASS και τα LED πάλλονται στον ρυθμό της μουσικής.


Όταν χρειάζεται να εστιάσετε την προσοχή σας σε άλλη δραστηριότητα, όπως κάποιο σπορ, τα WALKMAN® B Series απλουστεύουν τη διαδικασία αναζήτησης στη μουσική σας βιβλιοθήκη με την λειτουργία ZAPPIN™. Πρόκειται για ένα μοναδικό χαρακτηριστικό της Sony, το οποίο αναπαράγει μερικά άμεσα αναγνωρίσιμα δευτερόλεπτα από κάθε κομμάτι. Είναι μια πολύ καλύτερη λύση από την συμβατική «αναζήτηση κομματιού», διότι συχνά δεν είναι δυνατόν να αναγνωρίσουμε ένα τραγούδι από τα λίγα αρχικά μέτρα που αναπαράγουν οι συμβατικές αναζητήσεις.


Τα μοντέλα B140F διαθέτουν και ραδιοφωνικό δέκτη FM, καθώς και μια λειτουργία ‘tuner Rec’ για την εγγραφή των αγαπημένων σας εκπομπών, ώστε να τις ακούσετε αργότερα.


Αξεσουάρ
Τόσο η σειρά Β, όσο και η Ε διαθέτουν μια σειρά από αξεσουάρ, τα οποία θα σας βοηθήσουν να ολοκληρώσετε την εμπειρία σας. Ένα ελαφρύ sport περιβραχιόνιο για τη σειρά Β επιτρέπει την απόλαυση της μουσικής σας, ενώ εσείς γυμνάζεστε απρόσκοπτα. Για την σειρά Ε τα αξεσουάρ περιλαμβάνουν, ένα ‘universal sport’ περιβραχιόνιο και προστατευτικές θήκες από σιλικόνη.


Τα WALKMAN® E Series Video MP3 players και WALKMAN® B Series MP3 players θα είναι διαθέσιμα στην αγορά τον Σεπτέμβριο του 2009.


Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα των WALKMAN®, δείτε φωτογραφίες και κάντε chat στην επίσημη ιστοσελίδα του Facebook: www.facebook.com/walkman.


Πίνακας τεχνικών χαρακτηριστικών

Χαρακτηριστικά

B140 Series

E440 Series

Χωρητικότητα

(GB)

4

4, 8, 16

Φορμά ήχου

MP3, WMA

MP3, WMA, AAC-LC*2, Linear PCM

Φορμά βίντεο

Δεν υπάρχει δυνατότητα

AVC baseline(H.264/AVC),

MPEG-4,Windows Media Video 9

Φορμά φωτογραφίας

Δεν υπάρχει δυνατότητα

JPEG

Χρώμα

Ροζ,Κόκκινο, Μαύρο

Μαύρο και Κόκκινο

Δέκτης FM/REC

Ναι

Ναι

Λειτουργία εγγραφής φωνής

Ναι

Ναι

Εφέ ήχου

Μπάσα : Direct bass enhancer,

Ισοσταθμιστής 5 περιοχών: Heavy/ POP/ Jazz/ Unique/ Custom1/ Custom2 settings

Ισοσταθμιστής 5 περιοχών + Clear Bass: Heavy/ POP/ Jazz/ Unique/ Custom1/ Custom2 settings

Clear Stereo

Dynamic Normalizer

Χρόνος αναπαραγωγής

Περίπου 18 ώρες

* MP3 128kbps

Μουσική : Περίπου 30 ώρες

*MP3 128kbps

Βίντεο : Περίπου 6 ώρες

*MPEG4 Simple Profile 384kbps

Οθόνη

LCD τριών γραμμών

έγχρωμη LCD QVGA 2 ιντσών

Παρεχόμενα αξεσουάρ

Ακουστικά (MDRE804Y)

Οδηγός άμεσης λειτουργίας

Ακουστικά (MDRE804YLP 105 εκ. μαύρο), Καλώδιο USB (1 μ.),

εξάρτημα για σύνδεση σε προαιρετικά αξεσουάρ,

Λογισμικό “Content Transfer” στην ενσωματωμένη μνήμη,

Οδηγός άμεσης λειτουργίας

Χρόνος επαναφόρτισης

3 λεπτά ‘γρήγορη φόρτιση’ για αναπαραγωγή 90 λεπτών

Πλήρης φόρτιση: Περίπου 70 λεπτά

Επαναφόρτιση 80%: περίπου 45 λεπτά/ Πλήρης φόρτιση: περίπου 2 ώρες

Διαστάσεις

Περίπου Π 23,6 x Υ 86,0 x Β 14,5 χλστ.

Περίπου Π 44,0 x H 86,8 x Β 9,3 χλστ.

Βάρος

Περίπου 26 γρ.

Περίπου 54 γρ.